Cukierki jak dopalacze 0
Cieszyński sanepid znalazł w szkolnych sklepikach słodycze, które mogą działać na dzieci jak dopalacze. Są sprzedawane legalnie - podała wyborcza.biz.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Cieszyński sanepid znalazł w szkolnych sklepikach słodycze, które mogą działać na dzieci jak dopalacze. Są sprzedawane legalnie - podała wyborcza.biz.
więcejEksperci Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej prognozują, że w 2013 r. zmniejszy się dynamika przychodów z produkcji zbóż, zwiększą się koszty ich uprawy. Najkorzystniejsza nadal będzie produkcja pszenicy.
więcejJak wykorzystać kreatywność klientów i przy okazji zaoszczędzić na inwestycjach związanych z przeprowadzeniem drogich badań rynku? Odpowiedź daje crowdsourcing, choć nie jest to metoda pozbawiona minusów.
więcejJuż po raz 15. Banki Żywności organizują Świąteczną Zbiórkę Żywności – ogólnopolską kampanię, która każdemu daje szansę pomóc najbardziej potrzebującym. Akcja jest też skierowana nie tylko do konsumentów, ale też do producentów żywności.
więcejJeżeli jesteś producentem, importerem lub dystrybutorem żywności, zachęcamy do włączenia się w działalność Banków Żywności poprzez przekazywanie darowizn żywnościowych lub finansowych, które wspierają aktywność organizacji w efektywnym niesieniu pomocy i zwiększają jej potencjał.
więcejProcesy fermentacji mają duży wpływ na kształtowanie smaku i zapachu chleba. Ich upraszczanie lub pomijanie na pewno odbija się na odbieraniu przez konsumenta dobrej jakości pieczywa. Chcąc się wyróżnić, warto wziąć pod uwagę jakość prowadzonej fermentacji lub rozważyć użycie gotowych naturalnych zakwasów.
więcejDeficyt kadr jest zauważalny szczególnie w średnich i dużych firmach piekarskich. Nawet hipermarkety zgłaszają zapotrzebowanie na piekarzy „odpiekających” zamrożony produkt. W tej sytuacji polscy producenci rozglądają się za pracownikami za naszą wschodnią granicą.
więcej