...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Co zaprezentowali Polacy w Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019?

Team polskich cukierników: Michał Doroszkiewicz, Marek Moskwa oraz Damian Wiśniewski, pod przywództwem Jarka Nowakowskiego, zdobył 14. miejsce w Lyonie podczas Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019. Polakom przyszło rywalizować z 20 zespołami z całego świata. Zobaczcie, jakie cuda przygotowali.

21 trzyosobowych drużyn ze wszystkich zakątków świata rywalizowało przez dwa dni pełnych emocji i pasji o tytuł "Mistrza Świata Cukierników". Wśród nich, po dziesięciu latach, znalazła się ponownie Polska. Stało się to za sprawą ogromnej determinacji, pozytywnej energii oraz ciężkiej pracy i profesjonalnemu podejściu naszych znakomitych cukierników Michała Doroszkiewicza, Marka Moskwy i Damiana Wiśniewskiego. W Lyonie Polacy rywalizowali z trzyosobowymi reprezentacjami z Algierii, Argentyny, Australii, Belgii, Brazylii, Chile, Chin, Egiptu, Włoch, Japonii, Malezji, Maroko, Meksyku, Singapuru, Korei Południowej, Szwecji, Tajwanu, Tunezji, Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych.

Natura, flora i fauna według Polaków
Drużyny startowały w kilkuminutowych odstępach czasowych, Polacy rozpoczęli pracę drugiego dnia konkursu na swoim stanowisku w dziewiątej kolejności. W tym roku motywem przewodnim, który został narzucony przez Komitet Organizacyjny była: natura, flora i fauna i opierając się na tym temacie nasi cukiernicy opracowali autorskie receptury oraz stworzyli całą, spójną koncepcję wymaganych kreacji.
Bazując na tym naturalnym temacie panowie opowiedzieli własną historię, prezentując publiczności i zacnemu Jury swoje emocje, niebywałe zdolności i umiejętności artystyczne oraz wiele technik użycia różnych surowców jak czekolada, cukier, owoce czy lód. Każda z ekip, w tym nasz słodki team, miała tym razem 10 godzin na przygotowanie 19 deserów wegańskich na platerze, które nasze trio nazwało „Gifts of nature”, 3 tortów czekoladowych zatytułowanych „A drop of life in nature”, 2 mrożonych tortów „A wave of freshness”, ponadto eksponat z czekolady, który wykonał Michał Doroszkiewicz, eksponat z karmelu, który stworzył Marek Moskwa oraz rzeźbę w lodzie, która wyszła spod dłuta Damiana Wiśniewskiego.

W ogólnej klasyfikacji nasi cukiernicy zajęli 14. miejsce. Bogatsi o nowe doświadczenia wrócili do Polski z podniesionymi głowami, dumni z tego, gdzie się znaleźli i w jak doborowym międzynarodowym towarzystwie. Walczyli dla siebie i dla polskiej branży cukierniczej, rozsławiając jej imię na międzynarodowych salonach. Panowie Michał Doroszkiewicz, Marek Moskwa, Damian Wiśniewski oraz Jarek Nowakowski, który wystąpił w roli Prezydenta naszego zespołu - walczyli całym sercem, prezentując swoje niezwykłe umiejętności cukiernicze na najwyższym poziomie i za to należą im się słowa uznania oraz wielkie podziękowania. Fakt, że znaleźli się w gronie najlepszych światowych drużyn dowodzi, że polskie cukiernictwo i cukiernicy mają się dobrze i zmierzają w odpowiednim kierunku.

The Best of CMP 2019
Wśród krajów uczestniczących to zespół z Malezji, złożony z Wei Loon TAN (sugar candidate), Otto TAY (chocolate candidate) i Ming Ai LOI (ice candidate), zrobił największe wrażenie na jury i zdobył uznanie sędziów dzięki najbardziej kreatywnemu i zaskakującemu występowi zajmując tym samym pierwsze miejsce na podium.
1 miejsce: Malezja (Wei Loon Tan, Otto Tay, Ming Ai Lol)
2 miejsce: Japonia (Fumiaki Ito, Mirai Nishiyama, Ryohei Oguma)
3 miejsce: Włochy (Lorenzo Puca, Mattia Cortinovis, Andrea Restuccia)

Nagrody specjalne:
- „Eco-responsible prize” – Wielka Brytania
- „Sculpted Ice prize” – Victor Dagatan, USA
- „Chocolate prize” – Justin Williams, Australia
- “Sugar prize” – Jamie Houghton, Wielka Brytania
- “Team spirit prize” – Australia
- „Best promotional campaign prize” – Chile
- “Press prize” – Australia
- “Best poster prize” - Maroko


W drodze do Wielkiego Finału naszych cukierników wspierali PARTNERZY, bez pomocy których byłoby ciężko przygotować się profesjonalnie. Dlatego należą im się ogromne podziękowania za wielkie wsparcie!
PARTNER STRATEGICZNY: Debic
PARTNER GŁÓWNY: Lesaffre Polska S.A., Gastro Magic Service
PARTNER: Ambasador 92, Badoit/Evian, Thermomix, Convotherm, Kruszwica, Winterhalter, Primulator, Pastry Creation, Hotel Natura Mazur, Dziamski Studio, CapFruit, Valrhona

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym MB: piękne rzeźby z cukru i jeszcze piękniejsze dekoratorki, czyli Polskie Złotka z Luksemburga! 10 lat polskich startów w mistrzostwach świata (2008-2018). Living coral i hot trendy w cukiernictwie 2019. Rzemiosło piekarskie w obliczu wyzwań konsumentów, rynku i rosnącej globalizacji.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji