...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KOMPLET Polska, materiał promocyjny

Pączki z KOMPLET Świeżynka 20

autor: KOMPLET Polska

Receptura podstawowa na pączki
200 g KOMPLET Świeżynka 20
1.000 g mąki pszennej, typ 550
60 g oleju roślinnego
60 g margaryny  
60 g drożdży
280 g jaj
około 275 g wody
---------------------------------------------------------------------
około 1.935 g łącznie



 

Wykonanie
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto i odstawić do garowania.
czas miesienia: 2 minuty – 1. bieg
(miesiarka spiralna)  8 minut – 2. bieg
temperatura ciasta: około 24oC
czas gary ciasta: 15 minut

Po upływie czasu gary ciasto podzielić na presy i odstawić na 15 minut do odprężenia. Następnie podzielić presy na dzielarce, zaokrąglić, lekko spłaszczyć, ułożyć na aparatach i odstawić do garowania.
czas gary pączków: około 45 minut
+ 15 minut poza garownikiem

Następnie usmażyć pączki
temperatura tłuszczu: około 170oC
czas pieczenia: około 3,5+3,5+1,5 minut

Po upieczeniu napełnić pączki nadzieniem i posypać pudrem KOMPLET Neuschnee.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez KOMPLET Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji