Piekarnia Nowel – jeden z wiodących polskich producentów pieczywa mrożonego – po raz kolejny została wyróżniona certyfikatami programu „Doceń polskie”. Tym razem uznaniem ekspertów w dziedzinie technologii żywienia cieszyły się aż cztery produkty!
Podobne artykuły
Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!Chleb jest kobietąPora na EKOpieczywoProdukty piekarni Nowel już po raz drugi otrzymały wyróżnienia w programie „Doceń Polskie”. W XXXV edycji odznaczone zostały: bułka hot-dog, chleb z maślanką, kajzerka z siemieniem i sezamem, bułka wiejska. Każdy z tych produktów uzyskał również tytuł „TOP PRODUKT”, którego przyznanie wymagało otrzymania maksymalnej liczby punktów. Ocena dokonywana jest przez Lożę Ekspertów – specjalistów zawodowo związanych z żywnością i technologią żywienia. Każdy członek komisji indywidualnie weryfikuje zgłoszone wyroby i przyznaje oceny (w skali od 1 do 10) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Już w 2017 roku certyfikat „Doceń Polskie” uzyskało 6 wyrobów firmy Nowel – chleb tradycyjny, chleb polski, chleb razowy, półbagietka, kajzerka oraz bułka śniadaniowa.
– Od samego początku działalności piekarni Nowel priorytetem jest zachowanie najwyżej jakości wyrobów, jak i surowców przez nas wykorzystywanych. Stale rozwijamy również portfolio pieczywa, wprowadzamy nowe dodatki, linię produktów bio i eko po to, by każdy konsument odnalazł swój ulubiony smak w naszej ofercie. Pieczywo, pomimo zmieniających się czasów, jest ciągle podstawą codziennego śniadania aż dla 84 procent Polaków. Dla nas to wielkie zobowiązanie do dalszych prac. Cieszymy się, że aż 4 nasze propozycje spotkały się z tak dużym uznaniem ekspertów tego prestiżowego programu – powiedziała Elżbieta Zajezierska, prezes firmy Nowel.
Program „Doceń Polskie” realizowany jest od 2011 roku, a jego celem jest propagowanie wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku oraz ich wytwórców