...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

RECEPTOR 2.0 – nie kupuj – UŻYWAJ!

Po raz pierwszy Polska usłyszała o systemie RECEPTOR 1.0, raciborskiej firmy Ai Solution, w 2012 r. Od tamtego czasu ten inteligentny, komputerowy system zarządzania procesem produkcyjnym i recepturami zrewolucjonizował działanie niejednej polskiej piekarni i cukierni. Po 7 latach pojawił się jego następca – RECEPTOR 2.0.

Niezaprzeczalnie jest to era komputera – komputera, który coraz częściej zastępuje ludzi i (odpowiednio skonfigurowany) odpowiada na wyzwania konkretnej branży. W przypadku branży piekarskiej i cukierniczej takim rozwiązaniem jest RECEPTOR 2.0 – koncept rozwijany od 2012 r. przez polskich inżynierów i programistów z firmy Ai Solution. To wyspecjalizowany komputer połączony z wagą (stołową, wolnostojącą lub najazdową), którego walory doceniło ponad 120 piekarni i cukierni w Polsce i zagranicą.

Jakie korzyści oferuje RECEPTOR 2.0. piekarniom i cukierniom?

Polska innowacja – RECEPTOR 2.0. – odpowiada na wiele współczesnych wyzwań branży, jak: brak wykwalifikowanej kadry pracowników, konieczność zatrudniania obcokrajowców, brak kontroli w magazynie oraz niewłaściwe stosowanie surowców podczas produkcji, co generuje straty. Jak zapewnia Tomasz Kostka, dyrektor R&D firmy Ai Solution, „zatrudniając” RECEPTORA 2.0, wystarczy przyuczyć nowy personel, który będzie wykonywał jego polecenia – a to już jest gwarancja powtarzalnych, wysokiej jakości wypieków. Komunikację z systemem zapewniają intuicyjne obrazki wspierane prostymi komunikatami. Do pracy można zatrudnić nawet obcokrajowców, bowiem system może automatycznie tłumaczyć treści na język obcy, np. ukraiński.

Co ważne, RECEPTOR 2.0 steruje całym procesem – od zamówień klientów, poprzez zakup surowców, aż po przyjęcie ich do magazynu, a następnie wydanie na produkcję i kontrolę całego procesu produkcyjnego. W ten sposób piekarnia lub cukiernia ma kontrolę na każdym etapie, co przeciwdziała stratom na surowcach, błędom na produkcji i gorszej jakości produktom finalnym.

 


RECEPTOR 2.0 nie kupuj! UŻYWAJ

Choć RECEPTOR 2.0. to innowacja wybiegająca daleko w przyszłość i kosztowne rozwiązanie (najprostszy system to wydatek kilkudziesięciu tysięcy złotych), firma Ai Solution postawiła sobie za cel, by każda piekarnia, cukiernia, a nawet lodziarnia miała własną innowację. Pojawiła się więc nowa oferta – zamiast kupować system, firma Ai Solution oddaje go w użytkowanie na zasadzie wynajmu długoterminowego: na rok, 2 albo 3 lata. Ponieważ sprzęt pozostaje własnością producenta, klient niczym się nie martwi: ani serwisem, ani aktualizacją oprogramowania. Klient ma tylko system używać i czerpać z niego korzyści.


 

Jak działa RECEPTOR 2.0.?

– To proste! Wystarczy wprowadzić dowolne receptury do systemu, by ten automatycznie przeliczał je od razu na żądaną partię wyrobu. Następnie system prowadzi pracowników, krok po kroku, przez kolejne etapy przygotowania ciasta. Komputer współdziała z wagą, dzięki czemu monitoruje zużycie wszystkich odważanych surowców co do grama, a to już są znaczne oszczędności – mówi Jacek Witt, dyrektor operacyjny Ai Solution.

– Nasi kontrahenci docenili również fakt, że RECEPTOR 2.0 kontroluje przyjęcie zamówionych surowców, sprawdzając ich wagę zgodnie ze złożonym zamówieniem. Nic nie ujdzie jego uwadze, każda niezgodność jest wychwycona, a to chroni firmę choćby przed przyjęciem niezamówionego towaru – podkreśla Jacek Witt.

To dopiero preludium możliwości RECEPTORA 2.0. Polscy inżynierowie i programiści, którzy rozwijają innowacyjny koncept zapewniają, że najnowszy model będzie potrafił reagować na zmienne warunki panujące w piekarni. – RECEPTOR 3.0, na podstawie zebranych parametrów, tj. np. kwasowość, temperatura czy szybkość wzrostu ciasta, w czasie rzeczywistym zmodyfikuje recepturę tak, aby wyrób był zawsze taki sam – dodaje Tomasz Kostka, dyrektor R&D Ai Solution.

Po dodaniu odpowiedniego modułu, system przelicza także wartości odżywcze i energetyczne (GDA, RWS) oraz projektuje etykiety dla wyrobów gotowych, zgodnie z unijnym rozporządzeniem nr 1169/2011 nowych zasad znakowania.

RECEPTOR on-line

Wraz z pojawieniem się RECEPTORA 2.0. firma Ai Solution zadbała również o odświeżenie strony internetowej, która działa od kwietnia br. Pod linkiem www.ai-solution.pl każda piekarnia i cukiernia znajdzie tu:

- katalog z pełnym opisem RECEPTORA 2.0.;
- ofertę dopasowaną do potrzeb małych, średnich lub dużych zakładów oraz trzy różne pakiety możliwości RECEPTORA 2.0: Start, Optimal, Premium.

W pakiecie START urządzenie zawiera m.in. moduł zarządzania produkcją, magazynem i do generowania raportów. Pakiet OPTIMAL to pakiet START wzbogacony o moduł obliczania wartości odżywczych, a także projektowania i automatycznego drukowania etykiet zgodnych z obowiązującymi wymogami. W pakiecie PREMIUM został rozszerzony dodatkowo o profesjonalny pakiet projektowania receptur i procesu produkcyjnego. Umożliwia też stosowanie jako składnika receptury czynności bądź zadania zakończonego pobieraniem od pracownika informacji do raportów lub wymuszeniem na pracowniku konkretnej czynności.

Aby zapewnić rozwój RECEPTORA 2.0 firma Ai-Solution wywalczyła podczas tegorocznej rady naukowej ekspertów do spraw innowacyjnych technologii miejsce w Pomorskim Parku Naukowo- Technologicznym w Gdyni gdzie przeniesione zostały kluczowe działy firmy dzięki czemu RECEPTOR 2.0 ma zapewniony dostęp do najnowszych laboratoriów i najlepszych ekspertów w zakresie nowoczesnych technologii, biotechnologii, sztucznej inteligencji, programistów, elektroników i inżynierów.

Warto sprawdzić również opinie klientów, umieszczone na stronie, które doceniły walory RECEPTORA 2.0. Za co? Sprawdź koniecznie na www.ai-solution.pl

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dariusz Rajewski, Konrad Tota i Michał A. Molenda – 3 różne perspektywy i patenty na rozwój rzemieślniczych firm. Gadżety rzemieślnika – sprawdź, w jakie urządzenia i akcesoria zbroją się współcześni cukiernicy, piekarze i czekoladziarze w Polsce. Zobacz sklep firmowy dopasowany do rzeczywistości!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji