...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , tortownia.pl, materiał promocyjny

Jesienne szkolenia w Akademii tortownia.pl

Akademia tortownia.pl przygotowała cztery nowe szkolenia, które odbędą się już niebawem. Sprawdź szczegółowe programy i wybierz szkolenie specjalnie dla siebie.

Modelowanie owadów - ważka, żuk, trzmiel

Prowadzący: Katarzyna Muszyńska

Razem z Kataryną Muszyńską, utalentowaną autorką naturalnie wyglądających dekoracji, wykonaj trzy rodzaje owadów - zaskakujące, a jednocześnie wiele znaczące elementy do wykończenia dekoracji na torcie lub kompozycji kwiatowej.

Przyjdź na najnowsze szkolenie w Akademii tortownia.pl prowadzone przez świetną dekoratorkę, laureatkę konkursów, Katarzynę Muszyńską. Jej prace charakteryzują się starannym wykończeniem i dbałością o każdy szczegół dekoracji. Na warsztatach nauczysz się, jak przygotowywać różne owady, a za przykład posłużą husarz władca (ważka), żuk wiosenny i trzmiel ziemny. Nauczysz się modelować korpusy, głowy i kończyny poszczególnych owadów, dowiesz się jak zrobić przezroczyste skrzydła, poznasz metody malowania barwnikami spożywczymi (w płynie i w proszku) dzięki którym każdy owad będzie wyglądał jak żywy, a także poznasz zasady planowania proporcji.

Program:
- Ważka - husarz władca, 70-80 mm
- Żuk wiosenny, ok. 20 mm
- Trzmiel ziemny, ok. 24-28 mm
- wyrysowanie i wycięcie skrzydeł wg schematu
- wymodelowanie korpusu i głowy
- czułki
- montaż skrzydeł, nóg i czułków
- nadanie koloru
- lakierowanie

CZAS TRWANIA 6h
cena z VAT: 490,00 zł

Więcej szczegółów TUTAJ


Fotografia kulinarna - torty i desery

Prowadzący: Dominika Piwowar

Praktyczne szkolenie dla wszystkich pragnących dowiedzieć się jak zaaranżować i wykonać apetyczne zdjęcia kulinarne i wypieków artystycznych, także w domowych warunkach.

Podczas warsztatów kursanci dowiedzą się czym jest przesłona, ekspozycja, balans bieli, ISO i dlaczego to wszystko potrzebne jest przy fotografowaniu. Wspólnie omówimy przesłane przez uczestników zdjęcia. Uczestnicy dowiedzą się co decyduje o odpowiedniej aranżacji, kompozycji i stylizacji w fotografii kulinarnej, oraz o tym jak odnaleźć swój własny niepowtarzalny styl. Całość przećwiczymy w praktyczny sposób wykonując zdjęcia tortów i deserów.

UWAGA!
Uczestnicy proszeni są o przysłanie na adres akademia@tortownia.pl 2-3 wykonanych przez siebie zdjęć kulinarnych do omówienia w trakcie zajęć (należy je przesłać najpóźniej 2 dni przed datą szkolenia).

Program:
- Wprowadzenie i omówienie technicznej strony wykonywania zdjęć (przesłona, ekspozycja, balans bieli, ISO)
- Omówienie zdjęć przesłanych przez kursantów
- Aranżacja, kompozycja i stylizacja - omówienie oraz ćwiczenia praktyczne
- Prezentacja podstaw obróbki cyfrowej zdjęć w programie do edycji (Photoshop)
- Podsumowanie

CZAS TRWANIA 5h
cena z VAT: 490,00 zł

Więcej szczegółó TUTAJ

 

Bukiet babeczek - dekoracje wyciskane z kremu

Prowadzący: Agnieszka Klimczak

Kremy maślane wracają do łask. Przekonaj się, że mogą być smaczne, i świetnie nadają się do wyciskanych dekoracji. Pod okiem Agnieszki Klimczak wykonaj samodzielnie bukiet z babeczek.

Podczas szkolenia uczestnicy nauczą się jak zrobić stabilny smaczny krem do dekoracji, dowiedzą się jak barwić kremy aby uzyskać różne efekty. Sprawdzą ile kremu trzeba przygotować na określoną ilość dekoracji i w jakich warunkach go przechowywać. Nauczą się technik pracy z rękawami cukierniczymi i wybranymi końcówkami dekoratorskimi. Dowiedzą się także jak samodzielnie wykonać kornet z pergaminu i jak przygotować go do szprycowania określonych wzorów, a także kiedy warto używać adapterów do końcówek.

Przekonają się także w czym tkwi tajemnica kompozycji dekoracji wykonanej z wielu szprycowanych kwiatów (w zestawie babeczek lub na torcie).

Program:
- wykonanie kremu maślanego
- techniki pracy z rękawami cukierniczymi i końcówkami dekoratorskimi
- ćwiczenia wzorów, czynniki, które mają wpływ na wygląd dekoracji
- przerwa
- szprycowanie różnych rodzajów kwiatów
- kompozycja bukietu babeczek w doniczce
- wspólne zdjęcie i rozdanie dyplomów

CZAS TRWANIA 4h
cena z VAT: 390,00 zł

Więcej szczegółó TUTAJ

 

Profesjonalny nauczyciel - dekoracje cukiernicze i cukiernictwo

Prowadzący: Agnieszka Klimczak, Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki, Dorota Kamecka, Barbara Świątek

Jeśli Twoją pasją są słodkie dekoracje lub cukiernictwo i chcesz pracować jako nauczyciel, prowadzić warsztaty z dorosłymi lub dziećmi, to szkolenie jest dla Ciebie. Ucz się od najlepszych nauczycieli w Polsce i zyskaj dyplom potwierdzający Twoje przygotowanie do prowadzenia szkoleń.

Akademia tortownia.pl zaprasza na pierwsze w Polsce szkolenie przygotowujące do nauczania dekoracji cukierniczych i cukiernictwa. Podczas pięciu intensywnych dni zajęć:
- zdobędziesz solidną dawkę wiedzy o metodyce nauczania dorosłych i dzieci
- poznasz proces uczenia się i dowiesz się jak wspomagać uczniów w efektywnej nauce
- nauczysz się samodzielnie tworzyć atrakcyjne autorskie programy szkoleń
- przyjrzysz się jak pracują cenieni nauczyciele (Agnieszka Klimczak, Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki), poznasz ich metody i styl prowadzenia warsztatów
- będziesz uczestniczyć w krótkich warsztatach dotyczących różnych dziedzin (styl angielski, lukier królewski, cukiernictwo)
- dowiesz się co robić i jak rozmawiać z potencjalnymi pracodawcami, żeby chętnie podejmowali z Tobą współpracę

Zajęcia prowadzi dyrektor Akademii tortownia.pl, Agnieszka Klimczak, nauczyciele specjalizujący się w różnych dziedzinach cukiernictwa i dekoracji oraz ekspertki metodyki i nauczania dzieci. Wszystkie zajęcia mają charakter praktyczny, uczestnicy biorą w nich aktywny udział, z uwzględnieniem swoich indywidualnych potrzeb, co pozwala im przygotować się do własnych zajęć, prowadzonych w obszarze ich zainteresowań i umiejętności praktycznych.

Szkolenie może być refundowane przez Urząd Pracy.

Program

Dzień 1. (poniedziałek)
Profesjonalny nauczyciel
prowadząca: Agnieszka Klimczak
- cechy dobrego nauczyciela
- organizacja pracy nauczyciela
- częste problemy i sposoby radzenia sobie z nimi
- nauczyciel jako marka

Dzień 2. (wtorek)
Wspieranie efektywnego procesu uczenia się
prowadząca: Barbara Świątek
Modelowanie figurek - jak skupiać uwagę i wspierać uczniów w osiąganiu celu
prowadzący: Tadeusz Branecki

Dzień 3. (środa)
Podstawy stylu angielskiego (lukier plastyczny i lukier królewski) - jak uczyć podstaw i motywować do rozwoju
prowadząca: Agnieszka Klimczak
Maluch artysta
prowadząca: Dorota Kamecka
- Przedszkolak i jego sposób myślenia i postrzegania świata, czyli jak to jest być dzieckiem
- Jak zainteresować przedszkolaka i nie stracić jego uwagi, czyli jak udzielać instrukcji
- Jestem sprawcą - czyli jak spowodować by dziecko poczuło się artystą
- Jak najprościej - czyli jak sprawić, by dziecko poczuło, że może wszystko

Dzień 4. (czwartek)
Komponowanie smaków w cukiernictwie - jak dostosować proces produkcji do rytmu szkolenia
prowadząca: Bożena Sikoń

Dzień 5. (piątek)
Prezentacje przygotowane przez uczestników i ich analiza - praktyczne ćwiczenie zdobytych umiejętności
prowadząca: Agnieszka Klimczak

Zapewniamy:
- szkolenie na najwyższym poziomie;
- stanowiska pracy wyposażone w niezbędne urządzenia i narzędzia;
- wszystkie potrzebne materiały i produkty;
- możliwość zabrania wykonanych prac;
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia;

CZAS TRWANIA 5 dni (32h zegarowe)
cena z VAT: 2.900,00 zł

Więcej szczegółó TUTAJ

 

Miejsce szkoleń:
Akademia tortownia.pl
Ul. Tarnogórska 16
03-679 Warszawa
Tel. 22 203 53 73

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji