...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Otwarcie manufaktury Beskid Chocolate i czekoladowa jesień w Beskidach

16 października 2022 Węgierska Górka stanie się stolicą polskiej czekolady. Manufaktura Beskid Chocolate z Węgierskiej Górki oraz Ośrodek Promocji Gminy Węgierska Górka zaprasza na Beskidzki Festiwal Czekolady - wydarzenie integrujące środowisko manufaktur i pracowni czekolady oraz pralin.

Beskidzki Festiwal Czekolady to wydarzenie otwarte skierowane do konsumenta. 16. października oficjalnie zostanie otwarta manufaktura czekolady marki Beskid Chocolate, a zarazem do miejscowości Węgierska Górka zjadą liczni producenci małych manufaktr bean-to-bar, jak też właściciele pracowni czekolad artystycznych i pralin. Wydarzenie ma stanowić takze pole do integracji środowiska i wymiany doświdczeń rozwijającej się branży. Marka istnieje i prężnie działa od ok. 4 lat. Do tej pory produkcja mieściła się w innym miejscu, gdzie firma prowadzi także produkcję rzemieślniczych lodów i wypieków (Słodki Przystanek). Teraz czekolada Beskid Chocolate zyska znacznie większą powierzchnię produkcyjną, co związane było także z zwiększeniem popytu na produkty marki, a także sprzętów do obróżki ziarna kakaowego. 

 

 

Na Hali Widowiskowo Sportowej Ośrodka Promocji Gminy Węgierska Górka dostępne dla zwiedzających będą stoiska czekoladowe i kawowe z całej Polski, stoiska z produktami lokalnymi i rzemieślniczymi. W dniu festiwalu zaplanowano prelekcje, panele dyskusyjne z udziałem ekspertów branżowych, nie zabraknie też degustacji.

Beskid Chocolate jest pierwszą w Polsce manufakturą i jedną z nielicznych w Europie, w której zwiedzający będą mogli zobaczyć proces powstawania czekolady od surowego ziarna po gotową tabliczkę. W czasie trwania festiwalu będzie można zwiedzić manufakturę z przewodnikiem, poznać proces powstania czekolady rzemieślniczej i wziąć udział w warsztatach czekoladowych.

Program prelekcji 

11.00 – Pradawne kakao i zdrowa czekolada
Natalia Aurora Ignacek, blogczekolady.pl; Iwona Zmysło, zdrowoczesni.pl
Natalia - Dziennikarka, felietonistka, czekoladoholiczka od lat szukająca sprawdzonego przepisu na miłość i
ciasta. Autorka blogczekolady.pl przybliży nam fascynującą historię kakao. Iwona – dietetyk z wieloletnim
doświadczeniem opowie o dobroczynnym wpływie czekolady na organizm ludzki.
12.00 – Czy można zrobić prawdziwą czekoladę samemu w domu ? Janek Woźniak, Beskid
Chocolate
Janek Woźniak- założyciel manufaktury Beskid Chocolate opowie Wam jak zrobić czekoladę od „ziarna do tabliczki”
domowymi sposobami.
13.00 – Jak jeść czekoladę i z czym najlepiej smakuje?
Natalia Aurora Ignacek, blogczekolady.pl; Daria Marszałek, cocoarts.pl
Język, podniebienie, palce, uszy, oczy – te wszystkie ludzkie narządy są wykorzystywane w degustacji
czekolady. Natalia opowie Wam jak jeść czekoladę, aby w pełni odkryć jej wszystkie sekrety. Daria
właścicielka butikowej cukierni Cocoart's, pasjonatka nowoczesnego cukiernictwa z czekoladą w roli
głównej - opowie o tym jak parować czekoladę z innymi produktami.
14.30 – Czekoladowy mindfulness, Dom Czekolady
Natasza Kotarska - chocolate tester, dziennikarka i autorka książki „Jedz czekoladę i żyj 100 lat” odpowie na
pytania: Dlaczego degustacja czekolady to dobra lekcja uważności i jak ją przeprowadzić?
Jak przeprowadzić codzienny rytuał z czekoladą i dlaczego jest nam to potrzebne?
15.30 - Czekoladowa rewolucja, Piotr Krzciuk, Sekrety Czekolady
Piotr Krzciuk – czekoholik, certyfikowany degustator czekolady, jeden z jurorów podczas czekoladowego odcinka
programu Top Chef, na co dzień prowadzi specjalistyczny sklep z czekoladą, w którym znajdziecie tabliczki
z najdalszych zakątków świata opowie Wam min. o amerykańskich inspiracjach rynku czekolady
rzemieślniczej.
16.30 Kawa w domu, warsztaty połączone z degustacją, Dobra Palarnia Kawy z Krakowa
Wśród niezliczonej ilości sprzętów do parzenia i mitów na temat kawy nie trudno się zgubić. Zaparzyć kawę
można na wiele sposobów, a każdy z nich jest dobry. Trzeba tylko zrobić to dobrze zrobić.


Chcesz zostać wystawcą? Zgłoś swój udział do organizatora >>>

tel.: 502540931

https://bfc.beskidchocolate.pl/

 


 

 

 

Wydarzenie zostało objęte patronatem TVP 3 Katowice, TVS, Radio Bielsko, Żywiec Info, Blog Czekolady oraz Mistrza Branży.

Więcej infomacji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji