...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Naukowo o chlebie

Przedstawiciele Piekarni Cukierni Putka wyszli z nietypową dla branży piekarsko-cukierniczej inicjatywą. O ocenę składu produkowanego przez nich pieczywa i wyrobów cukierniczych poprosili Annę Makowską, doktor nauk farmaceutycznych oraz dietetyk.

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że jest ona jednocześnie popularną blogerką znaną jako Doktor Ania. Swoją obiektywną ocenę, w wersji bez lukru, przekaże nie tylko zainteresowanej firmie. Informacje udostępni również czytelnikom swojego bloga oraz osobom obserwującym jej profil na Facebooku. Czy to dobre posunięcie Piekarni Putka?

Anna Makowska, czyli Doktor Ania, od 2015 roku prowadzi bloga doktorania.pl i pomaga Polakom zmieniać ich nawyki żywieniowe. Tropi produkty o szkodliwym składzie, wyjaśnia zapiski z etykiet żywności i trudne zagadnienia branżowe, skłania do refleksji na temat diety i zadaje producentom produktów spożywczych niewygodne pytania. Jej profil na Facebooku śledzi niemal 69 tysięcy osób, a ona sama w 2016 roku uzyskała tytuł „Nadziei polskiej blogosfery” w rankingu najbardziej wpływowych rodzimych blogerów. Tym razem na jej celowniku znalazło się pieczywo i wyroby cukiernicze z Piekarni Cukierni Putka.

Bez wybielania
Jak doszło do tej niecodziennej w branży piekarsko-cukierniczej kooperacji? - Zespół z Piekarni Putka zgłosił się do mnie z prośbą o sprawdzenie składów kilku produktów oraz rzucenie okiem na proces produkcji i dystrybucji. Przyznam szczerze - niewiele firm ma odwagę przystać na moje warunki sprawdzania asortymentu. Jeśli nie mogę pisać prawdy, pokazywać, jak jest w sklepie czy na produkcji na co dzień – nie dochodzimy do porozumienia. Nie zgadzam się na wybielanie i zamiatanie pewnych spraw pod dywan. W najbliższym czasie sprawdzę, czy Piekarnie Putka faktycznie wychodzą naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów – wyjaśnia Anna Makowska.

Dr n. farmaceutycznych i dietetyk Anna Makowska, czyli Doktor Anna oceni skład pieczywa i wyrobów cukierniczych Piekarni Cukierni Putka; źródło zdjęcia: doktorania.pl

Dialog z technologiem
Pierwszym etapem współpracy Doktor Ani z Piekarniami Cukierniami Putka jest szczegółowy wywiad z technologiem tej firmy na temat składu, sposobu produkcji oraz jakości dostępnego w Polsce pieczywa. W rozmowie padają pytania, które podczas konfrontacji ze specjalistą mogłaby zadać osoba niezwiązana z branżą. Z artykułu można się więc dowiedzieć się m.in. czy i w jakich sytuacjach producenci stosują przy produkcji pieczywa substancje dodatkowe, czym są beta-glukan i produkty funkcjonalne, jak zwiększyć trwałość chleba, po co dodaje się do chleba gluten. Jak zapowiada Anna Makowska, w najbliższym czasie pod jej lupą znajdą się konkretne produkty piekarskie wybrane spośród ponad 70 rodzajów chleba i bułek oraz ponad 80 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych.

Artykuł dostępny jest pod adresem doktorania.pl/co-zawiera-twoje-pieczywo-i-dlaczego/

Bieżące wydanie czasopisma

Co dla Ani Mydlak i Mikołaja Ostaszewskiego z Vegestacji znaczy "świadomie ZIELONI w temacie lodów"? Jak wygląda przyszłość lodziarni – ta najbliższa, w 2019 r., i w dłuższej perspektywie? Jak działać w stylu zero waste i przekuć to w sukces? Ile plusów mają polskie superfoods? Odpowiedzi oczywiście w najnowszym Mistrzu Branży.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji