dodano , Cukiernia Poezja, materiał promocyjny

Makaroniki na orzechach włoskich

autor: Robert Antczak, mistrz cukiernictwa, Cukiernia Poezja

Ciasto
167 g mielonych orzechów włoskich
208 g cukru pudru
125 g cukru
ok. 100 g białka

Marmolada różana
800 g marmolada wieloowocowa
200 g płatków róży w cukrze

 

Składniki na ciasto mieszamy przez 3-4 minuty płaskim mieszadłem na średnich obrotach. Przy użyciu okrągłej tytki szprycujemy korpusiki, które powinny się lekko rozlać. Ciasteczka odstawiamy do leżakowania na 40 minut w przewiewnym miejscu. W zależności od pieca makaroniki wypiekamy w temp. 140-150oC do momentu wysuszenia (podobnie jak bezy). Płatki różane dobrze rozmieszać z marmoladą. Po ostudzeniu makaroniki łączymy w pary, używając marmolady różanej. Ilość marmolady według uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Kawiarnia Cukiernia Poezja

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji