...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Podkarpackie Smaki reprezentowały Polskę w Wiedniu

Stowarzyszenie „Pro Carpathia” jako jedyny podmiot z Polski wzięło udział w międzynarodowych targach pieczywa Kruste & Krume Brotfestival, 23 marca 2019 r., na terenie Marx Halle w Wiedniu. Udział w targach był możliwy dzięki pomocy Klastra Podkarpackie Smaki oraz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

„Podkarpackie Smaki” to marka promująca region podkarpacki jako obszar o bogatym dziedzictwie kulturowym oraz kulinarnym. Klaster Podkarpackie Smaki został utworzony w 2013 r. przez producentów żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej, Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia" oraz inne podmioty z województwa podkarpackiego.

Kruste & Krume to prawdziwe święto piekarzy, na które zjeżdżają nie tylko najlepsi rzemieślnicy z całej Austrii, ale także np. ze Słowacji, Słowenii, Węgier. Wiele tradycyjnych piekarni ma tam swoje stoiska. Polacy pojawili się tam po raz pierwszy, gdzie promowali w Wiedniu podkarpackie (i nie tylko) tradycje piekarnicze. – Skoro nas zaproszono, to i my zaprosiliśmy najlepsze podkarpackie piekarnie z tradycyjnymi, regionalnymi, a także ekologicznymi wyrobami do udziału w tym przedsięwzięciu. Aż sześć z nich to członkowie Klastra Podkarpackie Smaki, do tego dobraliśmy jeszcze biszkopty jarosławskie z dwóch firm z Jarosławia oraz pieczywo trwałe, m.in. precle z Rzeszowa – mówi Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia „Pro Carpathia”.

Na targach znalazły się wyroby takich producentów, jak:
Piekarnia Elżbieta Nawłoka „HELVA” w Rzeszowie,
Piekarnia Radosna Twórczość w Boguchwale,
Piekarnia „G. W. Kłaczyńscy” Witold Kłaczyński w Mielcu,
Piekarnia Grażyna Kiełtyka we wsi Łężany k. Krosna,
Piekarnia „Baszpol” we wsi Grzegorzówka (gm. Hyżne),
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie,
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia,
Fabryka Pieczywa Cukierniczego „SAN”- Pajda sp. z o.o. w Jarosławiu,
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska z Rzeszowa,
Piekarnia Drzewna „ANMAR” z Rogóżna k. Łańcuta.

zdjęcia: FB/Podkarpackie Smaki

Ewa Siuda-Szymanowska

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Mistrzu Branży milenialsi rządzą i opowiadają: Maciej Majzon-Wójtowicz o pracy na wysokościach i ciągłym uczeniu się czekolady, Justyna Roszkowska o tworzeniu Pochlebnie, a Joel Kroeker o chlebie pobudzającym do myślenia. Sprawdzamy też RUBY (czekoldę milenialsów!) okiem fachowców i modne trendy w tortach.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji