Firma Kandy zakończyła rok 2015 z jeszcze jednym sukcesem na koncie. Uzyskała certyfikat zgodności z międzynarodową normą ISO 22000: 2006.
Nasz system zarządzania bezpieczeństwem żywności uzyskał w ten sposób potwierdzenie ze strony niezależnej jednostki certyfikacyjnej. - Zawsze przykładaliśmy dużą wagę do dokładności, pieczołowitości, dbałości o bezpieczeństwo i jakość produktów - mówi Dariusz Socik, dyrektor zarządzający. - Czuliśmy wagę sytuacji, gdy nasze produkty za pośrednictwem klientów trafią na stoły bardzo wielu ludzi. Teraz dodatkowo mamy potwierdzenie z zewnątrz, że nasze starania obejmują wszystkie istotne aspekty bezpieczeństwa żywności.
Uzyskanie certyfikatu oznacza motywację do jeszcze efektywniejszej pracy. - Firma będzie nadal ulepszać i aktualizować system, dążąc do stałego doskonalenia jakości oraz bezpieczeństwa produktów - zapewnia Dariusz Socik.
Kandy to polska firma rodzinna działająca w branży spożywczej od 30 lat. Jest wiodącym producentem owoców kandyzowanych oraz komponentów dla przemysłu mleczarskiego, lodziarskiego i cukierniczego. Kandy zaopatruje zarówno duże zakłady produkcyjne, mleczarnie jak i hurtownie, a za ich pośrednictwem rzemieślnicze zakłady cukiernicze. W 2014 roku firma poszerzyła swój asortyment o nadzienia termostabilne Lauretta, które z powiedzeniem sprzedaje w Polsce, a także eksportuje za granicę.