...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , HERT, materiał promocyjny

Projektowanie to ich pasja

Zaczynali od dwuosobowego zespołu dostarczającego podstawowe wyposażenie do ekspozycji oraz sprzedaży wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dziś to ośmiu ekspertów, którzy do każdego projektu podchodzą z sercem i entuzjazmem.

Jak zmieniali się przez 8 lat funkcjonowania na rynku, z czego są dumni i jakie zmiany czeka rynek piekarniczo-cukierniczy? O tym porozmawialiśmy z Piotrem Wiśniewskim (menedżerem) i Katarzyną Paś (głównym projektantem) z Hert Studio Projektowe.

Hert Studio Projektowe istnieje już 8 lat. Jakie ważne zmiany zaszły w tym czasie?
Piotr Wiśniewski: Zaczynaliśmy dosyć skromnie – jako dwuosobowa firma, która dostarczała podstawowe wyposażenie niezbędne do ekspozycji oraz sprzedaży wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Zespół był mały, ale bardzo ambitny. Obserwując, jak doskonale radzą sobie bardziej doświadczeni koledzy z Niemiec, Włoch i Francji i czego potrzebuje polski rynek, stopniowo wprowadzaliśmy do naszych projektów kolejne elementy. Było to np. oświetlenie technologiczne, które jeszcze kilka lat temu nie było tak doceniane, a my przekonaliśmy klientów, że stanowi 50% sukcesu. Nowe produkty do menu, takie jak pizza, kanapki czy sałatki. Produkty proste, ale coraz bardziej poszukiwane przez klienta i doskonale uzupełniające dotychczasową ofertę sprzedaży. Strefę konsumpcji, na którą piekarzy teoretycznie nie było stać, ale po jej wprowadzeniu stawała się niezbędna i dochodowa. Strefę produkcji, dzięki której klienci mają pewność, że wszystko jest świeże i przygotowywane na miejscu.



Katarzyna Paś: I nie zapomnijmy o coraz lepiej dopracowywanym designie. Dobrze zaprojektowany lokal pozwala stworzyć niepowtarzalną atmosferę i wyróżnić się spośród konkurencji. Ale wisienką na torcie w kwestii tego, co nowego zaproponowaliśmy naszym klientom, jest projektowanie lokali z przestrzenią prawie restauracyjną, dającą możliwość przygotowania śniadań i lekkiej oferty lunchowej.

P.W.: Dziś za te wszystkie działania w Hert Studio Projektowe odpowiada ośmiu doświadczonych ekspertów, którzy prowadzą klienta przez cały proces powstawania lokalu: od wyboru lokalizacji, poprzez projekt, nadzór autorski, dostawę i montaż, a skończywszy na specjalistycznych szkoleniach z wdrażania nowych projektów.


Nowopowstający projekt w Zamościu, inspirowany architekturą starówki. Otwarcie planowane jest na rok 2020



Takie podejście musiało zaowocować wieloma zleceniami. Ile projektów udało się Państwu zrealizować?
P.W.: Projektów wciąż nam przybywa, ponieważ na rynku wiedzą, że Hert Studio Projektowe działa kompleksowo, terminowo i rzetelnie. Tylko w 2019 roku zrealizowaliśmy 46 projektów na terenie całej Polski.

Jak przez ostatnie lata zmieniał się rynek cukierniczo-piekarniczy w Polsce?
P.W.: Bardzo dynamicznie. Ostatnie 2 lata potwierdziły to, do czego przekonywaliśmy naszych klientów. Konsument coraz częściej zamienia bułkę na kanapkę, owoce i warzywa na gotowe soki, a pizzę z pizzerii na gotowy kawałek pizzy w piekarni. Kiedy nasi klienci przekonali się do tego, to już wiedzieli, do kogo się zwrócić.


Coffee To Go w łódzkiej galerii handlowej już od prawie 2 lat utrzymuje wysoki standard i świeżość. Na etapie projektowania podzieliśmy lokal na kilka przestrzeni: biznesową, typowo konsumpcyjną i chilloutową. Dzięki temu w lokalu panują doskonałe warunki do rozmów, pracy i miłego spędzania czasu.


Co uważacie za swój największy sukces?
P.W.: Coraz większe zaufanie klientów. Możliwość rozwijania ich biznesu. Przypominam, że dla wielu z nich strefa konsumpcji to nowa przestrzeń, której dotychczas nie znali, a którą my dopiero u nich wprowadzamy.

Czego będą oczekiwali klienci? Czy studia projektowe są przygotowane na te zmiany?
K.P.: Lokale będą coraz większe, ładniejsze i coraz lepiej wyposażone, zarówno pod względem technologicznym, jak i umeblowania. Dziś już wiemy, że większa świadomość konsumenta będzie zmuszać nas do ciągłych zmian i poszukiwania nowych rozwiązań. I tylko studia projektowe z wieloletnim doświadczeniem będą w stanie sprostać wysokim wymogom dzisiejszego rynku. My jesteśmy na to przygotowani.

Dziękuję za rozmowę.



Hert Studio Projektowe >




Bieżące wydanie czasopisma

Jak wygląda krajobraz po wirusowym tsunami? Przyglądamy się tym, którzy wyszli z kryzysu zwycięską ręką. Pytamy o to, co musieli zmienić. I pomagamy wdrożyć nowe pomysły i innowacje do twojego sklepu i pracowni.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji