...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Cztery miasta opanowane przez lodziarzy

Czeladź, Kraków, Rzeszów i Wrocław – w tych miastach przez 4 dni (12, 13, 15 i 16 marca) odbywały się Seminaria Lodziarskie 2012. Te przygotowane z myślą o specjalistach pokazy zorganizowane zostały przez Przedsiębiorstwo Savpol Sp. z o.o. wraz z Fabbri, Valmar Global oraz Miran Ice Cones.

Seminaria zawsze organizowane są po najważniejszych, międzynarodowych targach SIGEP, podczas których prezentowane są światowe trendy branży lodziarskiej. – Wśród uczestników imprezy w Rimini nie zabrakło przedstawicieli naszej firmy. Dzięki temu możemy naszym klientom zasugerować, na co warto postawić w tym sezonie – tłumaczy Szymon Wolański, technolog firmy Savpol, który wraz z Raffaele Derosa prezentował nowości Fabbri na rok 2012. – W tym roku królować będą smaki tropikalne, jogurty mrożone oraz granity. Każda lodziarnia powinna mieć w swojej ofercie te smakołyki. Przed nami piłkarskie mistrzostwa Euro 2012™, które z pewnością przyciągną wielu klientów, nie tylko polskich – dodaje.

Chantilly, Variegato, mrożony jogurt  kluczem do sukcesu

Podczas tegorocznej edycji Seminariów Lodziarskich prym wśród nowości produktowych Fabbri wiódł stabilizator do lodów Chantilly 30. Jest to jedyny stabilizator 30 dostępny na polskim rynku. Niezwykle śmietankowy smak Chantilly to podstawa dobrych lodów. Konkurencyjna cena stabilizatora oraz duże oszczędności związane z mniejszym dozowaniem produktu umożliwiają maksymalizację zysków. Każdy z nas zdaje sobie sprawę, jak jest to istotne na obecnym rynku polskim i europejskim. Technolodzy prezentowali Chantilly w połączeniu z nowymi smakami Variegato – ananas, brzoskwinia, cytryna, gruszka. Tak przygotowane lody degustowali lodziarze biorący udział w szkoleniu.

Na seminariach nie mogło zabraknąć mrożonego jogurtu . Jest on świetną alternatywą dla tradycyjnego jogurtu oraz lodów. To deser dość uniwersalny, gdyż świetnie nadaje się do podania zarówno z toppingami, müsli czy owocami sezonowymi. Podczas seminariów technolodzy zdradzili kilka wskazówek, w jaki sposób przygotować prawdziwy mrożony jogurt. Tak jak i w ubiegłym roku uczestnicy seminariów mogli spróbować orzeźwiającej granity, czyli mrożonych deserów powstałych w granitorze. Niewiele osób wie, że poza owocowymi smakami w granitorze można przygotować także mrożoną kawę czy jogurt – wszystko zależy od użycia odpowiednich produktów.

Produkty Fabbri są coraz częściej stosowane  w cukiernictwie. Jak je zastosować, pokazał krok po kroku Dariusz Kowalczewski, mistrz cukiernictwa z firmy Savpol. Można było zobaczyć, jak w krótkim czasie przygotować monoporcje, czyli małe i eleganckie desery w różnorodnych smakach i kolorach, a wszystko to przy użyciu zaledwie kilku produktów.

W czym podać deser? Jak wyprodukować?

Na te i inne pytania starali się odpowiedzieć przedstawiciele współorganizatorów‒Miran Ice Cones oraz Valmar Global. Pierwsi przedstawili ofertę wafli – rożków i posypek.

Ogromne zainteresowanie wśród osób biorących udział w seminariach wywołały maszyny do produkcji lodziarskiej. Specyfikację techniczną maszyn Valmar przedstawił Alessandro Glessi z firmy Valmar Global. Savpol z początkiem roku jest wyłącznym dystrybutorem maszyn firmy Valmar na polskim rynku. W porównaniu do konkurencji maszyny te są bardziej ekonomiczne, łatwe w obsłudze, a przy tym dobre jakościowo.

Sam deser to nie sztuka

Seminarium Lodziarskie, podobnie jak w ubiegłych latach, i tym razem przyciągnęło rzesze nie tylko doświadczonych lodziarzy, ale i tych, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w branży. Bogata tematyka, możliwość wypróbowania nowości przygotowanych na sezon 2012 – to tylko niektóre elementy tego cenionego spotkania. – Wśród naszych klientów nie brakuje prawdziwych profesjonalistów, jak i pasjonatów. Przygotowanie lodów, dekoracja kuwet czy tworzenie wymyślnych deserów to nie tylko praca. Trzeba się wykazać wiedzą oraz pomysłowością – tłumaczy Szymon Wolański z Savpol. – Przygotować deser to nie sztuka. Sztuką jest deser, który łączy w sobie dwie cechy. Po pierwsze, a może przede wszystkim, jest pyszny, a po drugie – przyciąga klientów do naszych lokali – dodaje na zakończenie.

Firma Savpol dziękuje wszystkim uczestnikom seminariów 2012. Jesteśmy pewni, że  wykorzystane w praktyce informacje, porady i sugestie przełożą się na większą liczbę Klientów.

 

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Mistrzu Branży milenialsi rządzą i opowiadają: Maciej Majzon-Wójtowicz o pracy na wysokościach i ciągłym uczeniu się czekolady, Justyna Roszkowska o tworzeniu Pochlebnie, a Joel Kroeker o chlebie pobudzającym do myślenia. Sprawdzamy też RUBY (czekoldę milenialsów!) okiem fachowców i modne trendy w tortach.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji