...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Nowości firmy GETH – prosto z targów Polagra-Tech

Na targach Polagra-Tech po raz pierwszy firma GETH zaprezentowała szerszej polskiej publiczność urządzenia, które już zawojowały branżę w Europie Zachodniej. Numer 1 to innowacyjna myjka komorowa Guggenberger, numer 2 – urządzenie do produkcji kwasu pszennego TradiLevain.

Komorowe myjki firmy Guggenberger

Stacjonarna myjka Guggenberger jest przeciwwagą dla taśmowych zmywarek, które są zazwyczaj energochłonne i zajmują dużo miejsca. Na niewielkiej powierzchni, zaledwie 1,8 x 2,2 m2, można umyć każdy rodzaj osprzętu, kosze, pojemniki, foremki, palety, blachy na ciasto i wózki z pieców obrotowych. Warto dodać, że myjka jest superwydajna – radzi sobie z uciążliwymi zabrudzeniami, które potrafią oszpecić niejeden osprzęt.

Cechą szczególną urządzenia jest cykl wirowania, który następuje po cyklu mycia, usuwając w sposób mechaniczny pozostałą brudną wodę z osprzętu. W związku z tym w ostatecznym cyklu płukania zużycie wody, w porównaniu z innymi myjkami, jest znikoma. Na jeden pełny cykl średnie zużycie wody wynosi 18 l. Tak oszczędny cykl mycia przy tak dużej pojemności myjki jest możliwy tylko dzięki innowacyjnemu rozwiązaniu: odwirowania brudnej wody z dużą prędkością obrotów przed cyklem płukania. Siła odśrodkowa skutecznie usuwa brudną wodę, zwłaszcza z newralgicznych miejsc jak pręty koszy. Dlatego w cyklu płukania zużywa się znacznie mniej czystej wody. Mniejszy udział czystej wody w płukaniu oraz brak konieczności jej podgrzewania pozwolą realnie zaoszczędzić na rachunkach na wodzie i energii.

Urządzenie do produkcji kwasu pszennego TradiLevain

Produkcja ciast z udziałem kwasu pszennego, powstałego według metody francuskiego piekarza Zunica, umożliwia jednofazowe prowadzenie ciast z zachowaniem walorów ciast prowadzonych metodą wielofazową. Naturalny zakwas pszenny w odróżnieniu od żytniego ma łagodniejszy zapach i smak, stąd wykorzystywany jest nie tylko w piekarnictwie, ale też do produkcji drożdżówek i pączków. Trwałość pieczywa z zastosowaniem naturalnego kwasu pszennego jest większa, stąd możliwość eliminacji konserwantów. Samo urządzenie zajmuje zaledwie 1 m2. Pełny proces dojrzewania i konserwacji zakwasu trwa 12 h.  Wdrożenie oraz zaczątek odnawialnego kwasu – otrzymywane jest w cenie urządzenia.


 

 

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji