...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Nowa Fundacja - Chleb to Zdrowie

25 maja br. podpisano akt notarialny Fundacji „Chleb to Zdrowie”. Nowa organizacja branżowa powstała z inicjatywy właścicieli kilkunastu piekarń, m.in. Piekarni Cukierni Putka, Zakładów Piekarskich „Oskroba”, Piekarni Familijna. Jednym z założeń jest promocja pieczywa, racjonalnego odżywiania oraz wspieranie edukacji zawodowej.

Wśród fundatorów nowej organizacji są Stefan Putka (Piekarnie Cukiernie Putka, starszy Cechu Piekarzy w Warszawie), Dariusz Oskroba – prezes Zakładów Piekarskich „Oskroba”, Witold Kowalczyk – właściciel Piekarni Familijna oraz prezes firmy Hert Jarosław Marczuk. W skład władz nowo powstałej Fundacji wchodzą:

- 5-osobowa Rada Fundatorów, której przewodniczącym jest Stefan Putka,
- oraz Zarząd reprezentowany przez Jarosława Marczuka oraz lekarza i doradcę żywieniowego – dr. Roberta Księżopolskiego.

Cele Fundacji:

- Dbałość o rozwój rynku produktów zbożowych oraz wysoką jakość i bezpieczeństwo produktów pochodzenia zbożowego, w tym zwłaszcza pieczywa,
- Propagowanie i utrwalanie kulturotwórczej roli chleba w świadomości społecznej,
- Podejmowanie inicjatyw mających na celu informację, edukację oraz promocję wiedzy o wartościach odżywczych oraz zdrowotnych produktów zbożowych, a w szczególności pieczywa,
- Ochrona i promocja zdrowia, w kontekście propagowania zasad racjonalnego żywienia, profilaktyki rozwoju chorób cywilizacyjnych, a zwłaszcza przeciwdziałanie otyłości,
- Wspieranie badań naukowych we wszelkich dziedzinach związanych z przetwórstwem zbożowym i piekarstwem, w tym również badań w dziedzinie profilaktyki i ochrony zdrowia,
- Propagowanie i podejmowanie działań na rzecz rolnictwa, zwłaszcza upraw zbóż oraz ochrony środowiska,
- Wspieranie rozwoju edukacji zawodowej i szkoleń profesjonalnych w dziedzinie przetwórstwa zbóż i piekarnictwa,
- Propagowanie oraz wspieranie idei innowacji, zwłaszcza w dziedzinach związanych z przetwórstwem zbóż i piekarnictwem.

 

 

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Na jakie superowoce czekają Polacy tego lata? Jak obniżyć poziom cukru w produktach cukierniczych? Gdzie w Polsce serwuje się autentyczne japońskie słodkości? Jakie skarby znajdziemy w ogródku? Zapraszamy do lektury.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji