czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Pączki z KOMPLET Multidrożdżowe 25 0

dodano ,Komplet, materiał promocyjny

autor: KOMPLET Polska

Receptura podstawowa - pączki
250 g KOMPLET Multidrożdżowe 25
1000 g mąki pszennej, typ 550
70 g drożdży
70 g oleju roślinnego
500-550 g wody
----------------------------------------------------
1890-1940 g łącznie



 

Wykonanie
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto.

czas mieszania: 3 minuty / 1. bieg
(miesiarka spiralna) 7 minut / 2. bieg

temperatura ciasta: około 26 °C
Ciasto podzielić na kęsy i odstawić do spoczynku.

czas gary ciasta: około 15 minut
Gotowy kęs ciasta podzielić i zaokrąglić, delikatnie spłaszczyć.

czas końcowej gary ciasta: około 40 minut
+ około 20 minut poza garownikiem

Usmażyć z dwukrotnym odwróceniem pączka.
temperatura smażenia: 170-175°C

Gotowe pączki napełnić dowolnym nadzieniem i udekorować KOMPLET Neuschnee, KOMPLET Magic Fondant, KOMPLET Kiddy.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez KOMPLET Polska

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe