
Ambasadorka Holandii w start-upie Rebread 0
Daphne Bergsma, ambasadorka Królestwa Niderlandów, przyjechała do Krakowa i odwiedziła tamtejszy start-up Rebread, gdzie spotkała się z jego właścicielami.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Daphne Bergsma, ambasadorka Królestwa Niderlandów, przyjechała do Krakowa i odwiedziła tamtejszy start-up Rebread, gdzie spotkała się z jego właścicielami.
więcejProdukcja czekolady bez ziaren kakao wydaje się absurdem, ale są tacy, którzy podejmują się tego wyzwania i to z dobrym skutkiem. Od czasu do czasu media informują o firmach, które eliminują ziarna kakao z produkcji czekolady. Do takich firm dołączyła niemiecka Planet A Foods.
więcejVajko to autorski wynalazek krakowskiego cukiernika, Wojciecha Starowicza. Czy zrewolucjonizuje polskie cukiernictwo?
więcejPodczas 11. Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych uwaga skupi się na Austrii ze Smakiem Roku, który jest hołdem dla typowego deseru z jej tradycji kulinarnej: uwielbianego strudla jabłkowego.
więcejTwierdzą skromnie, że ich chleb to żadna magia. Tylko mąka i woda. Jednak klienci o bochenkach ze Stacji Chleba mówią: dzieło albo ideał. Kamil Bochniak i Dawid Rybarz opowiadają, jak lokalna piekarnia rzemieślnicza radzi sobie w kryzysowej rzeczywistości.
więcejKoniec zimy zwiastuje nadejście nowego sezonu lodziarskiego. Lodziarnie całoroczne, zwłaszcza te, które nie ograniczają oferty na zimę, nie mają z tym większego problemu, bo muszą nieustannie utrzymywać produkcję i sprzedaż w stanie gotowości, nawet wtedy, gdy jest niewielka.
więcejZakończyła się jubileuszowa, 15. edycja Expo Sweet w Warszawie. Choć hale tych targów zdominowane zostały przez wydarzenia oraz nowości cukierniczo-lodziarskie, liczba odwiedzających, a tym samym zainteresowanie urządzeniami piekarskimi były nadspodziewanie duże.
więcej