...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Otwarcie manufaktury Beskid Chocolate i czekoladowa jesień w Beskidach

16 października 2022 Węgierska Górka stanie się stolicą polskiej czekolady. Manufaktura Beskid Chocolate z Węgierskiej Górki oraz Ośrodek Promocji Gminy Węgierska Górka zaprasza na Beskidzki Festiwal Czekolady - wydarzenie integrujące środowisko manufaktur i pracowni czekolady oraz pralin.

Beskidzki Festiwal Czekolady to wydarzenie otwarte skierowane do konsumenta. 16. października oficjalnie zostanie otwarta manufaktura czekolady marki Beskid Chocolate, a zarazem do miejscowości Węgierska Górka zjadą liczni producenci małych manufaktr bean-to-bar, jak też właściciele pracowni czekolad artystycznych i pralin. Wydarzenie ma stanowić takze pole do integracji środowiska i wymiany doświdczeń rozwijającej się branży. Marka istnieje i prężnie działa od ok. 4 lat. Do tej pory produkcja mieściła się w innym miejscu, gdzie firma prowadzi także produkcję rzemieślniczych lodów i wypieków (Słodki Przystanek). Teraz czekolada Beskid Chocolate zyska znacznie większą powierzchnię produkcyjną, co związane było także z zwiększeniem popytu na produkty marki, a także sprzętów do obróżki ziarna kakaowego. 

 

 

Na Hali Widowiskowo Sportowej Ośrodka Promocji Gminy Węgierska Górka dostępne dla zwiedzających będą stoiska czekoladowe i kawowe z całej Polski, stoiska z produktami lokalnymi i rzemieślniczymi. W dniu festiwalu zaplanowano prelekcje, panele dyskusyjne z udziałem ekspertów branżowych, nie zabraknie też degustacji.

Beskid Chocolate jest pierwszą w Polsce manufakturą i jedną z nielicznych w Europie, w której zwiedzający będą mogli zobaczyć proces powstawania czekolady od surowego ziarna po gotową tabliczkę. W czasie trwania festiwalu będzie można zwiedzić manufakturę z przewodnikiem, poznać proces powstania czekolady rzemieślniczej i wziąć udział w warsztatach czekoladowych.

Program prelekcji 

11.00 – Pradawne kakao i zdrowa czekolada
Natalia Aurora Ignacek, blogczekolady.pl; Iwona Zmysło, zdrowoczesni.pl
Natalia - Dziennikarka, felietonistka, czekoladoholiczka od lat szukająca sprawdzonego przepisu na miłość i
ciasta. Autorka blogczekolady.pl przybliży nam fascynującą historię kakao. Iwona – dietetyk z wieloletnim
doświadczeniem opowie o dobroczynnym wpływie czekolady na organizm ludzki.
12.00 – Czy można zrobić prawdziwą czekoladę samemu w domu ? Janek Woźniak, Beskid
Chocolate
Janek Woźniak- założyciel manufaktury Beskid Chocolate opowie Wam jak zrobić czekoladę od „ziarna do tabliczki”
domowymi sposobami.
13.00 – Jak jeść czekoladę i z czym najlepiej smakuje?
Natalia Aurora Ignacek, blogczekolady.pl; Daria Marszałek, cocoarts.pl
Język, podniebienie, palce, uszy, oczy – te wszystkie ludzkie narządy są wykorzystywane w degustacji
czekolady. Natalia opowie Wam jak jeść czekoladę, aby w pełni odkryć jej wszystkie sekrety. Daria
właścicielka butikowej cukierni Cocoart's, pasjonatka nowoczesnego cukiernictwa z czekoladą w roli
głównej - opowie o tym jak parować czekoladę z innymi produktami.
14.30 – Czekoladowy mindfulness, Dom Czekolady
Natasza Kotarska - chocolate tester, dziennikarka i autorka książki „Jedz czekoladę i żyj 100 lat” odpowie na
pytania: Dlaczego degustacja czekolady to dobra lekcja uważności i jak ją przeprowadzić?
Jak przeprowadzić codzienny rytuał z czekoladą i dlaczego jest nam to potrzebne?
15.30 - Czekoladowa rewolucja, Piotr Krzciuk, Sekrety Czekolady
Piotr Krzciuk – czekoholik, certyfikowany degustator czekolady, jeden z jurorów podczas czekoladowego odcinka
programu Top Chef, na co dzień prowadzi specjalistyczny sklep z czekoladą, w którym znajdziecie tabliczki
z najdalszych zakątków świata opowie Wam min. o amerykańskich inspiracjach rynku czekolady
rzemieślniczej.
16.30 Kawa w domu, warsztaty połączone z degustacją, Dobra Palarnia Kawy z Krakowa
Wśród niezliczonej ilości sprzętów do parzenia i mitów na temat kawy nie trudno się zgubić. Zaparzyć kawę
można na wiele sposobów, a każdy z nich jest dobry. Trzeba tylko zrobić to dobrze zrobić.


Chcesz zostać wystawcą? Zgłoś swój udział do organizatora >>>

tel.: 502540931

https://bfc.beskidchocolate.pl/

 


 

 

 

Wydarzenie zostało objęte patronatem TVP 3 Katowice, TVS, Radio Bielsko, Żywiec Info, Blog Czekolady oraz Mistrza Branży.

Więcej infomacji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji