...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Program Strefy Mistrza Branży na BAKEPOL 2015

10-13 października w Lublinie, podczas targów BAKEPOL, rozkręcimy Manufakturę Smaku i Chleba. W 7. edycji Strefy Mistrza Branży weźmie udział ponad 20 osób. Wśród nich mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa, szefowie kuchni, miłośnicy i pasjonaci rzemieślniczego kunsztu, a nawet mistrz wędliniarstwa!

Jesienią Strefa Mistrza Branży będzie przyciągać nie tylko ciekawymi tematami, znanymi nazwiskami, ale też aromatem świeżych i suszonych ziół w chlebie, wypiekach na słodko i rewelacyjnych przekąskach. Nie bylibyśmy sobą, gdyby w Strefie nie pojawiła się czekolada! I to w jakim wykonaniu!

Sprawdźcie, co w tym roku przygotowaliśmy specjalnie dla Was. Poniżej PROGRAM STREFY MISTRZA BRANŻY na wszystkie dni targów BAKEPOL w Lublinie, 10-13 października 2015 r.

Nr stoiska Mistrza Branży i Strefy: pawilon A stanowisko 8.

Program Strefy Mistrza Branży Sobota

 
10 października
10.45-11.45 – Zioła i infuzje. Zasady tworzenia, metody i połączenia aromatów, Piotr Chylarecki, Dawid Makurat, Deseo                                                                  
12.00-12.45 – Francuskie makaroniki z kremami ziołowymi, Thierry Ayel, Francja na Talerzu
13.00-14.30 – Chleby Kaukazu, Diana Volokhova, Smak Armenii                                
14.45-15.45 – Tradycyjny chleb, zioła i szynka, Anna Surmacz-Kałamarz, Bogumił Kałamarz, Piekarnia Drzewna Anmar
16.00-17.00 – Tworzenie czekoladowych form na balonach, Joanna Olszewska, Sempre          
17.15-17.45 – Aromatyczne finger food, Anna Maria, Kucharnia                       

Niedziela, 11 października
10.45-11.45 – Aromatyczne finger food, Anna Maria, Kucharnia
12.00-13.00 – Połączenia smakowe – jak skomponować i przekazać smak czekolad z Madagaskaru i Dominikany, Piotr Chylarecki, Dawid Makurat, Deseo                                                                 
13.15-14.00 – Artystyczne dekoracje na chleb, Wiesław Kucia, Szkoła Artystyczna                                                        
14.15-15.15 – Tradycyjny chleb, zioła i szynka, Anna Surmacz-Kałamarz, Bogumił Kałamarz, Piekarnia Drzewna Anmar
15.30-16.30 – Chleb gastronomiczny – sztuka wypiekania i podawania, Maciej Rosiński, Affogato                                 
16.45-17.30 – Warsztaty czekoladowe: Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic, Joanna Olszewska, Sempre           

Poniedziałek, 12 października
11.00-11.45 – Słodkości pachnące ziołami, Dorota Zieleńska, Cukiernia Ambasada
12.00-12.45 – Mąka Grahama wczoraj i dziś, dr Józef Sadkiewicz, Instytut Sadkiewicza                                              
13.00-14.00 – WEGE smacznie, czyli kanapka w zdrowej odsłonie, uczennice OHP Rybnik, Anna Picho, Regionalne Towarzystwo Oświaty Zdrowotnej
14.15-15.15 – Czary-mary z chleba i ziół, Feliksa Gorzkowska, Tymiankowy Smak Fajsławic, Elżbieta Wójcik, Restauracja Koncertowa w Lublinie
15.30-16.15 – Sztuka nadziewania czekoladek – pralinka Mojito, Anna Szczepłek i Gabriela Wesół, Pracownia Sztuka Czekolady
16.30.-17.30 – Warsztaty: Trzy wariacje na temat truskawki – Truskawki w czekoladzie ze zdobieniami, Truskawki „Texudo”, Truskawki w czekoladzie obtaczane i zdobione, Joanna Olszewska, Sempre

Wtorek,13 października
11.00-12.00 – Boski chleb, Anna Daniluk, Przypraw mnie
12.15-13.15 – Czary-mary z chleba i ziół, Feliksa Gorzkowska, Tymiankowy Smak Fajsławic, Elżbieta Wójcik, Restauracja Koncertowa w Lublinie
13.30-15.00 – Muffinki z innej bajki, Katarzyna i Michał Wójcikowie, Muffiniarnia Katie’s Cupcake

 

Zobacz program oraz prezentację specjalistów strefy w formie pliku pdf lub poniższą wersję na platformie ISSUU

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji