...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Nowy Mistrz Branży na listopad

Listopad nie musi być szary i przygnębiający! Wystarczy sięgnąć po najnowsze wydanie „Mistrza Branży”, które zrywa z przyjętymi kanonami na wielu płaszczyznach. Wciągamy naszą branżę do rozmów, pokazujemy inny punkt widzenia i podsuwamy to, co najlepsze.

W tym wydaniu nie ograniczyliśmy się do rozmowy z jedną osobą. Zaprosiliśmy Adama i Justynę Janoszów, małżeństwo ze Śląska prowadzące rodzinną piekarnię-cukiernię, które wpadło na pomysł pizzerii, ale zupełnie na innych zasadach. Wcale nie chodzi o franczyzę. Przy okazji można się przekonać, kto trzyma mocną rękę na finansach, a kto ma sentyment do małej rodzinnej piekarni. I dlaczego - mimo różnic - te młode małżeństwo tworzy zgrany team.

Chwalimy się Strefą Pizzy, którą zorganizowaliśmy na targach Polagra-Tech wspólnie z naszymi partnerami. Przypomnimy, co się działo i dzięki komu codziennie mieliśmy show przyciągające tłumy zwiedzających. Zapraszamy też do działu z recepturami, gdzie publikujemy wybrane propozycje na pizze, pizzerki i snacki prosto ze Strefy Pizzy.

W tym wydaniu nie publikujemy typowej relacji z poznańskich targów. Wyszliśmy z założenia, że inni zrobią to lepiej…. jak wystawcy, którzy w bieżącym wydaniu odpowiedzieli na podstawowe pytanie „Co Pan/Pani sądzi o targach….?”. Podpytaliśmy też, jak nasza branża zareagowała na przeniesienie targów BakePol do Lublina i czy nowo powstały BakingPol przyciągnie wystawców do Kielc w kwietniu.

Tylko u nas przeczytacie, ile zabrakło punktów Wiesławowi Kuci i Przemkowi Koperskiemu do podium Mistrzostw Świata Duetów Piekarskich w Monachium. A także spotkacie się z młodymi cukiernikami Aleksandrą Sową i Mariuszem Góreckim i ich trenerami.

Ponadto w tym wydaniu piszemy...

o nowym rozporządzeniu ministra zdrowia, które reguluje kwestię bezpieczeństwa zdrowotnego tłuszczów stosowanych do smażenia w zakładach produkcji żywno­ści

o belgijskim pomyśle na kontrolę jakości, który zrodził się z potrzeby ochrony interesów rodzimych producentów tekstyliów, a teraz świetnie sprawdza się w przemyśle spożywczym

o cyfrowej szkole zawodowej, która już działa i jest na wyciągnięcie ręki (m.in. w portalu Mistrza Branży)

o sekretach tworzenia panelu sensorycznego, a także kulisach produkcji dobrej kajzerki, która zawojowała serca Polaków.

o prostym patencie na zwiększoną sprzedaż.

Na koniec zajrzymy też do nietypowych miejsc w Warszawie (Pozornie zwyczajna kawiarnia) i we Wrocławiu (Artystyczna Cukierkownia). A dla tych, którzy są wrażliwi na dobre wnętrza i może szykują się do zmiany we własnych lokalach, podpowiadamy, jak ważna jest kwestia detalu i jak go uwypuklić we własnym lokalu.

Zapraszamy


 

Rozmowa Mistrza Branży

Od piekarni do pizzerii - rozmowa z Adamem i Justyną Janosz

Efektywne zarządzanie

Pizza Mistrzów
Systemy magazynowe
Bezpieczeństwo żywności, jak to się robi w Belgi?
Nowe regulacje w sprawie tłuszczów smażalniczych
Myśli uporządkowane
Niezdolny do pracy

Edukacja

Cyfrowa szkoła zawodowa

Kulisy produkcji

Szlachetny nugat
System powłok antyadhezyjnych DIBS
Tworzymy panel sensoryczny    
Sekrety produkcji dobrej kajzerki

Receptury
Jadalny Kurzweil
Kapuśniaczki    
Marchewkowe ciasto
Lekka pizza na pszennym zakwasie
Z jarzębiną i kasztanem
Paszteciki z farszem jarskim
Torcik Faraon
Credi Pizza

Sprzedaż i ekspozycja

Patent na zwiększenie sprzedaży
E-commerce dla początkujących – cz. 1
Artystyczna Cukierkownia
Pozornie zwyczajna kawiarnia
Kwestia detalu

Flash News

Laureaci Złotych Medali MTP i Acanthus Aureus
Co Pan/Pani sądzi o targach?
Francuzi mistrzami świata w piekarstwie
Trzymamy kciuki za Aleksandrę Sowę i Mariusza Góreckiego
Jesienne Dni Otwarte w firmie Polmarkus
Rajd rowerowy z firmą Bartex i Lesaffre
Nowości Rynkowe

 


 

Numery wydane:

Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj
Mistrz Branży maj 2012   tutaj
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj
Mistrz Branży grudzień   tutaj
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj
Mistrz Branży luty 2013   tutaj
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

Zamów prenumeratę magazynu "Mistrz Branży"

nr tel. 32 729 96 80

email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty:
-roczna 99 zł brutto
-półroczna 60 zł brutto

Archiwalia

 

Istnieje możliwość otrzymania archiwalnych numerów poradnika w wersji PDF. Osoby zainteresowane, proszone są napisać w treści maila, którymi wydaniami są zainteresowane.


 

Bieżące wydanie czasopisma

W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol. Sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, zastępujemy cukier błonnikiem itd.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji