...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Konferencja: Akademia Mistrza ‒ wspomnienia i plany na przyszłość

3 września br. Hotel Ossa (k. Rawy Mazowieckiej) gościł śmietankę polskiego cukiernictwa i piekarstwa podczas konferencji zorganizowanej przez ZT Kruszwica. Powodem spotkania było 5-lecie Akademii Mistrza ‒ inicjatywy, która na dobre wpisała się w branżę i stanowi przykład dobrej praktyki biznesowej.

[img]3555[/img]

Akademia Mistrza to autorski projekt zespołu działu produktów profesjonalnych ZT Kruszwica SA, który już w 2008 r. zdobył pierwsze miejsce w europejskiej edycji konkursu: Bunge Europe Food Excellence Award. Dlatego nikogo nie dziwi, że wtorkową konferencję poprowadzili: Stefan Jakubski, dyrektor handlowy działu produktów profesjonalnych, Katarzyna Noga, kierownik marketingu oraz Katarzyna Ziółkowska, brand manager w dziale marketingu produktów profesjonalnych ZT Kruszwica SA.

[img]3565[/img]

[img]3552[/img]

Podczas ponadgodzinnego spotkania pomysłodawcy nie tylko przypomnieli początki i idee Akademii Mistrza, ale również określili cele na kolejne lata.

5 lat Akademii dla branży

Akademia Mistrza to inicjatywa, która na zawsze będzie się kojarzyć z mistrzami cukiernictwa: Mieczysławem Chojnowskim, Jackiem Ziębą, Igą Sarzyńską, Martą Truskolawską, Wiesławem Kucią, Pawłem Małeckim oraz trenerami Jarosławem Ropiejko i Dariuszem Dyoniziakiem. Została powołana przez ZT Kruszwica, żeby przeciwdziałać negatywnym zjawiskom w branży, które nasiliły się w ostatnim dziesięcioleciu i które osłabiły branżę od środka i od zewnątrz, jak emigracja pracowników, rozwój hipermarketów i dyskontów, podwyżki cen surowców. 5 lat temu Akademia Mistrza postawiła sobie za cel rozwój branży cukierniczo-piekarskiej, realizowany poprzez:

- doskonalenie umiejętności cukierniczych,

- pielęgnowanie mistrzowskich tradycji,

- prezentowanie światowych trendów,

- propagowanie zawodu cukiernika wśród młodych ludzi

- podnoszenie standardów jakościowych prowadzonego biznesu.

W ramach programu organizowane są warsztaty cukiernicze, szkolenia biznesowe oraz warsztaty rozwoju osobistego. Od 2008 r. w projekcie uczestniczyło łącznie ok. 1000 osób.

Warto dodać, że w 2011 r. Forum Odpowiedzialnego Biznesu uznało Akademię Mistrza za doskonały przykład praktyki biznesowej w obszarze zaangażowania i rozwoju społeczności lokalnych w kategorii "edukacja dorosłych".

Wraz ze zmieniającym się rynkiem, wraz ze zmieniającej się sytuacją pokazano również, w jakim kierunku będzie zmierzać Akademia Mistrza i jak będzie się dostosowywała do potrzeb cukierników i piekarzy.

Przyszłość - wyzwania i rozwiązania, czyli Akademia Mistrza w kolejnych latach

W drugiej części konferencji organizatorzy przedstawili bardzo ambitne plany rozwoju Akademii. Przede wszystkim ma powstać internetowa platforma wiedzy branżowej jako źródło inspiracji oraz łatwy sposób dostarczania wiedzy cukierniczej dla szerokiej grupy odbiorców. To tutaj wszyscy zainteresowani, zarówno doświadczeni, jak i uczniowie, znajdą materiały szkoleniowe, artykuły merytoryczne oraz filmy instruktażowe.

Dostosowując się do potrzeb przedsiębiorców, będą organizowane spotkania branżowe "po godzinach". Jak zapowiadają organizatorzy, będą to lokalne, 3-godzinne spotkania o tematyce biznesowej, nawiązujące do aktualnych problemów i zagadnień związanych z biznesem cukierniczym i piekarskim. Spotkania będą prowadzone przez ekspertów z branży.

Dużym zainteresowaniem spotkał się pomysł organizowania spotkań z udziałem zagranicznych mistrzów.

Przed Akademią Mistrza postawiono jeszcze jeden cel, mający poprawić umiejętności zarządzania w formie kompleksowe przygotowanie do zarządzania biznesu cukierniczego i piekarskiego. Jest to projekt skierowany przede wszystkim do sukcesorów czy osób, które planują zarządzać cukiernią bądź piekarnią, który zakłada 1-roczny cykl szkoleń w zakresie zarządzania.

***

Na konferencję przyjechało wielu cukierników i piekarzy z całej Polski, co świadczy o sile i znaczeniu Akademii Mistrza.

[img]3549[/img]

[img]3554[/img]

[img]3557[/img]

[img]3556[/img]

 Na przerwie kawowej po konferencji można było spotkać takie znakomitości!

[img]3558[/img]

[img]3559[/img]

[img]3560[/img]

[img]3561[/img]

[img]3562[/img]

[img]3563[/img]

[img]3564[/img] 

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji