Przygotuj się na lato i skorzystaj z 3 miesięcznej promocji na niemiecką łuskarkę ZIEGRA w zestawie z modułem do przechowywania lodu. Gwarancja niższej ceny. Oferta ważna od czerwca do sierpnia 2013.
Łuskarka ZIEGRA ma budowę kompaktową, składa się z wytwornicy lodu, modułu pośredniego do magazynowania lodu oraz pojemnika magazynowo-transportowego o poj. ok. 80-90 kg.
Urządzenia dostarczane są gotowe do podłączenia, pracują w pełni automatycznie. Łuskarki ZIEGRA posiadają atest higieniczny i są dopuszczone do produkcji lodu w przemyśle spożywczym.
Wytwornice zróżnicowane są pod względem wydajności (patrz ramka).
Wytwornica lodu
|
Model |
|
||
ZBE 150
|
ZBE 250 |
ZBE 350 |
ZBE 375 |
|
wydajność gwarantowana przy temp. powietrza 20°C i wody 15°C (!) |
150 kg/ 24h |
250 kg/24h |
350kg/24 h
|
|
Temp. powietrza 35°C, Temp. wody 25°C |
|
375kg/24 h
|
||
|
|
|||
|
|
|
|
|
OPCJA |
||||
Moduł pośredni do magazynowania lodu
|
ITS 700-31 |
ITS 700-31 |
ITS 700-31 |
ITS 700-31 |
Dane techniczne/ charakterystyka |
Materiał: zewn. stal nierdzewna/w środku: polietylen z solidną izolacją poliuretanową Pojemność: do 300 kg Wymiary: 79x102x191 cm wys. W zestawie: 1 wózek transportowy z tworzywa sztucznego, z izolacją, z odpływem wody kondensacyjnej, na ok. 80-90 kg lodu, przykrywa i łopatka do lodu. Wysypywanie lodu poprzez wyciąganą przykrywę w podłodze zbiornika bezpośrednio do stojącego poniżej wózka transportowego. |
|
UWAGA!
Do wyliczenia potrzebnej wydajności przyjmuje się, że do schłodzenia 100 kg ciasta o 1°C potrzebujemy 1 kg lodu.
Zalety łuskarki lodu:
- gwarancja higieny poprzez zamknięty system obiegu wody
- bezpieczny obieg freonu bez ruchomych części w obiegu chłodzenia
- łuski lodu nie sklejają się wzajemnie
- przy regularnych kontrolach technicznych długa żywotność i niezawodność urządzenia
- niskie zużycie energii i wody (68kWh na tonę lodu, z 1 l wody 1 kg lodu)
- urządzenia zabezpieczające: przekaźnik przeciążenia, presostaty wys. i niskiego napięcia, czujniki poziomu wody i lodu (jeśli ciśnienie spada i produkcja lodu jest niemożliwa urządzenia wyłącza się automatycznie i włącza ponownie, gdy ciśnienie wróci do normy)
- urządzenie przystosowane do pracy 24h/dobę
- cicha praca urządzenia, bez wyczuwalnych drgań
Zalety stosowania łuskarki lodu w piekarnictwie:
- wysoka jakość ciasta
- wysoka elastyczność ciasta
- kontrolowana temperatura ciasta ułatwia proces produkcyjny
- efekt schłodzenia – szybkie i jednolite chłodzenie w krótkim czasie miesienia. Sucha mąka aż do rozpoczęcia ugniatania. Chłodzenie odbywa się równomiernie w środku ciasta, a nie na jego powierzchni.
- dający się łatwo rozdrobnić na sypko lód nie skleja się, chroni miesiarkę