...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , tortownia.pl, materiał promocyjny

Zapraszamy na szkolenia w tortownia.pl

W kwietniu w Akademii tortownia.pl będzie czekoladowo i kwiatowo, a to za sprawą Marcina Paździora – specjalisty od czekolady i Tadeusz Braneckiego – specjalisty od cukrowych kwiatów.

Trzy szkolenia jednodniowe i po jednym dwudniowym i trzydniowym. Terminy od 17 do 19 kwietnia.

Akademia tortownia.pl
ul. Tarnogórska 16
03-679 Warszawa
Tel. 22 203 53 73

 

Storczyk Aphrodite, szkolenie podstawowe

Prowadzący: Tadeusz Branecki
piątek, 17 kwietnia 2015, 10:00



Szkolenie dla każdego, kto chciałby nauczyć się, jak z cukrowej masy plastycznej wykonać podstawowy storczyk do złudzenia przypominający naturalny.
Tym razem Tadeusz Branecki zaprezentuje nowe techniki dekoratorskie na przykładzie pięknego storczyka PHALENOPSIS APHRODITE, a uczestnicy będą mieli możliwość poznania zasad łączenia poszczególnych elementów - kwiatów, pąków, łodyg, liści, kłączy - w jeden kompletny kwiat.

Uczestnicy szkolenia nauczą się:

  • używania metalowych wykrawaczek
  • mocowania płatków, listków i pąków na drucikach florystycznych
  • modelowania płatków, listków i pąków
  • malowania barwnikami w płynie i w proszku
  • łączenia poszczególnych elementów
  • pracy z taśmą florystyczną

Zapewniamy:

  • stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
  • potrzebne materiały: m.in. lukier plastyczny, barwniki, dodatki, materiały opakowaniowe,
  • w przerwie słodki poczęstunek
  • dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,


CZAS TRWANIA
1 dzień (7h zegarowych)

cena z VAT: 390 zł

więcej informacji >>


 

Czekolada - praliny krojone i trufle

Prowadzący: Marcin Paździor
sobota, 18 kwietnia 2015, 14:00



Bardzo ciekawe szkolenie z samodzielnego przygotowywania pralin krojonych i trufli.
Czterogodzinne warsztaty to kolejny stopień wtajemniczenia w świat czekoladowych produktów. Każdy uczestnik, pod kierunkiem Marcina Paździora - specjalisty z wieloletnim doświadczeniem w pracy z czekoladą, nauczy się jak przygotować właściwy ganasz, jak go prawidłowo pokroić i udekorować, aby uzyskać doskonałą pralinę. Następnie poznają metody przygotowania i oblewania trufli czekoladą.

Program

  • Temperowanie czekolady.
  • Przygotowywanie ganaszy.
  • Krojenie i oblewanie pralin.
  • Różne sposoby dekorowania pralin krojonych.
  • Przygotowywanie i dekorowanie trufli.
  • Omówienie zasad przechowywania pralin.
  • Omówienie rodzajów rozkładu mikrobiologicznego.

Zapewniamy:

  • stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
  • potrzebne materiały: m.in. czekoladę, produkty niezbędne do przygotowania ganaszy i dekoracji,
  • w przerwie słodki poczęstunek,
  • dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,


CZAS TRWANIA
1 dzień (4h zegarowe)

cena z VAT: 490 zł

zobacz więcej >>

 


 

Kompozycje z kwiatów cukrowych, storczyki

Prowadzący: Tadeusz Branecki
piątek – niedziela, 17–19 kwietnia 2015, 10:00



Trzydniowe warsztaty łączące materiał realizowany podczas szkolenia nt. "Storczyk Aphrodite, szkolenie podstawowe" oraz "Storczyk Cymbidium w kompozycji kwiatowej".

Pierwszego dnia Tadeusz Branecki zaprezentuje nowe techniki dekoratorskie na przykładzie pięknego storczyka PHALENOPSIS APHRODITE, a uczestnicy będą mieli możliwość poznania zasad łączenia poszczególnych elementów kwiatów w jedną kompozycję.

Następnie przez kolejne dwa będą uczyć się projektować i szkicować planowaną kompozycję, a następnie łączyć techniki przygotowywania storczyka CYMBIDIUM oraz innych roślinnych elementów wzbogacających kompozycję (m.in. jarzębina, róże, liście, eukaliptus).

