W dniach 17-19 kwietnia odbędą się już po raz szósty Targi Hert. Zaprezentowana będzie szeroka oferta urządzeń dla cukierni i piekarni, a także akcesoriów. Odbędą się liczne pokazy produkcji piekarniczej, jak i cukierniczej
Szczególnie warto zwrócić uwagę na:
- Produkcja pieczywa z ciast bardzo luźnych (TA 190) – najnowsze urządzenie z fabryki WP Haton dzielarka Parta U Direkt (nalewanie ciast bezpośrednio do form wypiekowych), a także zestaw dzielarka SNE + zaokrąglarko-wydłużarka Superba oraz do rzemieślniczej produkcji dzielarka Merand AQUA PAN 100. Formowane i wypiekane na miejscu będą bagietki, ciabatty i chleby foremkowe.
- Występy Mistrza Czekolady z Belgii Mr. Geert De Coster (www.centho.be), który będzie pokazywał jak tworzyć praliny i czekoladki.
- Dekoracje cukiernicze i czekoladowe prezentowane przez technologa firmy Barbara Luijckx, głównie pod kątem tortów i ciast komunijnych.
- Włoskie specjały piekarnicze i cukiernicze przygotowywane z zastosowaniem wałkowarek automatycznych Rollmatic z ciast francuskich i półfrancuskich.
- Produkcja pączków – od przygotowania ciasta, poprzez formowanie, smażenie, nadziewanie po dekorację.
- Krojenie cukiernicze – jedyna tak kompleksowa oferta na polski rynek.
- Nowość! Jedyne takie urządzenie w Polsce Quadro Relaxs WP Kemper - produkcja bułek kwadratowych.
- Nowość! Specjalnie skonstruowana dla polskich piekarni Klipsiarka EC 101 HS GHD Hartmann. Dedykowana jest przy pakowaniu 4-6 tys. Szt. chleba dziennie. Pierwsze 10 urządzeń zostanie sprzedanych w bardzo niskiej, promocyjnej cenie.
- Wykłady prof. dr hab. Henryka Mruka (tylko 18.04.2012!)
11:00 - Strategie konkurowania
12:00 - Skuteczne budowanie zespołu
Firma Hert zaprasza w godz. 10:00-17:00 w dniach 17-19 kwietnia na ul. Odlewniczą 4a w Warszawie.