...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Artgelato, czyli lodowe show na Cake Festival Poland

Pamiętacie zjawiskowy słodki stół przygotowany na lodziarskie mistrzostwa świata w Rimini? Ekipa, która go stworzyła właśnie wraca! Ich popisy będziecie mogli oglądać na żywo w Strefie Lodziarskiej na Cake Festival Poland, którą poprowadzi Tomasz Szypuła.

Tegoroczny Cake Festival nie przestaje zaskakiwać kolejnymi niespodziankami! W tym roku wśród tortów dekorowanych masą cukrową zobaczymy też tort lodowy! Wszystko za sprawą Tomasza Szypuły, aktualnego Mistrza Polski w Lodziarstwie, który pokaże jak wykonać tego typu smakołyk i nie tylko! Będzie można podejrzeć rzemieślniczą produkcję lodów, a także spróbować kultowych już lodów z awokado i olejem z pestek dyni. Mistrz podzieli się wiedzą na temat aktualnych trendów i odpowie na wszelkie pytania związane z lodziarską branżą. Co więcej, pojawią się też pozostali członkowie reprezentacji Polski na światowe mistrzostwa w lodziarstwie, czyli Coppa del Mondo della Gelateria, którzy razem wykonali spektakularny stół. Jego elementy zostaną odtworzone podczas katowickiego festiwalu. Zobaczycie w akcji Łukasza Parzymskiego, Damiana Wiśniewskiego, który wykona na żywo rzeźbę artystyczną z czekolady, pt. Ninth Heaven oraz Rafała Macałę, który z kolei  zaprezentuje pracę w karmelu i krokancie. Zapoznajcie się z szczegółowym harmonogramem Artgelato, czyli Strefy Lodziarskiej.

 


Podczas dwóch dni, będzie można również raczyć się mistrzowskimi lodami prosto z Lodziarni pod Orzechem, nawiązać stałą współpracę (dla kawiarni, cukierni, resturacji) oraz skorzystać z darmowych konsultacji lodziarskich oferowanych na stoisku Lodowych Inspiracji (nr 9).

 


Artgelato - Strefa Lodziarska na Cake Festival Poland 2018 (stoisko nr 21)

HARMONOGRAM

Wtorek

12.00 – 13.00

Produkcja lodów mistrzowskich

- Olej z pestek dyni z awokado

- Czekolada Muscovado

- Sorbet malina, buraczek, rozmaryn

- lody oscypkowe

14.00 – 15.00

Degustacja lodów mistrzowskich na wafelkach Grodcono

15.30 – 17.00

Przygotowanie snacków lodowych (batoniki lodowe) prezentowane podczas Lodziarskich Mistrzostw Świata 2018 (Coppa del Mondo della Gelateria 2018)

17.30 – 18.00

Degustacja snack lodowy

 

Środa

12.00 – 13.00  Degustacja Lodów mistrzowskich

14.00 – 15.00  Deser mistrzowski „Avokado” – przygotowanie i degustacja

16.30 – 17.00 Degustacja tortu „ Gniazdo orła” z Coppa del Mondo della Gelateria

17.00 – 18.00  Godki o lodach

 

Cake Festival Poland >>> http://cakefestivalpoland.com/

bilety >>> http://cakefestival.abilet.pl/

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji