...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Expo Sweet na miarę mistrzów

Dynamiczne, każdego roku urozmaicane pod wieloma względami i rozwojowe – takie są Expo Sweet, które po raz 4. inicjują sezon targowy. I w tym roku branże lodziarska, cukierniczo-piekarska znajdą u nas pełny przegląd nowości i zapowiedzi tego, co będzie obowiązywać w 2012 roku.

     
 

Artykuł pochodzi ze stczniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Na zwiedzających, oprócz doskonale dobranej oferty, organizatorzy przygotowali wiele ciekawych imprez i przedsięwzięć okołotargowych.

Liga Mistrzów Lodziarzy i Cukierników

W dniach 21-22 lutego najlepsi lodziarze i cukiernicy powalczą o prestiżowy tytuł Mistrza Polski oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe i pieniężne. Pierwszego dnia rzemieślnicy lodziarstwa zaserwują lody waniliowe, lody czekoladowe, sorbety, lody autorskie. Dodatkowo każda 2-osobowa drużyna będzie musiała przygotować 6 jednakowych deserów lodowych w pucharach. Drugiego dnia stanowiska w boksach zajmą najlepsi polscy cukiernicy, którzy zmierzą się z tematem „Futbol - piłka nożna”, wykonując czekoladowe eksponaty, torciki deserowe oraz praliny.
Zmagania uczestników będą oceniane przez profesjonalne jury, wśród których nie zabraknie m.in. ubiegłorocznych zwycięzców. Tym razem w składzie sędziowskim zobaczymy zwycięzców 2011 roku – lodziarzy: Ryszarda Wawrzyniaka, Macieja Piętę z Cukierni Jan Kachlicki z Grodziska Wielkopolskiego oraz cukierników: Łukasza Antkowicza i Damiana Staronia z cukierni Markiza z Pasłęka.

Wystawa cukierniczego kunsztu

Podczas 3 dni targów rzesze odwiedzających z pewnością przyciągnie wystawa tortów, która co roku zdumiewa wszystkich i zaskakuje pomysłowością rzemieślników. Jakie pomysły w tym roku zaprezentują cukiernicy? Czym zaskoczą publiczność? Biorąc pod uwagę ubiegłoroczne doświadczenia i rosnące zainteresowanie cukierników, możemy być pewni jednego: rywalizacja może być zacięta, wszak stawką jest laur konsumenta.

Młode talenty

Podczas Expo Sweet odbędzie się również finał rozgrywek młodych cukierników. Do Warszawy przyjedzie 12 drużyn, które zostały wyłonione w czasie eliminacji z ponad 50 szkół. Młodzi ludzie także będą musieli sprostać wysokim oczekiwaniom profesjonalnego jury. Takie rozgrywki to dla uczniów niesamowite przeżycia i okazja, by skonfrontować swoje umiejętności z kolegami z innych szkół i miast. To też doświadczenie, które zaprocentuje na przyszłość, kiedy młodzi ludzie będą przygotowywać się do udziału w innych konkursach i mistrzostwach. Emocje młodych, porównywalne jedynie z tymi piłkarskimi, sięgną zenitu w trzecim dniu targów.

Salon miłośników kawy

Ponieważ sektor kawy na naszym rynku rozwija się dynamicznie, Expo Sweet postanowił zorganizować kolejne przedsięwzięcie. Salon Kawowy, bo o nim mowa, będzie gościł producentów, dystrybutorów oraz palarnie kaw. Zadbaliśmy również o bogaty program Salonu, który przewiduje liczne konkursy, pokazy oraz seminaria. Patronat nad tym nowym wydarzeniem objęły organizacje i stowarzyszenia tego sektora oraz profesjonaliści zarówno z kraju, jak i z zagranicy.

Zainteresowanych udziałem w Mistrzostwach bądź w wystawie tortów okolicznościowych zapraszamy na www.exposweet.pl, gdzie w zakładce „Seminaria i konkursy” znajduje się odpowiedni formularz zgłoszeniowy. Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy: Janusz.profus@wedel.pl lub j.zbaliszyn@pregel.pl

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji