...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Maraton z MAMZ-em

Na przełomie kwietnia i maja przez kolejnych pięć piątków odbywał się cykl pięciogodzinnych warsztatów szkoleniowych Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego - Maraton 5x5. W popołudniach zajęciach uczestniczyli uczniowie klasy 2 z Zespołu Szkół nr 9 w Jastrzębiu-Zdroju praktykujący w zawodzie piekarz.

Nowa formuła

Fenomenem nowej formuły spotkań w ramach MAMZ jest z pewnością sposób ustalania programu szkoleń. Zajęcia były poprzedzone burzą mózgów, podczas której każdy uczeń mógł zaproponować własny temat szkolenia. Młodzież wybierała głównie techniki i technologie, których do tej pory nie poznała na praktykach w pieraniach.

5 piątków po 5 godzin

W godzinach popołudniowych, po zakończeniu zajęć lekcyjnych, przez kolejnych pięć piątków, przez pięć godzin uczniowie nauczyli się produkować wyroby półcukiernicze, wyroby półgastronomiczne i pizzę, chleby formowe z ziołami i chleby orkiszowe, chały zdobne i babki drożdżowe. Nauka tak rozległego asortymentu była możliwa wyłącznie dzięki wsparciu firmy SAVPOL, która wyposażyła podopiecznych MAMZ w konieczne surowce i półprodukty.

Być może ten majowy "Maraton 5 x 5" zapoczątkuje zupełnie nową formę działalności Akademii i już wkrótce będziemy mieli okazję uczestniczyć w kolejnych "długodystansowych" szkoleniach?

Zaproszenie do Rybnika

Podsumowaniem kończącego się sezonu 2012/2013 w MAMZ będzie organizacja imprezy plenerowej na rybnickim Rynku. 14 czerwca, podczas Rybnickiego Dnia Chleba, rozegrane zostaną zawody branżowe pod nazwą Rybnickie Mistrzostwa Szkół Cukierniczych i Piekarskich.

Zapraszamy

 

źródło: MAMZ

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji