...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Czekolada gorsza niż śnieg

Do niecodziennego wypadku doszło 9 maja br. na autostradzie A2, gdzie przewróciła się cysterna z czekoladą, która kompletnie sparaliżowała ruch na trasie.

Rozlana czekolada, która zastygła na asfalcie jest gorsza niż śnieg - twierdzą strażacy, który mierzyli się dziś z takim przypadkiem na autostradzie A2 (trasa Poznań-Warszawa), gdzie w godzinach porannych doszło do dość niezwykłego wypadku. Ok. 4.30 kierowca cysterny przewożącej mleczną płynną czekoladę stracił kontrolę nad pojazdem, który w następstwie przewrócił się w poprzek. Nie sam pojazd zablokował przejazd na następne kilka godzin, lecz czekolada. Łącznie - 24 tony smakołyku, która szybko utworzyła na nawierzchni 5 cm warstwę.. Jeszcze do godziny 13.00 potrwa jej usuwanie gorącą wodą pod dużym ciśnieniem. To jedyna możliwość, która pozwoli nam zlikwidować śliską nawierzchnię. Nawet, jeżeli zdejmie się warstwę czekolady mechanicznie, to i tak ona wnika w podłoże i trzeba wymyć to wszystko z asfaltu - wyjaśnił bryg. Kowalski w rozmowie z TVN24.

 

 

źródło: https://strazacki.pl

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji