...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Mistrz Branży i Przyjaciele, czy wiosennie i smakowicie

Pojawiły się śmietanowe torty obrotowe, rzemieślniczy chleb bezglutenowy, cytrynowe monoporcje i czekoladowe makaroniki. Stoisko Mistrza Branży zakwitło smakiem na tegorocznych Sweettargach, 17-19 marca!

Choć trzeci weekend marca był wyjątkowo zimny, wraz z kolorowymi tulipanami i zaproszonymi Mistrzami na naszym redakcyjnym stoisku zawitała prawdziwa wiosna! Zapachniało, zajaśniało i zrobiło się smakowicie.

Wiesław Kucia z Modecor zawrócił zwiedzającym w głowach efektowną sztuką obrotowego dekorowania tortów. Prowadzący pokazał różne techniki dekoracji tą metodą, która może znaleźć zastosowanie w ciastach serwowanych na co dzień w cukierniach. O tortach w stylu angielskim rozmawiały promotorki wydarzenia Cake Festival Poland, czyli jego pomysłodawczyni i organizatorka – Kinga Jakimowicz oraz przewodnicząca jury konkursu na CFP – Katarzyna Osiecka.


Nieco inne słodkości, bo w nowoczesnej odsłonie, przygotowała Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) w duecie z Danielem Coceancig (Ciastecznik). Była tarta cytrynowa podana warstwowo w niewielkich słoiczkach, makaroniki w czekoladzie z podpalaną bezą oraz nowoczesna wersja tradycyjnej stefanki. W pokazie ochoczo uczestniczyli zwiedzający, próbując swoich sił w pracy z czekoladą plastyczną oraz bezą. I zadając się pysznościami przygotowanymi przez naszych Gości.

Dla wyrównania poziomu cukru w krwi, BioPiekarz Bogdan Smolorz poprowadził ciekawą prelekcję na temat zdrowego pieczywa. Opowiedział o drodze do produkowania wyrobów piekarskich i cukierniczych z ekocertyfikatem. A także o rodzajach pieczywa bezglutenowego.Towarzyszyła temu degustacja świeżego chleba ekologicznego, z udziałem kultowego już pumpernikla. 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji