...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Crispan Polska Sp. z o.o., materiał promocyjny

Eurofours – wyższy standard pieców

Renomę każdej firmy buduje się latami, a najlepszym jej potwierdzeniem są jakość i innowacyjność oferowanych produktów. W przypadku firmy Eurofours wszystko zaczę­ło się od pieców konwekcyjnych, a jakość i innowacja to od początku priorytety francuskiego producenta pieców znanych na całym świecie.

Historia firmy Eurofours zaczęła się w 1979 r., gdy w sercu regio­nu Nord-Pas-de-Calais we Francji Pierre Lancelot stworzył pierwszy piec kon­wekcyjny. Jako inżynier lotnictwa, pracujący przy projektowaniu silników odrzutowych, wykorzystał wiedzę z zakresu aerodynamiki i przepływów powietrza do skonstruowania pieca. W efekcie równomierna cyrkulacja powietrza w czasie wypiekania gwaranto­wała równy, wysokiej jakości wypiek pro­duktów piekarskich.

Od tego momentu zaczął się systematycz­ny i dynamiczny rozwój firmy, polegający na ciągłym unowocześnianiu wytwarzanych produktów zgodnie z aktualnymi trendami światowymi (a nader często to właśnie firma Eurofours wyznaczała trendy) oraz na po­szerzaniu oferty o nowe produkty. W kolej­nych latach Eurofours wdrażał produkcję: komór fermentacyjnych (1986 r.), pieców obrotowych i wsadowych (1991 r.), komór fermentacji kontrolowanej (1992 r.), komór głębokiego mrożenia i konserwacji w ni­skich temperaturach (2000 r.). Wybrany przez firmę Eurofours model rozwoju polegał na zakupie i wykorzystaniu doświadczeń re­nomowanych producentów urządzeń piekar­niczych, tj.: Angoulvant, Bouton, Pierre-Pont, Jolivet, Arpin itp., a następnie ich restruktu­ryzacji zgodnie z wypracowanymi przez lata własnymi dobrymi praktykami i standardami.

 

Światowy lider wśród producentów
Aktualnie firma Eurofours posiada 4 fa­bryki o łącznej powierzchni produkcyjnej 12 000 m2 i zatrudnia blisko 300 osób. Produkuje sprzęt, który eksportuje do bli­sko 150 krajów na całym świecie, co sta­wia ją pod tym względem na 2. miejscu wśród producentów sprzętu piekarniczego we Francji. Przez 35 lat działalności firmy silnym impulsem wskazującym kierunek rozwoju były potrzeby oraz sugestie zgła­szane przez piekarzy i cukierników. Mimo panującego od kilku lat kryzysu, dotyka­jącego również producentów urządzeń piekarniczych i cukierniczych, Eurofours z roku na rok notuje wzrost sprzedaży zarówno w ujęciu ilościowym, jak i war­tościowym.

Jakość kontrolowana
Integralny etap produkcji to kontrola ja­kości, w czasie której sprawdzane jest 38 parametrów każdego pieca. Podlega jej 100% opuszczających fabrykę pieców, a cały proces jest monitorowany i nagry­wany. Systematyczna kontrola produkcji i podzespołów, prowadzona przez nieza­leżne instytucje, potwierdza najwyższy poziom jakości pieców Eurofours i ich dostosowanie do wymagań rynków mię­dzynarodowych.

Urządzenia Eurofours na świecie
BP (cały świat), Brioche Doree (Wielka Brytania, Arabia Saudyjska), Carrefour (cały świat), Crawn Plaza (sieć hoteli w krajach Zatoki Perskiej), Cousine de France (Wielka Brytania), Croustifrance, Delice de France (Wielka Brytania), Delifrance (cały świat), Diversi Food (Belgia), Intermarche (Francja, Belgia), Lesaffre (cały świat), Mercu­re (sieć hotelowa na całym świecie), Nichifutsu (Japonia), Panos (Belgia, Holandia), Pans & Co (Hiszpania, Portugalia, Włochy, Arabia Saudyjska), Paris Baguette (Korea Południowa), Paris Croissants (Korea Południo­wa), Pret a Menger (USA, Wielka Brytania), Vandemoortele (Belgia, Holandia, Włochy) i wiele innych.
W Polsce m.in.: Carrefour Polska, Carrefour Express, Piotr i Paweł, Chata Polska, Intermarche, Real Polska, Delifrance, Lesaffre, Vandemoortele, Lewiatan.

Bliższych informacji o ofercie firmy Eurofours udziela firma Crispan Polska Sp. z o.o.

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji