W terminie 9 – 14 marca 2012 w Hamburgu odbędzie się 86. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA.
Targi INTERNORGA to najstarsza i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży hotelarskiej i gastronomicznej na świecie. INTERNORGA jest barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon, pokazywane są nowatorskie produkty i techniczne innowacje. Wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi INTERNORGA.
Tegoroczna edycja
Tegoroczna edycja targów odbędzie się na powierzchni wystawienniczej 88.000 m2, weźmie w niej udział około 1.200 wystawców z 25 krajów (w tym z Polski) oraz ponad 100.000 zwiedzających. Dzięki dużej liczbie wystawców i zwiedzających oraz ich najwyższej fachowości (ponad 90% gości to fachowcy z branży) targi dają najlepszą okazję do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży oraz nawiązania dużej liczby kontaktów handlowych.
Zakres tematyczny
- techniki kuchenne i gastronomiczne oraz wyposażenie zaplecza kuchennego (hale A2, A3, A4)
- wyposażenie hoteli i pokoi hotelowych, restauracji, barów, kawiarni, stołówek i punktów żywienia zbiorowego (hale B7 i B5)
- artykuły spożywcze i napoje (hale A1, B1, B2 parter, B3 piętro i B4)
- wyposażenie, maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, wyposażenie punktów sprzedaży art. piekarsko-cukierniczych (hala B6)
- gastronomia na wolnym powietrzu (tereny targowe między halami B5 i B7)
- organizacja i komunikacja - sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych, wydawnictwa i prasa fachowa (hala B2 piętro, B3 parter)
Program ramowy targów
Targi INTERNORGA są platformą wymiany wiedzy, doświadczeń i nowatorskich pomysłów oraz dialogu specjalistów z branży. Dlatego nieodłącznym elementem imprezy stał się bogaty program ramowy towarzyszący targom. Na tegoroczny program składają się m.in.:
- FoodService Forum (8 marca) – 38. edycja największego w Europie kongresu poświęconego profesjonalnej gastronomii
- Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego (12 marca)
- Forum Catering w Szkole (13 marca)
- Forum Gastronomiczne (Foyer Ost piętro) – m.in. zawody dla młodych kucharzy, zawody w nakrywaniu stołów i obsłudze gości „Service Cup”, pokazy przygotowane przez związki DEHOGA, VSR, VKD i północnoniemieckie szkoły hotelarskie
- pokazy cukiernicze (Foyer Süd) - „Słodka Sztuka Cukiernicza”
- Newcomers’ Area – prezentacja firm debiutujących w branży HoReCa
Termin otwarcia targów:
09 – 14.03.2012 w godz. 10.00 – 18.00
Bilety wstępu w przedsprzedaży:
Bilety można zamówić i wydrukować bezpośrednio ze strony www.internorga.com
Więcej informacji na temat targów uzyskają Państwo w biurze Przedstawicielstwa Targów Hamburskich w Polsce, tel.: 22-620 71 98, 620 72 98, E-mail: karas@eurotargi.com, kuzmiska@eurotargi.com.
Aneta Kuźmińska
Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce