W Mistrzu Branży zapachniało świętami. Tylko u nas znajdą Państwo całe bogactwo receptur świątecznych. Podpowiemy, jak zaskarbić sobie sympatię klienta podczas przedświątecznych zakupów i jak przystroić piekarnie i cukiernie w ten magiczny czas. Mamy też 21 prezentów pod choinkę!
Świąteczne wydanie to nie tylko artykuły proste i przyjemne. Wracamy do tematu promocji pieczywa, a dokładnie do kulis lobbingu na rzecz pieczywa. Temat drążymy z Maciejem Mielczarskim, byłym przewodniczącym Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa, zwolennikiem stworzenia silnego lobby reprezentującego piekarstwo i propagatora ogólnopolskiej kampanii edukacyjno-informacyjnej. Co wiedzą Państwo na temat promocji pieczywa? Jakie działania podjęto w ramach lobbingu na rzecz pieczywa i piekarzy? Dlaczego w UE nie można promować pieczywa i czy jest szansa zmienić przepisy? Czy jest sens wydawać pieniądze z Funduszu Promocji Ziaren Zbóż i Przetworów Zbożowych na regionalne święta chleba? Po co nam definicje: pieczywa tradycyjnego, pieczywa na zakwasie i pieczywa z ciasta mrożonego, potwierdzone przepisami krajowymi? Na te zagadnienia szerzej opowiada Maciej Mielczarski, tylko u nas! Naprawdę warto.
Ponadto w tym wydaniu inspirujemy:
… recepturami Mistrzów i Uczniów, żeby te święta Bożego Narodzenia były jeszcze słodsze. Warto się nimi zainspirować, ale też warto zagłosować na wybrane receptury i wygrać jedną z 21 cennych nagród! Zagłosuj już teraz
… pralinami i zakręconymi lizakami na choinkę, robionymi oczywiście ręcznie, najlepiej na oczach rozanielonych dzieci i ich rodziców,
….świątecznym wystrojem wnętrz cukierni i piekarni. Podpowiadamy, jakie sztuczki zastosować, by dodatkowo spotęgować dobre nastroje zakupowe naszych drogich klientów :)
Ponadto piszemy o:
…. zmianach w przepisach w egzaminach rzemieślniczych, czyli m.in. o dodatkowym dokumencie Europass i nowej formie egzaminu sprawdzającego,
… rehabilitacji na koszt ZUS
…możliwościach aparatu Mixolab do oceny mąki pod kątem właściwości białka i skrobi, a także możliwościach produkcyjnych smażalnika Jufeba, który przyda się nie tylko na tłusty czwartek!
Zapraszamy do lektury!
Spis Treści
Rozmowa Mistrza Branży
Rozmowa Mistrza Branży „Lobbysta społecznik”
Efektywne zarządzanie
Rehabilitacja na koszt ZUS
Regały w systemie grawitacyjnym
Opieka medyczna za grosze
Edukacja
Zmiany w egzaminach rzemieślniczych
Kulisy produkcji
Jufeba specjalista nie tylko od pączków
Rozkoszne praliny
Opakowanie w pigułce
Metody reologiczne badania ciasta pszennego
Cały rok z Pfahnl
Zakręcone laski
Kokardka loopy bow
Receptury Mistrza
Karmelowa Gwiazdka
Czapka Gwiazdora
Torcik Magiczna Gruszka2
Strucla świąteczna
Świąteczny tort ála straciatella
Przysmak świąteczny
Kostka Malibu
Polski Orkisz z owocami
Torcik Piernikowy
Kostka serowo-makowa
Pieczywo Duński Mix
Przekładaniec świąteczny
Korzenny Specjał
Makówka w cieście czekoladowym
Strucla makowa
Makowiec na cieście drożdżowym
Receptury Ucznia
Ciasto francuskie
Piernikowa Panna
Piernikowy Domek
Piernikowy przekładaniec
Świąteczne pierniczki
Sernik z kokosem
Copa America
Sprzedaż i ekspozycja
Świąteczny cud marketingowy
Z widokiem na święta
Pieczywo w diecie odchudzającej
Aluminiowe blachy wypiekowe
Flash News
Biało-czerwoni w Brazylii
Wielkie Pierniczenie w MAMZ
Jak poprawić spożycie produktów zbożowych
Nowości rynkowe
BMS-G – sprawdzony partner od ponad 20 lat
Merkur i Martin Braun: przygotowania do świąt
Numery wydane:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012 tutaj
Mistrz Branży marzec 2012 tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2012 tutaj
Mistrz Branży maj 2012 tutaj
Mistrz Branży lipiec 2012 tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2012 tutaj
Mistrz Branży listopad 2012 tutaj
Mistrz Branży grudzień tutaj
Mistrz Branży styczeń 2013 tutaj
Mistrz Branży luty 2013 tutaj
Mistrz Branży marzec 2013 tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2013 tutaj
Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!
Zamów prenumeratę poradnika drukowanego
nr tel. 32 729 96 80
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl
Cena prenumeraty:
-roczna 99 zł brutto
-półroczna 60 zł brutto