...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepszy wegański debiut roku - Cukiernia Starowicz wyróżniona

Kampania "RoślinnieJemy" w swoim plebiscycie wyróżniła tylko polskie cukiernie jako wegańskie debiuty roku i jako lokalnych liderów wypieków roślinnych.

Krakowski cukiernik Wojciech Starowicz, który od jakiegoś czasu specjalizuje się w cukiernictwie wegańskim został wyróżniony w konkursie organizowanym przez kampanię „RoślinnieJemy”  w kategorii „Roślinny debiut”. Cukiernię Starowicz wyróżniono jako „Lokalnego lidera roślinnej gastronomii”. „RoślinnieJemy” to grupa ekspertów, która ma na celu edukowanie w temacie kuchni roślinnej oraz promowanie produktów wegańskich. W lutym tego roku odbyła się czwarta edycja plebiscytu. Obok cukierni Starowicz wyróżniono także piekarnię Putka. 

 



Cukiernia odmłodniała!


Wojciech Starowicz był mile zaskoczony nominacją i wyróżnieniem. To klienci zgłaszają firmy, które propagują kuchnię roślinną. Sam jest na diecie roślinnej od 5 lat. Wegańskie słodkości, jakie przyszło mu czasem próbować, uważał za dość ciężkie. Stąd pomysł, by samemu zacząć opracowywać receptury wegańskie. Jego roślinne wypieki i kremy bazują na wysokojakościowych margarynach roślinnych, w których oleje roślinne są zmieniane w postać stałą dzięki metodzie estryfikacji. Eliminuje ona z takich margaryn szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans i pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze takich olei. Ponadto jako jeden z trzech cukierników krakowskich używa specjalnego, wysokooleinowego oleju słonecznikowego do smażenia niektórych swoich wypieków.  -  Nasza cukiernia dzięki wegańskiej ofercie odmłodniała - mówił w rozmowie z „Mistrzem Branży” Wojciech Starowicz – Moi rodzice są zdziwieni jak wiele teraz do nas przychodzi młodych osób. Licealistów, gimnazjalistów. Wcześniej tego nie było

 

 

Marzenie o „Le Cordon Bleu”


Aktualnie marzeniem Wojciecha Starowicza jest udział w kursie w prestiżowej, paryskiej szkole „Le Cordon Bleu” dotyczącym kuchni roślinnej. Jako socjolog z wykształcenia, sam uczył się sztuki cukierniczej od swojego ojca Andrzeja Starowicza. Nie kończył żadnych szkół gastronomicznych, ale ma nieustanny głód wiedzy i chciałby poznawać tajniki kuchni wegańskiej pod okiem najlepszych. „Le Cordon Bleu” umożliwia takie kursy również drogą on line. - Jakie stosować stabilizatory, jak napowietrzać masę. Tego i innych rzeczy chciałbym się nauczyć, by móc doskonalić moje wegańskie wypieki – mówi „Mistrzowi Branży” Wojciech Starowicz. Wyróżnienia gratulujemy, a za spełnienie marzenia trzymamy kciuki. 

 


Katarzyna Szarek


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania. Zapraszamy do lektury.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji