25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Wielkanoc nie tylko jajkiem stoi, choć gdyby sparafrazować pozostające nadal bez jasnej odpowiedzi pytanie „Co było najpierw: jajko czy kura?”, to w obliczu nadchodzących świąt jajko z pewnością wychodzi na prowadzenie.
Czekolada jest nie tylko smaczna i zdrowa. Inicjatorzy akcji Moc Czekoladowej Pisanki twierdzą, że za jej sprawą w niebanalny sposób można również pomagać innym. Do 2 kwietnia br. trwa licytacja niepowtarzalnych czekoladowych pisanek wykreowanych przez polskich cukierników i znane osobistości.
Znana z innowacyjnych produktów marka Cukier Królewski po raz kolejny wzbogaciła swoją ofertę o nowość. Na sklepowe półki trafił właśnie cukier biały kryształ gruby w opakowaniu z okienkiem 500 g. Produkt doskonale sprawdza się jako oryginalna dekoracja wypieków i deserów.
Trwają przygotowania do rozpoczęcia sezonu lodziarskiego. To czas, w którym odbywają się najważniejsze wydarzenia branżowe. Wśród nich Seminaria Lodziarskie 2015, podczas których firma Savpol po raz kolejny prezentowała najnowsze produkty z branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej wraz z nowinkami technologicznymi.
O ile w przypadku wręczenia pracownikowi na Wielkanoc czekoladowego zająca przedsiębiorca może uniknąć konieczności zapłaty VAT-u, o tyle zapłaci go na pewno, jeśli zdecyduje się dać np. vouchery do teatru. W ogóle natomiast nie opłaca się obdarowywać pracowników perfumami, bo obecnie wiąże się to z zakupem… kasy fiskalnej.
W kwietniu w Akademii tortownia.pl będzie czekoladowo i kwiatowo, a to za sprawą Marcina Paździora – specjalisty od czekolady i Tadeusz Braneckiego – specjalisty od cukrowych kwiatów.
Charakterystyczne lodziarnie działające pod szyldem Lody Bonano zostały docenione przez konsumentów. Marka otrzymała prestiżowy tytuł Złoty Laur Konsumenta 2015 w kategorii „lodziarnie”. W ubiegłym roku jeden z jej produktów – deser Musek - został nagrodzony Laurem Klienta Odkrycie 2014.