...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Praktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczych

W ramach Podwieczorki z Akademią Mistrza. Czy wiesz jak poprawnie konstruować wykaz składników? Chciałbyś, aby Twoje produkty miały krótsze i bardziej przyjazne dla klientów etykiety? Zapraszamy!

Cukiernik i piekarz, jak każdy producent żywności ma obowiązek przekazania konsumentowi rzetelnej informacji na temat swoich wyrobów. Większość przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 objęła branżę cukierniczą już dwa lata temu, natomiast w tym roku wchodzi w życie obowiązek podawania wartości odżywczej na wyrobach pakowanych.  Wiele z tych przepisów nadal budzi szereg niejasności wśród rzemieślników.

Uczestnicy po szkoleniu będą:

  •     prawidłowo wyliczać zawartość składników odżywczych na 100 g produktu i znać służące do tego celu programy
  •     konstruować tabelę informacji wartości odżywczych
  •     wiedzieć które elementy informacji o wartości odżywczej są obowiązkowe, a które dobrowolne
  •     poprawnie konstruować wykaz składników, w tym składniki złożone
  •     znać zasadę przenoszenia i poprawnie znakować substancje dodatkowe
  •     wiedzieć w jakich sytuacjach podawanie ilości składników w ich wykazie jest konieczne
  •     prawidłowo deklarować alergeny na etykiecie
  •     wiedzieć na co zwracają uwagę inspekcje kontrolne


Dodatkowo w programie:

  •     możliwość wymiany doświadczeń z trenerem i innymi uczestnikami
  •     poczęstunek


zobacz i zapisz się >>

23 czerwca Piotrów Trybunalski
29 czerwca Bydgoszcz
30 czerwca Poznań

 

Profil uczestnika:
Właściciel zakładu cukierniczego lub osoba odpowiedzialna za poprawność etykiet na wyrobach cukierniczych.


Trener
dr Agnieszka Szymecka – Wesołowska  ekspert ds. znakowania żywności
Prawnik, wspólniczka i współzałożycielka Centrum Prawa Żywnościowego A.Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j. (www.food-law.pl). Wykłada prawo żywnościowe na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Autorka wielu publikacji z zakresu prawa rolnego i żywnościowego w kraju i zagranicą. Trenerka prawa żywnościowego z wieloletnim doświadczeniem (przeprowadzonych kilkadziesiąt szkoleń dla pracowników firm spożywczych, a także przedstawicieli inspekcji urzędowej kontroli żywności). Redaktor naukowy i współautorka komentarzy do ustaw i rozporządzeń dot. bezpieczeństwa żywności.

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji