Pradawne zboża przeżywają swoją kolejna młodość. Powracają do diety świadomych konsumentów, bo kryją w sobie bogactwo naturalnych składników.
Zdrowe odżywianie w oparciu o bogactwo smaku, aromatu oraz wartości zdrowotnych pradawnych zbóż.
Bądź na bieżąco i polub
W ostatnim czasie wzrasta zainteresowanie pradawnymi gatunkami zbóż. Ich walory zdrowotne, żywieniowe i smakowe są na nowo odkrywane. Producenci częściej oferują produkty na bazie albo z dodatkiem orkiszu, a nawet płaskurki czy samopszy.
Oferta pieczywa powstałego na bazie prastarych zbóż jest skierowana do konsumentów wymagających i poszukujących żywności funkcjonalnej. Doskonale wpisuje się w obecne rynkowe trendy. Odpowiada na zapotrzebowanie osób prowadzących zdrowy tryb życia, preferujących produkty premium, atrakcyjne smakowo i wizerunkowo, a przy tym wyjątkowe, odwołujące się do tradycji, posiadające istotną wartość dodaną.
Przeczytaj:
• Magiczny orkisz – pradawne zboża
• Pradawne zboża
• Receptura na chleb orkiszowy św Hildegrandy