Przetwórnia Owoców i Warzyw Prospona przygotowała dla Klientów nowości produktowe na nadchodzący sezon. Oferta została rozszerzona o nowe nadzienia żelowe, wsady owocowe oraz frużelinę rabarbarową.
Nadzienie żelowe
Nowe żelowe nadzienie do pączków oraz innych produktów nastrzykiwanych po wypieku, dostępne w dwóch rodzajach: wiśniowe i morelowe. Wygodne i proste w zastosowaniu o mocno owocowym smaku, klarownym wyglądzie i delikatnej konsystencji.
Fruzelina rabarbarowa
Nowa frużelina powstała ze starannie wyselekcjonowanych owoców rabarbaru. Firma Prospona zadbała o to byśmy mogli cieszyć się wyjątkowym smakiem letniego sezonu przez cały rok w formie klarownego żelu. Frużelina® rabarbarowa o wysokiej zawartości owoców i naturalnym smaku nadaje się do deserów, lodów, gofrów, bitej śmietany, ciast wypiekanych bezpośrednio lub po zamrożeniu oraz dań gastronomicznych.
Gama smaków Frużelin®: malina, wiśnia, ananas, borówka amerykańska, brzoskwinia, czarna jagoda, zielone jabłko, owoce leśne, truskawka, żurawina.
Wsady owocowe
Wsady owocowe to produkt powstały z odpowiednio przygotowanych i rozdrobnionych owoców, tworzących gęstą, mocno skoncentrowaną masę. Widoczne i wyczuwalne w smaku kawałki owoców nadają naturalna barwę i aromat wyrobom lodziarskim i cukierniczym. Produkt jest termo stabilny. Polecamy jako składnik mas lodowych, dodatek do śmietan oraz kremów budyniowych i tłuszczowych oraz jako składnik ciast biszkoptowo – tłuszczowych. Dostępne smaki: ananas, brzoskwinia, czarna porzeczka, cytryna, grejpfrut, gruszka, jagoda, jabłkowy, malina, pomarańcza, truskawka, wiśnia, zielone jabłko, żurawina.
Więcej informacji:
Przetwórnia Owoców i Warzyw PROSPONA sp. z o. o.
ul. Węgierska 11
33-300 Nowy Sącz
tel. 0-18 443-69-05
fax. 0-18 444-28-02
e- mail: biuro@prospona.com.pl