Uczestnicy otrzymają również szablony potrzebne do wykonania innych gatunków storczyków.


Uczestnicy szkolenia nauczą się:

  • używania metalowych wykrawaczek
  • mocowania płatków, listków i pąków na drucikach florystycznych
  • modelowania płatków, listków i pąków
  • malowania barwnikami w płynie i w proszku
  • łączenia poszczególnych elementów
  • pracy z taśmą florystyczną
  • budowania kompozycji
  • wykonywania kwiatów za pomocą szablonów
  • korzystania z podstawek do bukietów
  • wzbogacania dekoracji pyłkami strukturalnymi i nabłyszczaczami

Zapewniamy:

  • stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
  • potrzebne materiały: m.in. lukier plastyczny, barwniki, dodatki, materiały opakowaniowe,
  • w przerwie lunch i słodki poczęstunek
  • dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,


CZAS TRWANIA
3 dni  (21h zegarowych)

cena z VAT: 1.190 zł

więcej informacji >>

 



Czekolada bez tajemnic, temperowanie i tabliczki

Prowadzący: Marcin Paździor
sobota, 18 kwietnia 2015, 10:00



Szkolenie dla każdego, kto zaczyna przygodę z samodzielną pracą z czekoladą i chciałby zbudować solidne fundamenty swojego warsztatu pracy.
Podczas intensywnego dwugodzinnego szkolenia uczestnicy przekonają się, że czekolada wcale nie musi być "kapryśną damą", że wystarczy wiedzieć jak z nią pracować, by była źródłem ogromnej satysfakcji.
Marcin Paździor, specjalista z wieloletnim doświadczeniem, podzieli się z uczestnikami swoją wiedzą i umiejętnościami, dzięki czemu każdy, kto ukończy to szkolenie będzie znał 3 sposoby temperowania czekolady, będzie umiał samodzielnie przygotować tabliczki czekolady, a także posiądzie teoretyczną wiedzę na temat rodzajów czekolady, jej uprawy, i wiele innych ciekawych faktów.


Program

  • Temperowanie czekolady.
  • Przygotowywanie ganaszy.
  • Krojenie i oblewanie pralin.
  • Różne sposoby dekorowania pralin krojonych.
  • Przygotowywanie i dekorowanie trufli.
  • Omówienie zasad przechowywania pralin.
  • Omówienie rodzajów rozkładu mikrobiologicznego.

Zapewniamy:

  • stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
  • potrzebne materiały: czekolada, dodatki,
  • dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,
  • możliwość zabrania wykonanych prac,


CZAS TRWANIA
1 dzień (2h zegarowe)

cena z VAT: 320 zł

więcej informacji >>

 


 

Storczyk Cymbidium w kompozycji kwiatowej

Prowadzący: Tadeusz Branecki
sobota – niedziela, 18–19 kwietnia 2015, 10:00



Dwudniowe warsztaty - kolejny etap szkolenia nt. Storczyk Aphrodite - szkolenie podstawowe. Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby, bazując na już poznanych technikach, wzbogacić swoje umiejętności w zakresie modelowania kwiatów cukrowych i łączenia ich w eleganckie bukiety tworząc gotową dekorację najwytworniejszych tortów.

Przez dwa dni zajęć uczestnicy, pod kierunkiem Tadeusza Braneckiego, najpierw nauczą się projektować i szkicować planowaną kompozycję, a następnie poznają techniki przygotowywania storczyka CYMBIDIUM oraz innych roślinnych elementów wzbogacających kompozycję (m.in. jarzębina, róże, liście, eukaliptus). Uczestnicy otrzymają również szablony potrzebne do wykonania innych gatunków storczyków.

Uczestnicy szkolenia nauczą się:

  • budowania kompozycji
  • wykonywania kwiatów za pomocą szablonów
  • łączenia pojedynczych elementów florystycznych w bukiety
  • modelowania płatków, listków i pąków
  • malowania barwnikami w płynie i w proszku
  • pracy z taśmą florystyczną
  • korzystania z podstawek do bukietów

Zapewniamy:

  • stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
  • potrzebne materiały: m.in. lukier plastyczny, barwniki, dodatki, materiały opakowaniowe,
  • w przerwie lunch i słodki poczęstunek
  • dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,


CZAS TRWANIA
2 dni  (14h zegarowych)

cena z VAT: 940 zł

więcej informacji >>

 


 

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji