Od początku działalności jest to firma rodzinna z polskim kapitałem, prowadzona teraz przez trzecie pokolenie.
Trzy dekady temu właściciele zaczęli od małego zakładu przetwórstwa owoców, zatrudniającego parę osób. Dziś Kandy jest jednym z liderów w swojej branży, z powodzeniem sprzedaje na rynki zagraniczne, zatrudnia kilkudziesięciu pracowników i regularnie wprowadza do portfolio nowe produkty. Sztandarowym, od wielu lat znanym wyrobem jest śliwka kandyzowana, będąca podstawą popularnych i eksportowanych na cały świat śliwek w czekoladzie. Produkcja owoców kandyzowanych jest od początku jednym z filarów firmy. Kandy specjalizuje się także w nadzieniach, żelach, wsadach do jogurtów, polewach do lodów, żelach do delicji. Zaopatruje cukiernie, piekarnie, mleczarnie, małe i duże fabryki, produkuje także pod marką własną klienta. Firma prowadzi stabilną, stałą politykę inwestycyjną. Dzięki dużej inwestycji poczynionej w ubiegłym roku, wprowadziła na rynek nowy produkt. Są to termostabilne nadzienia kremowe i owocowe Lauretta.
http://www.kandy.pl
http://www.lauretta.eu