...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Nowoczesna Kadra Społem

Do końca sierpnia 2014 r. w 6 piekarniach PSS Społem w województwie lubelskim będzie realizowany projekt Nowoczesna Kadra Społem, który ruszył w 2012 r. Celem projektu, finansowanego ze środków unijnych, jest wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych pracowników oraz doradztwo.

Producenci pieczywa nie od dziś borykają się z zatrudnieniem w pełni wykwalifikowanych fachowców, ponieważ szkolnictwo zawodowe nie zaspakaja potrzeb naszego rynku. W wielu piekarniach pracują ludzie przypadkowi, a ich wiedza dotycząca technologii piekarskiej jest nikła lub żadna. Nikt nie ma wątpliwości, że w takich warunkach konieczne są kompleksowe szkolenia całej załogi podnoszące wiedzę teoretyczną oraz praktyczną. Jeden z takich projektów szkoleniowych trwa jeszcze w przedsiębiorstwach PSS Społem na terenie województwa lubelskiego.

PSS Społem

W sześciu zakładach PSS Społem (Radzyń Podlaski, Tomaszów Lubelski, Chełm, Lubartów Kraśnik i Puławy) jest realizowany blisko 2-letni projekt pod hasłem „Nowoczesna Kadra Społem”. W piekarniach w Lubartowie, Puławach i Kraśniku i Radzyniu Podlaskim odbyły się szkolenia „Technologia produkcji piekarskiej” pod okiem mistrzów szkolących – świetnych praktyków.  Ich celem było przekazanie wiedzy i podniesienie umiejętności z zakresu technologii produkcji pieczywa. W czasie zajęć uczestnicy projektu wypiekali wyroby, które według nich powinny znaleźć się w ofercie piekarni lub wymagają poprawy jakości.

Dzięki wskazówkom szkolących pracownicy mogli precyzyjnie określać parametry produkcji, a także poprawić efektywność pracy przy użyciu drobnego sprzętu. Spotkania pozwalały również na wspólne analizy i określenie potrzeb dotyczących produkcji oraz pracy piekarni. Jednym z takich zagadnień była konieczność wdrożenia nowoczesnych urządzeń.

Lechaa Consulting – realizator projektu

Podobne projekty realizowane są przez firmę Lechaa Consulting  Sp. z o.o. dla branży piekarskiej również w innych województwach. Celem działalności firmy jest tworzenie warunków dla poprawy konkurencyjności lokalnej gospodarki, opartej na wiedzy i przedsiębiorczości. Działając na rynku od 1990 r., firma wypracowała własne działania, współpracując z wieloma instytucjami administracji publicznej, w tym Urzędami Marszałkowskimi.

Warto dodać, że dziennikarz „Piekarza Polskiego” obserwował takie szkolenie w piekarni PSS Lubartów, gdzie oprócz pogłębienia wiedzy zawodowej uczestnicy projektu- piekarze mieli czas na wymianę obserwacji na temat prawidłowości i nieprawidłowości w zakresie produkcji danego zakładu.

Gratulujemy kierownikowi piekarni Januszowi Piskorskiemu oraz Marcie Guz pomysłu na podniesienie kwalifikacji załogi.

***

Nowoczesna Kadra Społem – to projekt realizowany w ramach Priorytetu VIII „Regionalne kadry gospodarki”, Działanie 8.1. „Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie”, współfinansowany ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Poddziałaniem jest wspieranie rozwoju przedsiębiorstw, a dokładnie – wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo.


Jadwiga Piotrowicz

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji