O paleniu kawy, produkcji rzemieślniczej czekolady i łączeniu wina z innymi smakami - o tym wszystkim opowiedzą branżowi eksperci na wyjątkowej degustacji.
Podobne artykuły
Cold brew – kawy i herbaty na zimnoNajlepsza kawa? Taka, jaka nam smakuje!Sytuacja ekonomiczna włoskiego świata lodów, piekarni i cukiernictwaCzy można wyobrazić sobie bardziej smakowite powitanie jesieni? Aromatyczna kawa, kraftowa czekolada z najwyższej półki i wytrawne czerwone wino. Takie doznania dostępne będą dla uczestników degustacji, która odbędzie się 12 października w Węgierskiej Górce. To właśnie tam znajduje się siedziba marki Beskid Chocolate i Słodki Przystanek, której właściciele(Jan i Agnieszka Woźniak) są pomysłodawcami i organizatorami spotkania.
Komentowaną degustację poprowadzą branżowi eksperci i producenci. Degustację otworzy nasza dziennikarka, Aurora. Wśród czekoladowych ekspertów znajdą się Piotr Krzciuk, właściciel największego sklepu z ekskluzywnymi czekoladami z całego świata - Sekrety Czekolady oraz Paweł Górny, producent rzemieślniczych tabliczek i cukierni 100% Czekolada.
Spotkanie kierowane jest zarówno do producentów oraz konsumentów.
Plan degustacji:
14.00 - degustacja / cupping kawy z palarni Beskid Coffee (wstęp wolny)
16.00 - degustacja czekolady (30 zł)
19.00 - 20.00 - degustacja win iberyjskich (30 zł)
Cały pakiet: 55 zł
Miejsce degustacji / Jak dojechać
Azalia - ośrodek wczasowy
ul. Parkowa 3
34-350 Węgierska Górka
Łatwy i szybki dojazd do obiektu drogą ekspresową S1. Z Katowic ok. 1 - 1,5 h, z Bielska Białej ok. 20 min. Po zjechaniu z drogi ekspresowej do miejscowości Węgierska Górka należy na wysokości stacji paliw LPG skręcić w ulicę Parkową. Wjazd na teren obiektu jest na wprost.
Uwaga! Możliwość noclegu.
Więcej informacji i zapisy: https://www.facebook.com/Beskid-Chocolate-586484278420562/