...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Piece MIWE condo – wszechstronne, energooszczędne, nowoczesne

od 50 lat stanowią wyposażenie najlepszych piekarni, cukierni i lokali gastronomicznych na świecie. doskonale radzą sobie z całą gamą produktów: od delikatnych wyrobów cukierniczych przez klasyczne bułki, aż po ciężkie chleby.

odpowiadają na zapotrzebowanie w zakresie wydajności poprzez elastyczną modułową budowę i różne wariacje wielkości komory, dając powierzchnię wypiekową aż do 8,5 m2 . każdy moduł (każda komora wypiekowa) posiada oddzielnie regulowany system grzewczy od góry i dołu. takie są piece mIwe condo.



Zalety pieca MIWE condo e+ można opisać hasłem „pie­cze jak DUŻY, ale na mniejszej powierzchni”. To wszech­stronny piec elektryczny półkowy o stabilnym klimacie wypiekowym. Żaden inny model nie jest w stanie sprostać tak dobrze oczeki­waniom piekarni, cukierni czy gastronomii jednocześnie. Praw­dziwym atutem pieca są płyty hertowe wyłożone kamieniem, które podczas procesu pieczenia oddają charakterystykę wypie­ku rzemieślniczego, do którego z nostalgią wracają konsumenci. Produkt uzyskiwany z pieca MIWE condo dobrze się sprzedaje, przywołując smak i wygląd tradycyjnego pieczywa. Wyłożenie płyt szamotem jest pod względem termicznym czystą zaletą. Ciepło emitowane nie tylko od spodu sprzyja jakości zarówno pieczywa lekkiego, ale także ciężkiego, np. żytniego. Stabilna atmosfera pieczenia, mocne ciepło oddziałujące na spód pieczywa sprawia­ją, że boki bułek są jasne, spody chlebów stabilne, a drożdżówek przyjemnie suche i nietłuste.

 

Energooszczędność i moc grzewcza dostosowana do potrzeb
Przedstawiciele wszystkich branż borykają się obecnie z proble­mem, jakim są wysokie ceny energii. Ich nieprzewidywalność sprawia, że właściciele piekarni czy cukierni poszukują rozwiązań, które zapewnią im rentowność, ale nie przyczynią się do spadku jakości produktów. Piece MIWE condo wykorzystują energię i za­soby w sposób szczególnie wydajny i oszczędny, co potwierdza przyznanie im znaku jakości e+.

Nowy, wysoce wydajny system zaparowania, doskonała izolacja, oraz powłoka odbijająca ciepło sprawiają, że jest to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie na rynku. Oszczędności energii sprzyja także funkcja: precyzyjnej regulacji temperatury – MIWE optitherm. Dzięki niej można bardzo indywidualnie i precyzyjnie dostosować moc grzewczą do wypiekanej gamy produktów, oszczędzając energię. Czasy pieczenia są wyraźnie krótsze, a produkty już na wstępnym zapieku są dobrze przyrumienione na całej powierzchni.



Precyzyjna wydajność pary
Ani za mało, ani za dużo, tylko odpowiednia ilość pary zagwarantuje ci idealny rezultat. Jak przystało na wyjątkowy piec, każdy moduł MIWE condo ma własne zaparowanie. Zaparowanie w połączeniu z szybko działającym czujnikiem temperatury i zoptymalizowanym przepływem wody umożliwiają uzyskanie równomiernej, nasyconej pary. Warto zauważyć, że lepsze wykorzystanie wprowadzonej pary pozwala uniknąć strat i oszczędza energię. Nowa funkcja „Dynamic Steam” wprowadza parę do komory dynamicznie. Początkowo, jak zwykle, komora wypełniona jest nasyconą parą, ale podczas pieczenia para utrzymywana jest na stałym wysokim poziomie dzięki delikatnym impulsom. Jakość pary przekłada się wydajnie na efekt wypieku.

 



Perfekcyjne oświetlenie wypieków
Jak ocenić, czy stopień przyrumienienia pieczywa jest idealny? Potrzebujemy właściwego oświetlenia. Instalowane w MIWE condo LED-y gwarantują równomiernie jasne, realistyczne i przyjemnie dla oka światło nawet w najdalszym zakątku półki. Instalacja jest również energooszczędna, wyjątkowo trwała i łatwa w utrzymaniu. Dzięki temu doskonałemu oświetleniu wyeksponujesz swoje wypieki (w sytuacji odpieku na oczach gości sklepu) tak, że klienci nie będą potrafili się im oprzeć. Czego chcieć więcej?

MIWE condo e+ dla indywidualistów
Oprócz tradycyjnej obsługi poprzez łatwy wybór programów pojawił się w MIWE condo e+ NOWY TRYB MANUALNY. Tryb ten sprawia, że pieczenie może być przyjemnym wyzwaniem dla kreatywnych piekarzy/pasjonatów pieczenia. Daje on ambitnej obsłudze pełną gamę możliwości kreowania własnego wypieku. Toteż MIWE condo e+ odpowiada standardom starego rzemiosła piekarskiego.



MIWE condo – piec idealny?
Podobno rozwiązań idealnych dla wszystkich nie ma. Warto jednak podkreślić, że z racji półwiecznej obecności na rynku urządzenia te były wielokrotnie modyfikowane, wzbogacane o nowe funkcjonalności i dostosowywane do oczekiwań klientów. Dzięki temu sprawdzają się zarówno w piekarniach rzemieślniczych oferujących pieczywo rustykalne, nowoczesnych piekarnio-cukierniach, ale także punktach gastronomicznych czy hotelach.

MIWE condo wyróżnia dodatkowo:
• prosta i intuicyjna obsługa za pomocą panelu dotykowego,
• system załadowczy Aria, który umożliwia załadunek jedną ręką,
• modułowa budowa i różne wymiary pozwalające na instalację w każdym zakładzie,
• poziom higieny: wygodny w czyszczeniu, łatwe do mycia szklane okno,
• komora garowni MIWE pozbawiona zbędnych kantów i śrub.

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji