...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , tortownia.pl, materiał promocyjny

Jesienne szkolenia w Akademii tortownia.pl

Akademia tortownia.pl przygotowała cztery nowe szkolenia, które odbędą się już niebawem. Sprawdź szczegółowe programy i wybierz szkolenie specjalnie dla siebie.

Modelowanie owadów - ważka, żuk, trzmiel

Prowadzący: Katarzyna Muszyńska

Razem z Kataryną Muszyńską, utalentowaną autorką naturalnie wyglądających dekoracji, wykonaj trzy rodzaje owadów - zaskakujące, a jednocześnie wiele znaczące elementy do wykończenia dekoracji na torcie lub kompozycji kwiatowej.

Przyjdź na najnowsze szkolenie w Akademii tortownia.pl prowadzone przez świetną dekoratorkę, laureatkę konkursów, Katarzynę Muszyńską. Jej prace charakteryzują się starannym wykończeniem i dbałością o każdy szczegół dekoracji. Na warsztatach nauczysz się, jak przygotowywać różne owady, a za przykład posłużą husarz władca (ważka), żuk wiosenny i trzmiel ziemny. Nauczysz się modelować korpusy, głowy i kończyny poszczególnych owadów, dowiesz się jak zrobić przezroczyste skrzydła, poznasz metody malowania barwnikami spożywczymi (w płynie i w proszku) dzięki którym każdy owad będzie wyglądał jak żywy, a także poznasz zasady planowania proporcji.

Program:
- Ważka - husarz władca, 70-80 mm
- Żuk wiosenny, ok. 20 mm
- Trzmiel ziemny, ok. 24-28 mm
- wyrysowanie i wycięcie skrzydeł wg schematu
- wymodelowanie korpusu i głowy
- czułki
- montaż skrzydeł, nóg i czułków
- nadanie koloru
- lakierowanie

CZAS TRWANIA 6h
cena z VAT: 490,00 zł

Więcej szczegółów TUTAJ


Fotografia kulinarna - torty i desery

Prowadzący: Dominika Piwowar

Praktyczne szkolenie dla wszystkich pragnących dowiedzieć się jak zaaranżować i wykonać apetyczne zdjęcia kulinarne i wypieków artystycznych, także w domowych warunkach.

Podczas warsztatów kursanci dowiedzą się czym jest przesłona, ekspozycja, balans bieli, ISO i dlaczego to wszystko potrzebne jest przy fotografowaniu. Wspólnie omówimy przesłane przez uczestników zdjęcia. Uczestnicy dowiedzą się co decyduje o odpowiedniej aranżacji, kompozycji i stylizacji w fotografii kulinarnej, oraz o tym jak odnaleźć swój własny niepowtarzalny styl. Całość przećwiczymy w praktyczny sposób wykonując zdjęcia tortów i deserów.

UWAGA!
Uczestnicy proszeni są o przysłanie na adres akademia@tortownia.pl 2-3 wykonanych przez siebie zdjęć kulinarnych do omówienia w trakcie zajęć (należy je przesłać najpóźniej 2 dni przed datą szkolenia).

Program:
- Wprowadzenie i omówienie technicznej strony wykonywania zdjęć (przesłona, ekspozycja, balans bieli, ISO)
- Omówienie zdjęć przesłanych przez kursantów
- Aranżacja, kompozycja i stylizacja - omówienie oraz ćwiczenia praktyczne
- Prezentacja podstaw obróbki cyfrowej zdjęć w programie do edycji (Photoshop)
- Podsumowanie

CZAS TRWANIA 5h
cena z VAT: 490,00 zł

Więcej szczegółó TUTAJ

 

Bukiet babeczek - dekoracje wyciskane z kremu

Prowadzący: Agnieszka Klimczak

Kremy maślane wracają do łask. Przekonaj się, że mogą być smaczne, i świetnie nadają się do wyciskanych dekoracji. Pod okiem Agnieszki Klimczak wykonaj samodzielnie bukiet z babeczek.

Podczas szkolenia uczestnicy nauczą się jak zrobić stabilny smaczny krem do dekoracji, dowiedzą się jak barwić kremy aby uzyskać różne efekty. Sprawdzą ile kremu trzeba przygotować na określoną ilość dekoracji i w jakich warunkach go przechowywać. Nauczą się technik pracy z rękawami cukierniczymi i wybranymi końcówkami dekoratorskimi. Dowiedzą się także jak samodzielnie wykonać kornet z pergaminu i jak przygotować go do szprycowania określonych wzorów, a także kiedy warto używać adapterów do końcówek.

Przekonają się także w czym tkwi tajemnica kompozycji dekoracji wykonanej z wielu szprycowanych kwiatów (w zestawie babeczek lub na torcie).

Program:
- wykonanie kremu maślanego
- techniki pracy z rękawami cukierniczymi i końcówkami dekoratorskimi
- ćwiczenia wzorów, czynniki, które mają wpływ na wygląd dekoracji
- przerwa
- szprycowanie różnych rodzajów kwiatów
- kompozycja bukietu babeczek w doniczce
- wspólne zdjęcie i rozdanie dyplomów

CZAS TRWANIA 4h
cena z VAT: 390,00 zł

Więcej szczegółó TUTAJ

 

Profesjonalny nauczyciel - dekoracje cukiernicze i cukiernictwo

Prowadzący: Agnieszka Klimczak, Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki, Dorota Kamecka, Barbara Świątek

Jeśli Twoją pasją są słodkie dekoracje lub cukiernictwo i chcesz pracować jako nauczyciel, prowadzić warsztaty z dorosłymi lub dziećmi, to szkolenie jest dla Ciebie. Ucz się od najlepszych nauczycieli w Polsce i zyskaj dyplom potwierdzający Twoje przygotowanie do prowadzenia szkoleń.

Akademia tortownia.pl zaprasza na pierwsze w Polsce szkolenie przygotowujące do nauczania dekoracji cukierniczych i cukiernictwa. Podczas pięciu intensywnych dni zajęć:
- zdobędziesz solidną dawkę wiedzy o metodyce nauczania dorosłych i dzieci
- poznasz proces uczenia się i dowiesz się jak wspomagać uczniów w efektywnej nauce
- nauczysz się samodzielnie tworzyć atrakcyjne autorskie programy szkoleń
- przyjrzysz się jak pracują cenieni nauczyciele (Agnieszka Klimczak, Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki), poznasz ich metody i styl prowadzenia warsztatów
- będziesz uczestniczyć w krótkich warsztatach dotyczących różnych dziedzin (styl angielski, lukier królewski, cukiernictwo)
- dowiesz się co robić i jak rozmawiać z potencjalnymi pracodawcami, żeby chętnie podejmowali z Tobą współpracę

Zajęcia prowadzi dyrektor Akademii tortownia.pl, Agnieszka Klimczak, nauczyciele specjalizujący się w różnych dziedzinach cukiernictwa i dekoracji oraz ekspertki metodyki i nauczania dzieci. Wszystkie zajęcia mają charakter praktyczny, uczestnicy biorą w nich aktywny udział, z uwzględnieniem swoich indywidualnych potrzeb, co pozwala im przygotować się do własnych zajęć, prowadzonych w obszarze ich zainteresowań i umiejętności praktycznych.

Szkolenie może być refundowane przez Urząd Pracy.

Program

Dzień 1. (poniedziałek)
Profesjonalny nauczyciel
prowadząca: Agnieszka Klimczak
- cechy dobrego nauczyciela
- organizacja pracy nauczyciela
- częste problemy i sposoby radzenia sobie z nimi
- nauczyciel jako marka

Dzień 2. (wtorek)
Wspieranie efektywnego procesu uczenia się
prowadząca: Barbara Świątek
Modelowanie figurek - jak skupiać uwagę i wspierać uczniów w osiąganiu celu
prowadzący: Tadeusz Branecki

Dzień 3. (środa)
Podstawy stylu angielskiego (lukier plastyczny i lukier królewski) - jak uczyć podstaw i motywować do rozwoju
prowadząca: Agnieszka Klimczak
Maluch artysta
prowadząca: Dorota Kamecka
- Przedszkolak i jego sposób myślenia i postrzegania świata, czyli jak to jest być dzieckiem
- Jak zainteresować przedszkolaka i nie stracić jego uwagi, czyli jak udzielać instrukcji
- Jestem sprawcą - czyli jak spowodować by dziecko poczuło się artystą
- Jak najprościej - czyli jak sprawić, by dziecko poczuło, że może wszystko

Dzień 4. (czwartek)
Komponowanie smaków w cukiernictwie - jak dostosować proces produkcji do rytmu szkolenia
prowadząca: Bożena Sikoń

Dzień 5. (piątek)
Prezentacje przygotowane przez uczestników i ich analiza - praktyczne ćwiczenie zdobytych umiejętności
prowadząca: Agnieszka Klimczak

Zapewniamy:
- szkolenie na najwyższym poziomie;
- stanowiska pracy wyposażone w niezbędne urządzenia i narzędzia;
- wszystkie potrzebne materiały i produkty;
- możliwość zabrania wykonanych prac;
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia;

CZAS TRWANIA 5 dni (32h zegarowe)
cena z VAT: 2.900,00 zł

Więcej szczegółó TUTAJ

 

Miejsce szkoleń:
Akademia tortownia.pl
Ul. Tarnogórska 16
03-679 Warszawa
Tel. 22 203 53 73

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji