Powtórka kryzysu żywnościowego z 2008 roku? 0
Pojawiają się obawy o powtórkę wielkiego kryzysu żywnościowego sprzed 5 lat. Susza w Stanach Zjednoczonych wpływa na ceny zbóż i nasion oleistych, jak Unia Europejska reaguje na skoki cen?
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Pojawiają się obawy o powtórkę wielkiego kryzysu żywnościowego sprzed 5 lat. Susza w Stanach Zjednoczonych wpływa na ceny zbóż i nasion oleistych, jak Unia Europejska reaguje na skoki cen?
więcejTegoroczna pogoda wpłynęła na nieurodzaj wiśni, jest jednak owoc, który oparł się wiosennym przymrozkom.
więcejWielu rzemieślników ma obawy przed stosowaniem w produkcji gotowych mieszanek ciast, twierdząc, że zawierają one szkodliwe substancje dodatkowe. Dla wielu rzemieślników gotowe mieszanki ciast to po prostu plama na honorze. Czy rzeczywiście ten diabeł jest taki straszny, jak go malują?
więcejElektroniczny Urząd Podawczy (EUP) w związku z dużym zainteresowaniem użytkowników, będzie dostępny do końca września 2012 roku.
więcejJesienią tego roku lifestylowy kanał telewizycjny TLC Polska ruszy z polską edycją kulinarnego reality show "Bake Off". Gospodarzami programu i jurorami będą Marta Grycan i Piotr Gąsowski.
więcejW sklepach internetowych odnotowano letnie obniżki cen produktów spożywczych. Tańsze zakupy niż na początku lipca zrobimy w wielu internetowych wersjach sieci marketów.
więcejNegocjacje w sprawie obniżenia opłaty interchange, w których brali udział m.in. bankowcy, akceptanci kart płatniczych i organizacje kartowe, trwały od października ubiegłego roku. Choć zakończyły się kilka tygodni temu, nie ma zgody wśród uczestników rynku, czy i w jakim tempie powinna nastąpić obniżka stawek.
więcej