W gronie naszych autorów pojawiła się ciekawa osobowość. Z zawodu prawniczka, z zamiłowania - cukiernik, dodatkowo właścicielka restauracji "Z drugiej strony lustra". Dla swoich gości przygotowuje niepowtarzalne, czasem proste, na pewno nieprzesłodzone ciasta, desery i lody. Teraz jej małe arcydzieła można spotkać w MB!
Od kwietniowego wydania "Mistrza Branży" mamy przyjemność gościć Iwonę Niemczewską - cukiernika i właścielkę restauracji "Z drugiej strony lustra" w Szczecinie. Profesjonalnego gotowania i cukiernictwa uczyła się u najlepszych. Szkolenia w Polsce, we Francji czy Wielkiej Brytanii dały jej mocne podstawy, a przy okazji ugruntowały przekonanie, że w deserach ważny jest intensywny smak owoców, czekolady, wanilii. Cukier jest tylko nośnikiem, a smak kryje się zupełnie gdzie indziej - jak pisze w najnowszym wydaniu MB.
Co przygotowała dla nas Iwona Niemczewska z serii prostej, czystej i wyrafinowanej sztuki cukierniczej, wolnej od nadmiaru cukru i gotowych mieszanek? Zapraszamy sprawdzić w dziale Receptury.