...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSZ Nr 2 we Wrześni, materiał promocyjny

Mazurek kajmakowo-powidłowy

autorka: Karolina Musielak, Zespół Szkół Zawodowych nr 2 im. Powstańców Wielkopolskich we Wrześni
nauczyciel prowadzący: Dorota Kaczmarek

RECEPTURA

Ciasto
400 g mąki krupczatki
200 g masła
100 g cukru pudru
4 żółtka
4 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego

Dodatkowo
1 puszka kajmaku
100-gramowy słoik powideł
Wiśnie kandyzowane
Płatki migdałowe

 

Piekarnik nagrzewamy do180°C. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, masło, żółtka oraz śmietanę, zagniatamy na jednolitą masę. Tortownice smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut, drugi placek pieczemy w ten sam sposób. Ostudzone ciasto smarujemy powidłami i przykrywamy drugim plackiem, lekko dociskamy. Wierzch smarujemy masą kajmakowa, pozostały kajmak przekładamy do worka cukierniczego, najlepiej z karbowaną tylką (o numerze 30), dekorujemy brzeg i środek, robiąc ,,jopki”. Dekorujemy kandyzowanymi wiśniami i płatkami migdałów.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ZSZ Nr 2 we Wrześni



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji