...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Beskidzki Festiwal Czekolady i nagroda dla polskiej marki

Prężny rozwój marki to nie tylko szereg innowacyjnych produktów w ich ofercie, ale też międzynarodowe laury, a także spektakularne zmiany w infrastrukturze firmy, która właśnie przenosi się do nowej większej siedziby.

Niedawno jeden z produktów marki Beskid Chocolate została nagrodzona srebrnym medalem w prestiżowym konkursie International Chocolate Awards. Doceniono walory smakowe ciemnej tabliczki Baracoa 70%.  –  Ta czekolada ma unikalny profil sensoryczny – przekonuje właściciel manufaktury Jan Woźniak. – Jest wyprodukowana z ziaren z Kuby. I pomimo że Kuba jest niedaleko od Dominikany, gdzie także uprawia się drzewa kakaowca, to ziarna z obu miejsce są całkiem inne.

Beskid Chocolate przygotowuje dodatkowo dużą niespodziankę dla producentów i smakoszy czekolady – Beskidzki Festiwal Czekolady oraz Dni Otwarte Beskid Chocolate, które będą mieć miejsce 16 października. Celem festiwalu jest dotarcie do jak największej ilości firm produkujących czekoladę. – Nie zamykamy się jedynie na producentów bean to bar – mówi Jan Woźniak – Impreza byłaby wtedy zbyt hermetyczna, bo polski rynek czekolady rzemieślniczej jest na razie niewielki.Jesteśmy otwarci również na firmy, które produkują swój asortyment z gotowej czekolady.

 

 

Charakter festiwalu nie będzie stricte komercyjny. Bardziej chodzi o integrację środowiska producentów czekolady i umożliwienie pokazania się rzemieślnikom szerszej publiczności. W ostatnim czasie Beskid Chocolate remontuje nową, większą siedzibę, gdzie przeniesie się z coraz większą ilością sprzętu jak np. młyny kamienne, melanżery, młyn kulowy. Nie jest to jeszcze sprzęt, który pozwala na stworzenie całej linii produkcyjnej na miejscu, do czego właściciel dąży, ale na pewno produkcja w nowym budynku będzie sprawniejsza. 


Wszyscy rzemieślnicy i producenci czekolady, chcący wziąć udział jesienią w Beskidzkim Festiwalu Czekolady mogą skontaktować się z manufakturą z Węgierskiej Górki. Udział w festiwalu jest bezpłatny. Szczegóły organizacyjne poniżej.


Impreza odbędzie  się w 2 lokalizacjach: w manufakturze Beskid Chocolate przy ul. 3 Maja 28 oraz w  Hali Widowiskowo – Sportowej, oś. XX-Lecia II RP 12 (oba miejsca znajdują się z bliskim sąsiedztwie). W Hali Widowiskowo – Sportowej w Węgierskiej Górce będą stoiska czekoladowe i kawowe, stoiska z produktami lokalnymi i rzemieślniczymi. Tutaj będą także miały miejsce wykłady i prelekcje czekoladowe. Natomiast w Manufakturze Beskid Chocolate odbędą się miejsce warsztaty czekoladowe, kawowe oraz zwiedzanie manufaktury. 


Kontakt do organizatora:

Beskid Chocolate, ul. 3 Maja 28, 34-350 Węgierska Górka

mail: biuro@beskidchocolate.pl, tel. 502-540-931 



Bieżące wydanie czasopisma

Na czym polega praca Bibliotekarza Zakwasów? Czym kieruje się w swojej piekarni Master Baker - Paweł Tkaczuk? Jakie są alternatywy dla białego cukru w wypiekach? I kto zajął podium na World Chocolate Masters 2022?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji