Pamiętacie zjawiskowy słodki stół przygotowany na lodziarskie mistrzostwa świata w Rimini? Ekipa, która go stworzyła właśnie wraca! Ich popisy będziecie mogli oglądać na żywo w Strefie Lodziarskiej na Cake Festival Poland, którą poprowadzi Tomasz Szypuła.
Podobne artykuły
Cremino – naprawdę warto!Lody czekoladoweComfort food, comfort business - nowy Mistrz BranżyTegoroczny Cake Festival nie przestaje zaskakiwać kolejnymi niespodziankami! W tym roku wśród tortów dekorowanych masą cukrową zobaczymy też tort lodowy! Wszystko za sprawą Tomasza Szypuły, aktualnego Mistrza Polski w Lodziarstwie, który pokaże jak wykonać tego typu smakołyk i nie tylko! Będzie można podejrzeć rzemieślniczą produkcję lodów, a także spróbować kultowych już lodów z awokado i olejem z pestek dyni. Mistrz podzieli się wiedzą na temat aktualnych trendów i odpowie na wszelkie pytania związane z lodziarską branżą. Co więcej, pojawią się też pozostali członkowie reprezentacji Polski na światowe mistrzostwa w lodziarstwie, czyli Coppa del Mondo della Gelateria, którzy razem wykonali spektakularny stół. Jego elementy zostaną odtworzone podczas katowickiego festiwalu. Zobaczycie w akcji Łukasza Parzymskiego, Damiana Wiśniewskiego, który wykona na żywo rzeźbę artystyczną z czekolady, pt. Ninth Heaven oraz Rafała Macałę, który z kolei zaprezentuje pracę w karmelu i krokancie. Zapoznajcie się z szczegółowym harmonogramem Artgelato, czyli Strefy Lodziarskiej.
Podczas dwóch dni, będzie można również raczyć się mistrzowskimi lodami prosto z Lodziarni pod Orzechem, nawiązać stałą współpracę (dla kawiarni, cukierni, resturacji) oraz skorzystać z darmowych konsultacji lodziarskich oferowanych na stoisku Lodowych Inspiracji (nr 9).
Artgelato - Strefa Lodziarska na Cake Festival Poland 2018 (stoisko nr 21)
HARMONOGRAM
Wtorek
12.00 – 13.00
Produkcja lodów mistrzowskich
- Olej z pestek dyni z awokado
- Czekolada Muscovado
- Sorbet malina, buraczek, rozmaryn
- lody oscypkowe
14.00 – 15.00
Degustacja lodów mistrzowskich na wafelkach Grodcono
15.30 – 17.00
Przygotowanie snacków lodowych (batoniki lodowe) prezentowane podczas Lodziarskich Mistrzostw Świata 2018 (Coppa del Mondo della Gelateria 2018)
17.30 – 18.00
Degustacja snack lodowy
Środa
12.00 – 13.00 Degustacja Lodów mistrzowskich
14.00 – 15.00 Deser mistrzowski „Avokado” – przygotowanie i degustacja
16.30 – 17.00 Degustacja tortu „ Gniazdo orła” z Coppa del Mondo della Gelateria
17.00 – 18.00 Godki o lodach
Cake Festival Poland >>> http://cakefestivalpoland.com/
bilety >>> http://cakefestival.abilet.pl/