...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSZ Nr 2 we Wrześni, materiał promocyjny

Mazurek kajmakowo-powidłowy

autorka: Karolina Musielak, Zespół Szkół Zawodowych nr 2 im. Powstańców Wielkopolskich we Wrześni
nauczyciel prowadzący: Dorota Kaczmarek

RECEPTURA

Ciasto
400 g mąki krupczatki
200 g masła
100 g cukru pudru
4 żółtka
4 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego

Dodatkowo
1 puszka kajmaku
100-gramowy słoik powideł
Wiśnie kandyzowane
Płatki migdałowe

 

Piekarnik nagrzewamy do180°C. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, masło, żółtka oraz śmietanę, zagniatamy na jednolitą masę. Tortownice smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut, drugi placek pieczemy w ten sam sposób. Ostudzone ciasto smarujemy powidłami i przykrywamy drugim plackiem, lekko dociskamy. Wierzch smarujemy masą kajmakowa, pozostały kajmak przekładamy do worka cukierniczego, najlepiej z karbowaną tylką (o numerze 30), dekorujemy brzeg i środek, robiąc ,,jopki”. Dekorujemy kandyzowanymi wiśniami i płatkami migdałów.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ZSZ Nr 2 we Wrześni

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji