...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KORZENIEWSCY Formy Wózki piekarnicze, materiał promocyjny

Formy i zestawy form wypiekowych

Smaczny, zdrowy chleb to nie tylko dobry skład, ale również odpowiednia forma niezagrażająca w najmniejszym stopniu zdrowiu konsumenta. Coraz więcej klientów zwraca uwagę na skład pieczywa, chce wiedzieć także, czy sam wypiek nie zagraża zdrowiu. Piekarzu, wybierając formy, kupuj mądrze.

Poniżej zamieszczamy kilka rzetelnych informacji, dzięki którym można zaproponować konsumentom dobre pieczywo, bez narażania ich na utratę zdrowia, a jednocześnie zapewnić sobie solidne rozwiązania na lata. Po więcej informacji zapraszamy wkrótce na stronę www.korzeniewscy.eu.

 



Dlaczego (TAK) Stal Kwasoodporna (gat. wg norm: AISI 304, DIN 18/10, En 1.4301) – Do produkcji form wypie­kowych wybieramy stal kwasoodporną. Dlaczego? Ponieważ jest to obecnie jedy­ny bezpieczny materiał w którym można wypiec każdy gatunek pieczywa. Spawane (nie! Zgrzewane) formy ze stali kwasood­pornej są pierwszym wyborem piekarzy, którzy dbają nie tylko o jakość pieczywa, ale również o swoje finanse. Stal kwaso­odporna jest łatwa w czyszczeniu, można myć w zmywarkach, nie ma narażenia na zarysowania powłok, nawet po wielu latach użytkowania wyczyszczone zestawy spawa­ne (NIE! Zgrzewane) wyglądają jak nowe. Dlaczego (NIE) Stal Nierdzewna – Wg oficjalnej informacji z NIZP-PZH stale nie­rdzewne (np. 1.4509, 1.4016) nie posiada-jące w składzie niklu nie mogą otrzymać atestu do kontaktu z żywnością. Do kon­taktu z żywnością przeznaczone są stale nierdzewne z tzw. grupy 300. Piekarzu, jeżeli Twoje formy ze stali nierdzew­nej „trzymają magnes” to znaczy, że zostałeś wprowadzony w błąd, ponie­waż taka stal nie jest dopuszczona do kontaktu z żywnością!

 

Dlaczego (NIE) AluSteel i Aluminium – Wg aktualnych atestów NIZP-PZH alu­minium (metal neurotoksyczny) nie może być stosowane do przygotowywania po­traw kwaśnych i słonych. W przypadku podgrzewania już w temperaturze ok. 150 stopni, przenikanie aluminium do żywności jest alarmujące. Naukowcy jednoznacznie potwierdzają, że pieczenie w aluminium stanowi bardzo poważne zagrożenie dla zdrowia, zwłaszcza gdy w aluminiowych naczyniach przygotowywane są kwaśne lub słone potrawy. W przypadku zarysowania powłoki aluminiowej w AluSteel produkt dodatkowo ma kontakt ze stalą, która nie jest dopuszczona do kontaktu z żywnością, a zarysowana powierzchnia w kontakcie z wilgocią bardzo szybko rdzewieje. na rynku niemieckim nawet folia alumi­niowa ma napis „nie stosować do po­traw kwaśnych i słonych”.

Dlaczego (NIE) Powłoki Nieprzywie­ralne – Jakość chleba zależy również od tego czy był wypieczony naturalnie czy „ugotowany” w powłokach nieprzywieral­nych. Powłoki nieprzywieralne w porów­naniu z tradycyjnym natłuszczaniem są bardzo kosztowne, a każde drobne uszko­dzenie i dalsze stosowanie naraża zdrowie konsumentów. Decydując się na powło­ki nie ma powrotu do stanu pierwotnego przez co stajemy się uzależnieni od nakła­dania kolejnych powłok w przypadku uszko­dzenia. W tym temacie polecamy ROZPO­RZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2017/1000 z dnia 13 czerwca 2017 oraz opinię ekspertów ONZ ds. chemii (posiedzenie odbyło się w dniach 17-21.09.2018), którzy uznali, że do listy zakazanych substancji w ramach Konwencji Sztokholmskiej powinno się do­dać przemysłowy kwas perfluorooktanowy (PFOA) oraz jego pochodne.

 

Dlaczego (NIE) Formy tłoczone – Co­raz większej ilości konsumentów kształt chleba z zaokrąglonymi narożnikami koja­rzy się ze złymi nawykami produkcyjnymi. Widząc taki chleb np. „żytni na zakwasie” mamy wielkie prawdopodobieństwo, że miał kontakt z trującym aluminium, albo z powłoką nieprzywieralną „różnej jakości”. Szansa, że tak wyglądający chleb „na za­kwasie” miał bezpieczny dla zdrowia wypiek jest naprawdę niewielka (oczywiście chleb o „tradycyjnym” kształcie również nie daje 100% gwarancji że wypiek był bezpieczny dla zdrowia, ale jest zdecydowanie większe prawdopodobieństwo)

 

Dlaczego (NIE) Formy zgrzewane – Każdy kto kiedykolwiek używał form zgrze­wanych wie jak nietrwała jest to metoda łączenia różnych gatunków stali (zwłasz­cza tych korodujących z kontakcie z wilgo­cią). Bardzo często podczas intensywnego użytkowania zgrzewane zestawy form dość szybko ulegają uszkodzeniom, co powoduje dodatkowe straty finansowe. Formy ze stali kwasoodpornej w całości spawane pracują przez wiele lat i nie ma możliwości, żeby jakiś element odpadł – tak wykonane for­my są gwarancją wieloletniego, zdrowego i ekonomicznego wypieku. 

W 2019 roku z okazji 20 lecia mamy dla Państwa ofertę specjalną na zestawy form wypiekowych. Spawane (NIE zgrzewane!) formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej są najlepszym wyborem dla piekarza.

• Zestaw form wypiekowych ze stali kwasoodpornej (wzmocniony do sztaplowania)
Wymiary formy w środku (mm)
Dół – 175 x 80, Góra – 185 x 90
Wysokość – 80
Długość zestawu – 580

Zestaw 4-krotny – od 142 zł netto*
Zestaw 5-krotny – od 149 zł netto*


• Zestaw form wypiekowych ze stali kwasoodpornej (standard)
Wymiary formy w środku (mm)
Dół – 175 x 80, Góra – 185x90
Wysokość – 80
Długość zestawu – 580 

Zestaw 4-krotny – od 129 zł netto*
Zestaw 5-krotny – od 136 zł netto*

*Cena zależy od ilości zamawianych zestawów


Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Mistrzu Branży milenialsi rządzą i opowiadają: Maciej Majzon-Wójtowicz o pracy na wysokościach i ciągłym uczeniu się czekolady, Justyna Roszkowska o tworzeniu Pochlebnie, a Joel Kroeker o chlebie pobudzającym do myślenia. Sprawdzamy też RUBY (czekoldę milenialsów!) okiem fachowców i modne trendy w tortach.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji