dodano , Redakcja AK

Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi w Wierchomli pod patronatem Mistrza Branży

Ruszyły zapisy na Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi w Wierchomli (Małopolska), który odbędzie się 23-26 sierpnia. Impreza organizowana w malowniczym miejscu z widokiem na góry jest skierowana do wszystkich, którzy chcą żyć zdrowo, zadbać o swój umysł i ciało i aktywnie spędzić czas. Do akcji włączył się Mistrz Branży :)

Po raz kolejny Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi przyciągnie osoby z całej Polski, które łączy idea zdrowego trybu życia i zamiłowanie do aktywnego wypoczynku. W tym roku przyciągnął też redakcję Mistrza Branży! Dlaczego? Obok 4-dniowych warsztatów jogi, m.in. pod okiem Wiktora Morgul­ca, znanego i doświadczonego trenera, na uczestników czekają ciekawe spotkania i inspirujące przeżycia, w tym kulinarne.

Już teraz zapisz się na 4 dni darmowych zajęć jogi, naucz się zdrowo żyć oraz skorzystaj z dobrodziejstw Vege Kulinariów

Swo­ją obecność potwierdziło wiele znanych osób. W tym roku Ambasadorami wydarzenia są m.in. medalistka olimpijska Oktawia Nowac­ka, dietetyczka i autorka książki „Wege. Die­ta roślinna w praktyce” mgr inż. Iwona Ki­bil, trener Szymon Urban (znany jako „Muły i Brokuły”), a także pisarka Katarzyna Ener­lich. Już w pierwszym dniu zachętą do przej­ścia w inny wymiar życia będzie spotkanie z Żanetą Geltz, redaktor naczelną magazy­nu „Hipoalergiczni” i założycielką Stowarzy­szenia Happy Evolution Global Association, propagującego minimalistyczny styl życia, nawiązywanie prawdziwych relacji z ludźmi i czerpanie radości z prostoty. Na tym nie koniec atrakcji.

Joga Festiwal to promocja zdrowego stylu życia, która przyciąga miłośników jogi i kuchni roślinnej. Na zdjęciu Agnieszka Majewska – Ambasadorka eventu, blogerka „Gotuje nie truje”

– Tegoroczny harmonogram poszerzyliśmy przede wszystkim o zajęcia dotyczące zdro­wego żywienia – informuje Helena Chmie­lewska, specjalistka ds. mediów i marketingu Joga Festiwalu. VI Górskiego Maratonu Jogi w Wierchomli i dodaje: – Stawiamy na promo­cję kuchni roślinnej ze względu na jej właści­wości, a także etyczny wymiar. Naszą intencją jest pokazanie zdrowej alternatywy, a nie wy­wieranie presji, dlatego dla gości hotelowych w menu dostępne będą również mięso, jaj­ka i nabiał. Wiemy, że każdy, kto spróbuje wegańskich posiłków przygotowanych przez naszych ekspertów, na długo pozostanie pod wrażeniem bogactwa ich smaków.

Przez wszystkie dni Festiwalu będzie działać sekcja Vege Kulinaria, na której nie zabrak­nie warsztatów z Violettą Domaradzką i Ro­bertem Zakrzewskim („Kuchnia nie tylko dla joginów, czyli jak czerpać siłę z roślin”), au­torami książek kulinarnych, biegaczami ultra i pomysłodawcami Biegu Wegańskiego. Nut­kę szaleństwa przy wspólnym przygotowy­waniu zdrowych słodkości zapewni Małgorza­ta Sobczyk z Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru, a Magda „Surojadek” Olszewska zaprosi do „Blendowania dla Zdrowia i Urody!”

Organizatorami festiwalu są:

  • kompleks narciarsko-turystyczny Dwie Doliny Muszyna-Wierchomla – czyli Sta­cja Narciarska Dwie Doliny Muszyna­-Wierchomla i ***Hotel Wierchomla Ski & SPA Resort
  • portal Joga-Joga.pl – pierwszy ogólno­polski serwis internetowy poświęcony jodze i zdrowemu stylowi życia.

Rejestracja: maratonjogi.pl/zgloszenie/
Fanpage: www.facebook.com/JogaFestiwal
Kontakt e-mail: helena@jogafestiwal.pl

 

Bieżące wydanie czasopisma

Majowy Mistrz Branży pod znakiem tortów, stylowego dekorowania i wegańskiego cukiernictwa. Jak Agnieszka Paczóska wprowadziła Planetę Tortów na artystyczną orbitę i co chce osiągnąć w biznesie? Czego szuka w czekoladzie belgijski mistrz Patrick Aubrion, współtwórca Ruby?

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji