...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Master Baker 2022 - finały

Znamy już finalistów ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy podczas targów Polagra 26-28.09.2022 r. pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Henryka Kowalczyka.

Ogólnopolski Konkurs dla Piekarzy Master Baker, który juz trzeci rok z rzedu pozwala osiagnac pasjonatom piekarstwa wymarzony tytuł „Master Baker” i zdobyc cenne nagrody!

 

Wykonawca powołał Jury Konkursowe w składzie 6 osób:

 

 

Katarzyna Mojzykiewicz (przewodnicząca Jury) - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, mistrz piekarski i cukierniczy
Czesław Meus - mistrz piekarski i cukierniczy
Piotr Kucharski - prezenter telewizyjny, kucharz, piekarz, autor książek kulinarnych
Piotr Złociński - mistrz piekarski i cukierniczy
Łukasz Dobrowolski - szef kuchni zakochany w mące, Executive Chef marki Bosch i Wiesheu
Piotr Połomski - piekarz, administrator grup facebookowych poświęconych piekarstwu

Nadzór nad prawidłowym przebiegiem Konkursu z ramienia Stowarzyszenia Polska Ekologia pełni:
Czesław Meus - mistrz piekarski i cukierniczy

 

HARMONOGRAM


PONIEDZIAŁEK, 26 wrzesnia 2022

8.30-13.30 Finał Konkursu Master Baker kategoria: zawodowcy

13.30-18.00 Finał Konkursu Master Baker kategoria: amatorzy - piekarze domowi

11.00 „Europejski Zielony Ład. Od pola... nie tylko do stołu, ale tez do piekarni, do restauracji, do bistro... - możliwości dotarcia do zainteresowanych oraz zainteresowanych do zródeł surowców dzieki projektowanej własnie interaktywnej platformie OdPola.pl”

„Przetwórstwo zbóż na poziomie gospodarstwa małoobszarowego, produkcja mąk z własnego zboża, wypiek chlebów w ramach RHD szansa na dla prowadzonych przez rolników i KGW przydomowych piekarenek w czasach upadających piekarń przez szalejące ceny surowców i energii”

„Jak uzyskać certyfikat ekologiczny dla przetwórstwa zbożowego na poziomie gospodarstwa i wypieku chleba?”
Wystąpienie prezesa Jednostki Certyfikacyjnej COBICO Aleksandra Bednarskiego

14.00 „Problem nieuczciwej konkurencji na rynku produktów ekologicznych”
dr hab. inż. Małgorzata Szczepanek, dr inz. Piotr Prus - Politechnika Bydgoska 14.00

 

WTOREK, 27 wrzesnia 2022

8.30-13.30 Finał Konkursu Master Baker kategoria: Koła Gospodyn Wiejskich

13.30-18.00 Finał Konkursu Master Baker kategoria: uczniowie szkół o profilu spożywczym

11.30 „Krajowy Plan Odbudowy - Branżowe centra umiejętnosci ratunkiem dla wymierających, deficytowych zawodów jak piekarz rzemieślnik”
„Piekarnia rzemieślnicza a ustawa o rzemiośle. Prawo do nazywania zakładu piekarskiego rzemieślniczym wyłącznie dla piekarzy posiadających kwalifikacje w zawodzie na poziomie czeladnika lub mistrza”.
mgr Andrzej Zdrojewski, dyrektor ZSCKR w Kowalu

14.00 „Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a Twoje lekarstwo powinno być pożywieniem - słowa Hipokratesa szczególnie w dzisiejszych czasach”

„Maka pełnoziarnista”, „Pełne ziarno”, „pełnoziarnisty chleb”- a cóż to takiego?
Skąd się wzięło to niepoprawne określenie i jakie jest poprawne? Produkty całoziarnowe produktami premium przyszłości.
Monika Soszyńska-Masny - redaktor naczelna Przeglądu Zbożowo-Młynarskiego,
Bohdan Stankiewicz - gospodarstwo Eko-Złotna, Czesław Meus - mistrz piekarski


SRODA, 28 wrzesnia 2022
13.00-14.00 Finał Konkursu Master Baker Uroczyste ogłoszenie zwycięzców i wręczenie nagród


 

 4 GRUPY FINALISTÓW

ZAWODOWCY
Do grupy Zawodowcy zgłosili się piekarze posiadający kwalifikacje w zawodzie tj. dyplomowani mistrzowie zawodu i czeladnicy. W tej grupie zgłosili się także piekarze i pomocnicy piekarza bez kwalifikacji w zawodzie piekarza, ale na dzień wypełnienia formularza zgłoszeniowego prowadzący własna piekarnie lub zatrudnieni w piekarni.

ZAWODOWCY
Tatiana Iaremenko, Piekarnia Poolish
Paweł Tkaczuk, Pajda Manufaktura Chleba
Karol Zuber, Na2 Piekarnia


AMATORZY
Do grupy Amatorzy zgłosili się tzw. domowi piekarze, czyli osoby zajmujące się amatorsko wypiekiem chleba na własne potrzeby i/lub prowadzące okazjonalna sprzedaż pieczywa na piknikach, kiermaszach, festynach czy wystawach.

AMATORZY
Barbara Dumańska
Anna Jakutajć-Wojtalik
Sylwia Kościelska

 

KOŁA GPOSPODYŃ WIEJSKICH
Do grupy Koła Gospodyń Wiejskich zgłosiły się wyznaczone przez Koła przedstawicielki lub przedstawiciele KGW zarejestrowanych w Krajowym Rejestrze Kół Gospodyń Wiejskich, po jednym Uczestniku z jednego Koła.

KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH
Marek Bobin, KGW "ZGODNI" w Rusach
Anna Cabaj, KGW „U Tatara” w Siedliszowicach
Ewa Niedźwiedz, KGW „Na Fali” w Dźwirzynie



UCZNIOWIE
Do grupy Uczniowie zgłosiły się uczennice i uczniowie aktualnie pobierający naukę w szkołach o profilu spożywczym. Do tej grupy zgłosiła się zarówno młodzież ze Szkół Branżowych, jak i kształcąca się w ramach Kwalifikacyjnych Kursów Zawodowych.

UCZNIOWIE
Wiktoria Kos (opiekun: Mariusz Bezak)
Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach

Wiktoria Suchenko (opiekun: Tomasz Dera)
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie

Oliwia Zapisek (opiekun: Mirosława Barwińska)
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Krzysztofa Kluka w Rudce

 




NAGRODY
Nagrody zostaną wręczone laureatom w dniu 28 września 2022 (środa) podczas uroczystej finałowej gali Konkursu, ostatniego dnia targów Polagra w Poznaniu (Międzynarodowe Targi Poznańskie).

Pula nagród w konkursie wynosi 30.000 zł.
Nagrodami w Konkursie są nagrody pieniężne i rzeczowe:
- za zajęcie I miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 3000 zł
- za zajęcie II miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 2500 zł
- za zajęcie III miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 2000 zł

 

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji