...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Podkarpackie Smaki reprezentowały Polskę w Wiedniu

Stowarzyszenie „Pro Carpathia” jako jedyny podmiot z Polski wzięło udział w międzynarodowych targach pieczywa Kruste & Krume Brotfestival, 23 marca 2019 r., na terenie Marx Halle w Wiedniu. Udział w targach był możliwy dzięki pomocy Klastra Podkarpackie Smaki oraz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

„Podkarpackie Smaki” to marka promująca region podkarpacki jako obszar o bogatym dziedzictwie kulturowym oraz kulinarnym. Klaster Podkarpackie Smaki został utworzony w 2013 r. przez producentów żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej, Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia" oraz inne podmioty z województwa podkarpackiego.

Kruste & Krume to prawdziwe święto piekarzy, na które zjeżdżają nie tylko najlepsi rzemieślnicy z całej Austrii, ale także np. ze Słowacji, Słowenii, Węgier. Wiele tradycyjnych piekarni ma tam swoje stoiska. Polacy pojawili się tam po raz pierwszy, gdzie promowali w Wiedniu podkarpackie (i nie tylko) tradycje piekarnicze. – Skoro nas zaproszono, to i my zaprosiliśmy najlepsze podkarpackie piekarnie z tradycyjnymi, regionalnymi, a także ekologicznymi wyrobami do udziału w tym przedsięwzięciu. Aż sześć z nich to członkowie Klastra Podkarpackie Smaki, do tego dobraliśmy jeszcze biszkopty jarosławskie z dwóch firm z Jarosławia oraz pieczywo trwałe, m.in. precle z Rzeszowa – mówi Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia „Pro Carpathia”.

Na targach znalazły się wyroby takich producentów, jak:
Piekarnia Elżbieta Nawłoka „HELVA” w Rzeszowie,
Piekarnia Radosna Twórczość w Boguchwale,
Piekarnia „G. W. Kłaczyńscy” Witold Kłaczyński w Mielcu,
Piekarnia Grażyna Kiełtyka we wsi Łężany k. Krosna,
Piekarnia „Baszpol” we wsi Grzegorzówka (gm. Hyżne),
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie,
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia,
Fabryka Pieczywa Cukierniczego „SAN”- Pajda sp. z o.o. w Jarosławiu,
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska z Rzeszowa,
Piekarnia Drzewna „ANMAR” z Rogóżna k. Łańcuta.

zdjęcia: FB/Podkarpackie Smaki

Ewa Siuda-Szymanowska

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji