...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • KOMPLET Boninis, Boninis'Plus

    KOMPLET Boninis, Boninis'Plus

    Mieszanki do produkcji delikatnych małych pączków. Receptury z dodatkiem maślanki lub sera twarogowego.

    Podstawowe zalety produktu:

    • Powtarzalna jakość
    • Duża objętość i przyrost smażonych kulek
    • Słodki, waniliowo-maślankowy smak - po smażeniu nie trzeba obtaczać w cukrze
    • Puszysty, wilgotny miękisz i chrupiąca skórka
    • KOMPLET Bonini‘s Plus zawiera jogurt i ser twarogowy w proszku

     

     

    Więcej
  • KOMPLET Faworki

    KOMPLET Faworki

    100% mieszanka do produkcji faworków/chruścików/chrustów oraz innych ciast smażonych na głębokim tłuszczu.

    Podstawowe zalety produktu:

    • Powtarzalna produkcja
    • Przyjemny maślano-waniliowy smak
    • Niezależnie od grubości pozostają zawsze delikatne i kruche
    • Surowe ciasto jest delikatne w konsystencji i łatwe do wałkowania
    • Ciasto po zamieszaniu i spoczynku nadaje się do obróbki (nie ma konieczności zbijania ciasta – metoda tradycyjna)
    • Różnorodność zastosowań – faworki klasyczne i puszyste ciastka smażone.

     

    PDF >>

     

     

    Więcej
  • KOMPLET Multidrożdżowe 25

    KOMPLET Multidrożdżowe 25

    25% skoncentrowana mieszanka do produkcji ciast drożdżowych. Zawiera jaja w proszku.

    Podstawowe zalety produktu:

    • Mieszanka zawiera jajko w proszku– wygodna produkcja bez jajka świeżego
    • Po wyrobieniu uzyskuje się masę o delikatnej konsystencji i elastycznej strukturze
    • Pewna i ekonomiczna produkcja wysokiej jakości ciast drożdżowych o różnych kształtach i formach
    • Wilgotny i słodki miękisz – dłuższa świeżość gotowych wyrobów
    • Delikatny kremowo-żółty kolor miękiszu potwierdza wysoką jakość jaj użytych w mieszance

    PDF >>

    Więcej
  • KOMPLET Bellkule

    KOMPLET Bellkule

    100% mieszanka do produkcji delikatnych małych pączków. Receptury z dodatkiem maślanki lub sera twarogowego.

    Podstawowe zalety:

    •     Powtarzalna jakość
    •     Duża objętość i przyrost smażonych kulek
    •     Słodki, waniliowo-maślankowy smak - po smażeniu nie trzeba obtaczać w cukrze
    •     Możliwość łączenia z innymi dodatkami jak: jabłko, orzechy, łezki czekoladowe itp.
    •     Puszysty, wilgotny miękisz
    •     Chrupiąca skórka

     

    PDF >>

     

    Więcej
  • Korzenny Zwijaniec z kremem

    Korzenny Zwijaniec z kremem

    Blaty korzenne / 3 blaty 40 x 60 cm

    1500 g KOMPLET Korzenne Soft 
    520 g olej roślinny 
    680 g jaja 
    450 g woda 
    ----------------------------
    3150 g

    Składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować w postaci blatów na papiery. Upiec.

    czas  mieszania:  3 minuty
    temp. pieczenia:  250 °C
    czas pieczenia: 6 minut

    Warstwa  owocowa:

    1000 g powidła śliwkowe 
    50-100 g KOMPLET Stabilizator Neutralny 
    -----------------------------
    1100 g


    Składniki połączyć i wymieszać. Powidła rozsmarować na trzy blaty korzenne, następnie zwinąć w rulon od krótkiej strony blatu (rulon składa się z trzech blatów korzennych). Po schłodzeni pokroić w plastry o grubości ok. 4 cm
    i ułożyć płaską stroną na cienką warstwę okruszków biszkoptowych.

    Warstwa  kremu:

    2000 g woda 
    700 g KOMPLET Krem Bravo 
    ---------------------------------
    2700 g
    -------------------------------
    6950 g
    łączna ilość 

    Składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą gęstego mieszadła. Gotowy krem nanieść na wierzch „plastrów” korzennych za pomocą worka cukierniczego, uzyskując dowolny kształt i formę.

    czas  mieszania:  5 minut

    Dekoracja:

    Wierzch udekorować dowolnymi elementami czekoladowymi.

    Więcej
  • Makówka w cieście czekoladowym

    Makówka w cieście czekoladowym

    Ø  18 cm, 8 szt.

    Blaty  czekoladowe / 2 szt. 40 x 60 cm

    1000 g KOMPLET Czekoladowe Soft  
    600 g olej roślinny 
    500 g jaja 
    300 g woda 
    ------------ 
    2400 g

    Składniki ciasta połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na 2 papiery do wypieku, upiec. Boki i spód foremek Ø 18 cm wyłożyć papierem i ciastem czekoladowym.

    czas  mieszania:   3 minuty
    temp. pieczenia:   230 °C
    czas pieczenia:  6 minut

    Ciasto makowe:

    1500 g KOMPLET Makówka  
    670 g jaja 
    450 g margaryna kremowa 
    300 g woda 
    1200 g jabłka prażone (kostka ) 
    ------------------------
    4120 g
    ------------------------
    6520 g łączna ilość 

    Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłek połączyć i napowietrzyć na średnim biegu miksera. Pod koniec mieszania dodać jabłka. Gotowe ciasto nanieść do form z ciastem czekoladowym. Upiec.

    czas  mieszania:   8 minut
    temp. pieczenia:   190 °C
    czas pieczenia:  40 minut

    Dekoracja:

    Wierzch udekorować  KOMPLET Neuschnee i elementami czekoladowymi.

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe