...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Expo Sweet na miarę mistrzów

Dynamiczne, każdego roku urozmaicane pod wieloma względami i rozwojowe – takie są Expo Sweet, które po raz 4. inicjują sezon targowy. I w tym roku branże lodziarska, cukierniczo-piekarska znajdą u nas pełny przegląd nowości i zapowiedzi tego, co będzie obowiązywać w 2012 roku.

     
 

Artykuł pochodzi ze stczniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Na zwiedzających, oprócz doskonale dobranej oferty, organizatorzy przygotowali wiele ciekawych imprez i przedsięwzięć okołotargowych.

Liga Mistrzów Lodziarzy i Cukierników

W dniach 21-22 lutego najlepsi lodziarze i cukiernicy powalczą o prestiżowy tytuł Mistrza Polski oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe i pieniężne. Pierwszego dnia rzemieślnicy lodziarstwa zaserwują lody waniliowe, lody czekoladowe, sorbety, lody autorskie. Dodatkowo każda 2-osobowa drużyna będzie musiała przygotować 6 jednakowych deserów lodowych w pucharach. Drugiego dnia stanowiska w boksach zajmą najlepsi polscy cukiernicy, którzy zmierzą się z tematem „Futbol - piłka nożna”, wykonując czekoladowe eksponaty, torciki deserowe oraz praliny.
Zmagania uczestników będą oceniane przez profesjonalne jury, wśród których nie zabraknie m.in. ubiegłorocznych zwycięzców. Tym razem w składzie sędziowskim zobaczymy zwycięzców 2011 roku – lodziarzy: Ryszarda Wawrzyniaka, Macieja Piętę z Cukierni Jan Kachlicki z Grodziska Wielkopolskiego oraz cukierników: Łukasza Antkowicza i Damiana Staronia z cukierni Markiza z Pasłęka.

Wystawa cukierniczego kunsztu

Podczas 3 dni targów rzesze odwiedzających z pewnością przyciągnie wystawa tortów, która co roku zdumiewa wszystkich i zaskakuje pomysłowością rzemieślników. Jakie pomysły w tym roku zaprezentują cukiernicy? Czym zaskoczą publiczność? Biorąc pod uwagę ubiegłoroczne doświadczenia i rosnące zainteresowanie cukierników, możemy być pewni jednego: rywalizacja może być zacięta, wszak stawką jest laur konsumenta.

Młode talenty

Podczas Expo Sweet odbędzie się również finał rozgrywek młodych cukierników. Do Warszawy przyjedzie 12 drużyn, które zostały wyłonione w czasie eliminacji z ponad 50 szkół. Młodzi ludzie także będą musieli sprostać wysokim oczekiwaniom profesjonalnego jury. Takie rozgrywki to dla uczniów niesamowite przeżycia i okazja, by skonfrontować swoje umiejętności z kolegami z innych szkół i miast. To też doświadczenie, które zaprocentuje na przyszłość, kiedy młodzi ludzie będą przygotowywać się do udziału w innych konkursach i mistrzostwach. Emocje młodych, porównywalne jedynie z tymi piłkarskimi, sięgną zenitu w trzecim dniu targów.

Salon miłośników kawy

Ponieważ sektor kawy na naszym rynku rozwija się dynamicznie, Expo Sweet postanowił zorganizować kolejne przedsięwzięcie. Salon Kawowy, bo o nim mowa, będzie gościł producentów, dystrybutorów oraz palarnie kaw. Zadbaliśmy również o bogaty program Salonu, który przewiduje liczne konkursy, pokazy oraz seminaria. Patronat nad tym nowym wydarzeniem objęły organizacje i stowarzyszenia tego sektora oraz profesjonaliści zarówno z kraju, jak i z zagranicy.

Zainteresowanych udziałem w Mistrzostwach bądź w wystawie tortów okolicznościowych zapraszamy na www.exposweet.pl, gdzie w zakładce „Seminaria i konkursy” znajduje się odpowiedni formularz zgłoszeniowy. Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy: Janusz.profus@wedel.pl lub j.zbaliszyn@pregel.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji