...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Co zaprezentowali Polacy w Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019?

Team polskich cukierników: Michał Doroszkiewicz, Marek Moskwa oraz Damian Wiśniewski, pod przywództwem Jarka Nowakowskiego, zdobył 14. miejsce w Lyonie podczas Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019. Polakom przyszło rywalizować z 20 zespołami z całego świata. Zobaczcie, jakie cuda przygotowali.

21 trzyosobowych drużyn ze wszystkich zakątków świata rywalizowało przez dwa dni pełnych emocji i pasji o tytuł "Mistrza Świata Cukierników". Wśród nich, po dziesięciu latach, znalazła się ponownie Polska. Stało się to za sprawą ogromnej determinacji, pozytywnej energii oraz ciężkiej pracy i profesjonalnemu podejściu naszych znakomitych cukierników Michała Doroszkiewicza, Marka Moskwy i Damiana Wiśniewskiego. W Lyonie Polacy rywalizowali z trzyosobowymi reprezentacjami z Algierii, Argentyny, Australii, Belgii, Brazylii, Chile, Chin, Egiptu, Włoch, Japonii, Malezji, Maroko, Meksyku, Singapuru, Korei Południowej, Szwecji, Tajwanu, Tunezji, Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych.

Natura, flora i fauna według Polaków
Drużyny startowały w kilkuminutowych odstępach czasowych, Polacy rozpoczęli pracę drugiego dnia konkursu na swoim stanowisku w dziewiątej kolejności. W tym roku motywem przewodnim, który został narzucony przez Komitet Organizacyjny była: natura, flora i fauna i opierając się na tym temacie nasi cukiernicy opracowali autorskie receptury oraz stworzyli całą, spójną koncepcję wymaganych kreacji.
Bazując na tym naturalnym temacie panowie opowiedzieli własną historię, prezentując publiczności i zacnemu Jury swoje emocje, niebywałe zdolności i umiejętności artystyczne oraz wiele technik użycia różnych surowców jak czekolada, cukier, owoce czy lód. Każda z ekip, w tym nasz słodki team, miała tym razem 10 godzin na przygotowanie 19 deserów wegańskich na platerze, które nasze trio nazwało „Gifts of nature”, 3 tortów czekoladowych zatytułowanych „A drop of life in nature”, 2 mrożonych tortów „A wave of freshness”, ponadto eksponat z czekolady, który wykonał Michał Doroszkiewicz, eksponat z karmelu, który stworzył Marek Moskwa oraz rzeźbę w lodzie, która wyszła spod dłuta Damiana Wiśniewskiego.

W ogólnej klasyfikacji nasi cukiernicy zajęli 14. miejsce. Bogatsi o nowe doświadczenia wrócili do Polski z podniesionymi głowami, dumni z tego, gdzie się znaleźli i w jak doborowym międzynarodowym towarzystwie. Walczyli dla siebie i dla polskiej branży cukierniczej, rozsławiając jej imię na międzynarodowych salonach. Panowie Michał Doroszkiewicz, Marek Moskwa, Damian Wiśniewski oraz Jarek Nowakowski, który wystąpił w roli Prezydenta naszego zespołu - walczyli całym sercem, prezentując swoje niezwykłe umiejętności cukiernicze na najwyższym poziomie i za to należą im się słowa uznania oraz wielkie podziękowania. Fakt, że znaleźli się w gronie najlepszych światowych drużyn dowodzi, że polskie cukiernictwo i cukiernicy mają się dobrze i zmierzają w odpowiednim kierunku.

The Best of CMP 2019
Wśród krajów uczestniczących to zespół z Malezji, złożony z Wei Loon TAN (sugar candidate), Otto TAY (chocolate candidate) i Ming Ai LOI (ice candidate), zrobił największe wrażenie na jury i zdobył uznanie sędziów dzięki najbardziej kreatywnemu i zaskakującemu występowi zajmując tym samym pierwsze miejsce na podium.
1 miejsce: Malezja (Wei Loon Tan, Otto Tay, Ming Ai Lol)
2 miejsce: Japonia (Fumiaki Ito, Mirai Nishiyama, Ryohei Oguma)
3 miejsce: Włochy (Lorenzo Puca, Mattia Cortinovis, Andrea Restuccia)

Nagrody specjalne:
- „Eco-responsible prize” – Wielka Brytania
- „Sculpted Ice prize” – Victor Dagatan, USA
- „Chocolate prize” – Justin Williams, Australia
- “Sugar prize” – Jamie Houghton, Wielka Brytania
- “Team spirit prize” – Australia
- „Best promotional campaign prize” – Chile
- “Press prize” – Australia
- “Best poster prize” - Maroko


W drodze do Wielkiego Finału naszych cukierników wspierali PARTNERZY, bez pomocy których byłoby ciężko przygotować się profesjonalnie. Dlatego należą im się ogromne podziękowania za wielkie wsparcie!
PARTNER STRATEGICZNY: Debic
PARTNER GŁÓWNY: Lesaffre Polska S.A., Gastro Magic Service
PARTNER: Ambasador 92, Badoit/Evian, Thermomix, Convotherm, Kruszwica, Winterhalter, Primulator, Pastry Creation, Hotel Natura Mazur, Dziamski Studio, CapFruit, Valrhona

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji