...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Najwięcej pieczywa jedzą Turcy, Bułgarzy i Serbowie

Lepiej niż na rynku krajowym polskie pieczywo i wyroby piekarnicze radzą sobie za granicą. Gdzie lubią polskie pieczywo?

Zespół Monitoringu Zagranicznych Rynków Rolnych (Fammu/ FAPA) podaje, że w 2010 r. wartość ich eksportu wyniosła 515,8 mln euro, wobec 474,2 mln euro rok wcześniej. Tradycyjne świeże pieczywo, a w ślad za tym rzemieślnicze piekarnie skorzystały na tym w niewielkim stopniu.

Eksport polskich wyrobów piekarniczych, jak tłumaczą przedstawiciele branży, napędzają bowiem głównie m.in. ciastka i mrożone pieczywo wytwarzane na przemysłową skalę. Największy udział w zagranicznej sprzedaży pieczywa i wyrobów piekarniczych z Polski miały Niemcy (25 proc.), Czechy (13 proc.), Wielka Brytania i Węgry (po 7 proc.) oraz Słowacja i Belgia (po 6 proc.). Jak podaje firma badawcza Euromonitor International, ten ostatni kraj z 86,5 kg na osobę zajmuje piąte miejsce w Europie pod względem spożycia pieczywa, w tym chleba. Wyprzedają go Turcja (167 kg na osobę), Bułgaria (105 kg), Serbia (96,7 kg) i Rumunia (89,4 kg). Tuż za Belgami są Macedończycy (83,5 kg), Holendrzy (82 kg), Niemcy (77,8 kg) i Czesi (76,4 kg).

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji