Ruszyły zapisy na Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi w Wierchomli (Małopolska), który odbędzie się 23-26 sierpnia. Impreza organizowana w malowniczym miejscu z widokiem na góry jest skierowana do wszystkich, którzy chcą żyć zdrowo, zadbać o swój umysł i ciało i aktywnie spędzić czas. Do akcji włączył się Mistrz Branży :)
Podobne artykuły
Nowe badania: słodkie przekąski mogą być korzystne dla… zdrowiaWszędobylskie alergie pokarmoweW poszukiwaniu prawdziwego chleba – konsumencie, chroń się samPo raz kolejny Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi przyciągnie osoby z całej Polski, które łączy idea zdrowego trybu życia i zamiłowanie do aktywnego wypoczynku. W tym roku przyciągnął też redakcję Mistrza Branży! Dlaczego? Obok 4-dniowych warsztatów jogi, m.in. pod okiem Wiktora Morgulca, znanego i doświadczonego trenera, na uczestników czekają ciekawe spotkania i inspirujące przeżycia, w tym kulinarne.
Swoją obecność potwierdziło wiele znanych osób. W tym roku Ambasadorami wydarzenia są m.in. medalistka olimpijska Oktawia Nowacka, dietetyczka i autorka książki „Wege. Dieta roślinna w praktyce” mgr inż. Iwona Kibil, trener Szymon Urban (znany jako „Muły i Brokuły”), a także pisarka Katarzyna Enerlich. Już w pierwszym dniu zachętą do przejścia w inny wymiar życia będzie spotkanie z Żanetą Geltz, redaktor naczelną magazynu „Hipoalergiczni” i założycielką Stowarzyszenia Happy Evolution Global Association, propagującego minimalistyczny styl życia, nawiązywanie prawdziwych relacji z ludźmi i czerpanie radości z prostoty. Na tym nie koniec atrakcji.
– Tegoroczny harmonogram poszerzyliśmy przede wszystkim o zajęcia dotyczące zdrowego żywienia – informuje Helena Chmielewska, specjalistka ds. mediów i marketingu Joga Festiwalu. VI Górskiego Maratonu Jogi w Wierchomli i dodaje: – Stawiamy na promocję kuchni roślinnej ze względu na jej właściwości, a także etyczny wymiar. Naszą intencją jest pokazanie zdrowej alternatywy, a nie wywieranie presji, dlatego dla gości hotelowych w menu dostępne będą również mięso, jajka i nabiał. Wiemy, że każdy, kto spróbuje wegańskich posiłków przygotowanych przez naszych ekspertów, na długo pozostanie pod wrażeniem bogactwa ich smaków.
Przez wszystkie dni Festiwalu będzie działać sekcja Vege Kulinaria, na której nie zabraknie warsztatów z Violettą Domaradzką i Robertem Zakrzewskim („Kuchnia nie tylko dla joginów, czyli jak czerpać siłę z roślin”), autorami książek kulinarnych, biegaczami ultra i pomysłodawcami Biegu Wegańskiego. Nutkę szaleństwa przy wspólnym przygotowywaniu zdrowych słodkości zapewni Małgorzata Sobczyk z Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru, a Magda „Surojadek” Olszewska zaprosi do „Blendowania dla Zdrowia i Urody!”
Organizatorami festiwalu są:
- kompleks narciarsko-turystyczny Dwie Doliny Muszyna-Wierchomla – czyli Stacja Narciarska Dwie Doliny Muszyna-Wierchomla i ***Hotel Wierchomla Ski & SPA Resort
- portal Joga-Joga.pl – pierwszy ogólnopolski serwis internetowy poświęcony jodze i zdrowemu stylowi życia.
Rejestracja: maratonjogi.pl/zgloszenie/
Fanpage: www.facebook.com/JogaFestiwal
Kontakt e-mail: helena@jogafestiwal.pl