...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Mistrz Branży i Przyjaciele, czy wiosennie i smakowicie

Pojawiły się śmietanowe torty obrotowe, rzemieślniczy chleb bezglutenowy, cytrynowe monoporcje i czekoladowe makaroniki. Stoisko Mistrza Branży zakwitło smakiem na tegorocznych Sweettargach, 17-19 marca!

Choć trzeci weekend marca był wyjątkowo zimny, wraz z kolorowymi tulipanami i zaproszonymi Mistrzami na naszym redakcyjnym stoisku zawitała prawdziwa wiosna! Zapachniało, zajaśniało i zrobiło się smakowicie.

Wiesław Kucia z Modecor zawrócił zwiedzającym w głowach efektowną sztuką obrotowego dekorowania tortów. Prowadzący pokazał różne techniki dekoracji tą metodą, która może znaleźć zastosowanie w ciastach serwowanych na co dzień w cukierniach. O tortach w stylu angielskim rozmawiały promotorki wydarzenia Cake Festival Poland, czyli jego pomysłodawczyni i organizatorka – Kinga Jakimowicz oraz przewodnicząca jury konkursu na CFP – Katarzyna Osiecka.


Nieco inne słodkości, bo w nowoczesnej odsłonie, przygotowała Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) w duecie z Danielem Coceancig (Ciastecznik). Była tarta cytrynowa podana warstwowo w niewielkich słoiczkach, makaroniki w czekoladzie z podpalaną bezą oraz nowoczesna wersja tradycyjnej stefanki. W pokazie ochoczo uczestniczyli zwiedzający, próbując swoich sił w pracy z czekoladą plastyczną oraz bezą. I zadając się pysznościami przygotowanymi przez naszych Gości.

Dla wyrównania poziomu cukru w krwi, BioPiekarz Bogdan Smolorz poprowadził ciekawą prelekcję na temat zdrowego pieczywa. Opowiedział o drodze do produkowania wyrobów piekarskich i cukierniczych z ekocertyfikatem. A także o rodzajach pieczywa bezglutenowego.Towarzyszyła temu degustacja świeżego chleba ekologicznego, z udziałem kultowego już pumpernikla. 

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji