...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepszy wegański debiut roku - Cukiernia Starowicz wyróżniona

Kampania "RoślinnieJemy" w swoim plebiscycie wyróżniła tylko polskie cukiernie jako wegańskie debiuty roku i jako lokalnych liderów wypieków roślinnych.

Krakowski cukiernik Wojciech Starowicz, który od jakiegoś czasu specjalizuje się w cukiernictwie wegańskim został wyróżniony w konkursie organizowanym przez kampanię „RoślinnieJemy”  w kategorii „Roślinny debiut”. Cukiernię Starowicz wyróżniono jako „Lokalnego lidera roślinnej gastronomii”. „RoślinnieJemy” to grupa ekspertów, która ma na celu edukowanie w temacie kuchni roślinnej oraz promowanie produktów wegańskich. W lutym tego roku odbyła się czwarta edycja plebiscytu. Obok cukierni Starowicz wyróżniono także piekarnię Putka. 

 



Cukiernia odmłodniała!


Wojciech Starowicz był mile zaskoczony nominacją i wyróżnieniem. To klienci zgłaszają firmy, które propagują kuchnię roślinną. Sam jest na diecie roślinnej od 5 lat. Wegańskie słodkości, jakie przyszło mu czasem próbować, uważał za dość ciężkie. Stąd pomysł, by samemu zacząć opracowywać receptury wegańskie. Jego roślinne wypieki i kremy bazują na wysokojakościowych margarynach roślinnych, w których oleje roślinne są zmieniane w postać stałą dzięki metodzie estryfikacji. Eliminuje ona z takich margaryn szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans i pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze takich olei. Ponadto jako jeden z trzech cukierników krakowskich używa specjalnego, wysokooleinowego oleju słonecznikowego do smażenia niektórych swoich wypieków.  -  Nasza cukiernia dzięki wegańskiej ofercie odmłodniała - mówił w rozmowie z „Mistrzem Branży” Wojciech Starowicz – Moi rodzice są zdziwieni jak wiele teraz do nas przychodzi młodych osób. Licealistów, gimnazjalistów. Wcześniej tego nie było

 

 

Marzenie o „Le Cordon Bleu”


Aktualnie marzeniem Wojciecha Starowicza jest udział w kursie w prestiżowej, paryskiej szkole „Le Cordon Bleu” dotyczącym kuchni roślinnej. Jako socjolog z wykształcenia, sam uczył się sztuki cukierniczej od swojego ojca Andrzeja Starowicza. Nie kończył żadnych szkół gastronomicznych, ale ma nieustanny głód wiedzy i chciałby poznawać tajniki kuchni wegańskiej pod okiem najlepszych. „Le Cordon Bleu” umożliwia takie kursy również drogą on line. - Jakie stosować stabilizatory, jak napowietrzać masę. Tego i innych rzeczy chciałbym się nauczyć, by móc doskonalić moje wegańskie wypieki – mówi „Mistrzowi Branży” Wojciech Starowicz. Wyróżnienia gratulujemy, a za spełnienie marzenia trzymamy kciuki. 

 


Katarzyna Szarek


Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji