...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Promocja. Łuskarka do lodu ZIEGRA

Przygotuj się na lato i skorzystaj z 3 miesięcznej promocji na niemiecką łuskarkę ZIEGRA w zestawie z modułem do przechowywania lodu. Gwarancja niższej ceny. Oferta ważna od czerwca do sierpnia 2013.

Łuskarka ZIEGRA ma budowę kompaktową, składa się z wytwornicy lodu, modułu pośredniego do magazynowania lodu oraz  pojemnika magazynowo-transportowego o poj. ok. 80-90 kg.
Urządzenia dostarczane są gotowe do podłączenia, pracują w pełni automatycznie. Łuskarki ZIEGRA posiadają atest higieniczny i są dopuszczone do produkcji lodu w przemyśle spożywczym.
Wytwornice zróżnicowane są pod względem wydajności (patrz ramka).

 

Wytwornica lodu

 

Model

 

 

ZBE 150

 

 

ZBE 250

 

ZBE 350

 

ZBE 375

wydajność gwarantowana

przy temp. powietrza 20°C i wody 15°C (!)

 

150 kg/ 24h

 

250 kg/24h

 

350kg/24 h

 

 

Temp. powietrza 35°C,

Temp. wody 25°C

 

 

375kg/24 h

 

 

 

 


 


 


 


 

 


 

OPCJA

 

Moduł pośredni do magazynowania lodu

 

 

ITS 700-31

 

ITS 700-31

 

ITS 700-31

 

ITS 700-31

 

Dane techniczne/

charakterystyka

Materiał: zewn. stal nierdzewna/w środku: polietylen z solidną izolacją poliuretanową

Pojemność: do 300 kg

Wymiary: 79x102x191 cm wys.

W zestawie: 1 wózek transportowy z tworzywa sztucznego, z izolacją, z odpływem wody kondensacyjnej,

na ok. 80-90 kg lodu, przykrywa i łopatka do lodu.

Wysypywanie lodu poprzez wyciąganą przykrywę w podłodze zbiornika bezpośrednio do stojącego poniżej wózka transportowego.

 

 

UWAGA!
Do wyliczenia potrzebnej wydajności  przyjmuje się, że do schłodzenia 100 kg ciasta o 1°C potrzebujemy 1 kg lodu.

Zalety łuskarki lodu:

  • gwarancja higieny poprzez zamknięty system obiegu wody
  • bezpieczny obieg freonu bez ruchomych części w obiegu chłodzenia
  • łuski lodu nie sklejają się wzajemnie
  • przy regularnych kontrolach technicznych długa żywotność i niezawodność urządzenia
  • niskie zużycie energii i wody (68kWh na tonę lodu, z 1 l wody 1 kg lodu)
  • urządzenia zabezpieczające: przekaźnik przeciążenia, presostaty wys. i niskiego napięcia, czujniki poziomu wody i lodu (jeśli ciśnienie spada i produkcja lodu jest niemożliwa urządzenia wyłącza się automatycznie i włącza ponownie, gdy ciśnienie wróci do normy)
  • urządzenie przystosowane do pracy 24h/dobę
  • cicha praca urządzenia, bez wyczuwalnych drgań

Zalety stosowania łuskarki lodu w piekarnictwie:

  • wysoka jakość ciasta
  • wysoka elastyczność ciasta
  • kontrolowana temperatura ciasta ułatwia proces produkcyjny
  • efekt schłodzenia – szybkie i jednolite chłodzenie w krótkim czasie miesienia. Sucha mąka aż do rozpoczęcia ugniatania. Chłodzenie odbywa się równomiernie w środku ciasta, a nie na jego powierzchni.
  • dający się łatwo rozdrobnić na sypko lód nie skleja się, chroni miesiarkę

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji