...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mistrz Branży z widokiem na święta

W Mistrzu Branży zapachniało świętami. Tylko u nas znajdą Państwo całe bogactwo receptur świątecznych. Podpowiemy, jak zaskarbić sobie sympatię klienta podczas przedświątecznych zakupów i jak przystroić piekarnie i cukiernie w ten magiczny czas. Mamy też 21 prezentów pod choinkę!

Świąteczne wydanie to nie tylko artykuły proste i przyjemne. Wracamy do tematu promocji pieczywa, a dokładnie do kulis lobbingu na rzecz pieczywa. Temat drążymy z Maciejem Mielczarskim, byłym przewodniczącym Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa, zwolennikiem stworzenia silnego lobby reprezentującego piekarstwo i propagatora ogólnopolskiej kampanii edukacyjno-informacyjnej. Co wiedzą Państwo na temat promocji pieczywa? Jakie działania podjęto w ramach lobbingu na rzecz pieczywa i piekarzy? Dlaczego w UE nie można promować pieczywa i czy jest szansa zmienić przepisy? Czy jest sens wydawać pieniądze z Funduszu Promocji Ziaren Zbóż i Przetworów Zbożowych na regionalne święta chleba? Po co nam definicje: pieczywa tradycyjnego, pieczywa na zakwasie i pieczywa z ciasta mrożonego, potwierdzone przepisami krajowymi? Na te zagadnienia szerzej opowiada Maciej Mielczarski, tylko u nas! Naprawdę warto. 

Ponadto w tym wydaniu inspirujemy:

recepturami Mistrzów i Uczniów, żeby te święta Bożego Narodzenia były jeszcze słodsze. Warto się nimi zainspirować, ale też warto zagłosować na wybrane receptury i wygrać jedną z 21 cennych nagród! Zagłosuj już teraz

pralinami i zakręconymi lizakami na choinkę, robionymi oczywiście ręcznie, najlepiej na oczach rozanielonych dzieci i ich rodziców,

….świątecznym wystrojem wnętrz cukierni i piekarni. Podpowiadamy, jakie sztuczki zastosować, by dodatkowo spotęgować dobre nastroje zakupowe naszych drogich klientów :)

Ponadto piszemy o:

…. zmianach w przepisach w egzaminach rzemieślniczych, czyli m.in. o dodatkowym dokumencie Europass i nowej formie egzaminu sprawdzającego,

rehabilitacji na koszt ZUS

możliwościach aparatu Mixolab do oceny mąki pod kątem właściwości białka i skrobi, a także możliwościach produkcyjnych smażalnika Jufeba, który przyda się nie tylko na tłusty czwartek!

Zapraszamy do lektury!

 


 

Spis Treści

 

Rozmowa Mistrza Branży

Rozmowa Mistrza Branży „Lobbysta społecznik”

Efektywne zarządzanie

Rehabilitacja na koszt ZUS    
Regały w systemie grawitacyjnym
Opieka medyczna za grosze

Edukacja

Zmiany w egzaminach rzemieślniczych

Kulisy produkcji

Jufeba specjalista nie tylko od pączków
Rozkoszne praliny
Opakowanie w pigułce
Metody reologiczne badania ciasta pszennego
Cały rok z Pfahnl
Zakręcone laski
Kokardka loopy bow

Receptury Mistrza
Karmelowa Gwiazdka
Czapka Gwiazdora
Torcik Magiczna Gruszka2
Strucla świąteczna
Świąteczny tort ála straciatella
Przysmak świąteczny
Kostka Malibu
Polski Orkisz z owocami
Torcik Piernikowy
Kostka serowo-makowa
Pieczywo Duński Mix
Przekładaniec świąteczny
Korzenny Specjał
Makówka w cieście czekoladowym
Strucla makowa
Makowiec na cieście drożdżowym

Receptury Ucznia
Ciasto francuskie
Piernikowa Panna
Piernikowy Domek
Piernikowy przekładaniec
Świąteczne pierniczki
Sernik z kokosem
Copa America

Sprzedaż i ekspozycja

Świąteczny cud marketingowy
Z widokiem na święta
Pieczywo w diecie odchudzającej
Aluminiowe blachy wypiekowe

Flash News

Biało-czerwoni w Brazylii
Wielkie Pierniczenie w MAMZ
Jak poprawić spożycie produktów zbożowych
Nowości rynkowe
BMS-G – sprawdzony partner od ponad 20 lat
Merkur i Martin Braun: przygotowania do świąt


 

Numery wydane:

Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj
Mistrz Branży maj 2012   tutaj
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj
Mistrz Branży grudzień   tutaj
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj
Mistrz Branży luty 2013   tutaj
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

Zamów prenumeratę poradnika drukowanego

nr tel. 32 729 96 80
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 Cena prenumeraty:

-roczna 99 zł brutto
-półroczna 60 zł brutto

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji