dodano , Redakcja AU

Najlepsi na SweetTARGach 2017

Poznaj najlepsze firmy i nagrodzone produkty w konkursie dla wystawców na SweetTARGach 2017.

SweetTARGi to platforma dla wiodących firm branży cukierniczej, piekarskiej oraz lodziarskiej. To właśnie tu prezentują swoje najciekawsze produkty i najnowsze innowacyjne rozwiązania dla firm. Dlatego jak co roku tym najlepszym z najlepszych zostały przyznane dyplomy i nagrody! Jurorzy w składzie Jan Klimek, Mirosław Drewniak oraz Mieczysław Kucharski spośród 17 zgłoszonych produktów wyłonili wyróżniające się jakością wyroby, komponenty i urządzenia wystawców prezentujących się w Katowicach.

 


W pierwszej kategorii serce jury (a także gości targów) podbiły wytrawne bombole z firmy Eco Trade, kolejne miejsce zajął Semix z nadzieniem musli owocowym, a tuż za nim uplasował się Waflex z kolorowymi waflami do lodów „Kolorlove”.

W kategorii „Komponent” przyznano aż 4 wyróżnienia, a zwycięzcą okazała się „Margaryna do wypieków Selecta MB”. Drugie miejsce zajęła firma Soreno z Ciastkami Orkiszowymi, a trzecie przypadło barwnikom na bazie masła kakaowego „Choco Colour” firmy Food Colours.

Wyniki konkursu na najlepsze produkty SweetTARGów 2017

WYRÓB

I miejsce: Eco Trade - Bombole wytrawne

II miejsce: Semix - Nadzienie musli owocowe

III miejsce: Waflex - wafle do lodów “Kolorove”

Wróżnienie: Eco Trade Sp. z o.o. za produkt „Colorado” ciasto o smaku coli

 


KOMPONENT

I miejsce: ZT “Kruszwica” - margaryna do wypiekow SELECTA MB

II miejsce: Soreno - Ciastka orkiszowe

III miejsce: Food Colours - Choco Colour - barwniki na bazie masła kakaowego


 


Wyróżnienie:

  • Food Colours za produkt „Velvet barwniki o strukturze zamszu”

  • Diamant Polska za produkt „Burger buns CL”

  • Polska za produkt „Krapfenkonzentrat Clean Label”

  • PRPH Kandy za produkt „termostabilne nadzienie kremowe o smaku orzechowym”


URZĄDZENIE

I miejsce: Dezal Plus ZA - Gofrownica model 301,6 PROFI W

II miejsce: Lodel - Gelato

III miejsce: Mobilody - Wózek do sprzedaży lodów gałkowych

 


Wyróżnienie:

  • Automaty do lodów za  „Dyspensery IDM”

  • PPHU OKMET za „Piec piekarniczy komorowy”


 
 
 

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji